تاریخ انتشار: یکشنبه 1393/06/09 - 08:15
کد خبر: 140506

چه کسی جانشین کاترین اشتون شد +عکس

چه کسی جانشین کاترین اشتون شد +عکس

"فدریکا موگرینی" وزیر امور خارجه ایتالیا با رای مستقیم رهبران اروپایی مسئول سیاست خارجی و امنیت اتحاده اروپا شد. چیزی که در این بین، تحصیلات او را تحت شعاع قرار می دهد، موضوع پایان نامه خانم موگرینی یعنی رابطه بین دین و سیاست در اسلام است.

خبرنامه دانشجویان ایران: "فدریکا موگرینی" وزیر امور خارجه ایتالیا با رای مستقیم رهبران اروپایی مسئول سیاست خارجی و امنیت اتحاده اروپا شد. رومپوی اندکی پس از آغاز نشست سران اتحادیه اروپا برای بررسی تحریم ها علیه روسیه در رابطه با بحران اوکراین، در حساب کاربری خود در سایت توییتر این خبر را اعلام کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ قرار است "دونالد توسک" پنجاه و هفت ساله، از ماه دسامبر جایگزین "فان رومپوی" شود. ریاست شورای اروپا یک پست راهبردی و مهم است. رییس شورای اروپا وظیفه هماهنگی اقدامات روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای عضو اتحادیه اروپا را بر عهده دارد. رییس شورای اروپا به همراه رییس کمیسیون اروپا، نمایندگان اتحادیه اروپا در کشورهای خارج از این اتحادیه هستند.

 قرار است ریاست کمیسیون اروپا را نیز "ژان کلود یونکر" از کشور لوکزامبورگ از "خوزه مانوئل باروسو" پرتغالی تحویل بگیرد.گفتنی است دوره تصدی "کاترین اشتون" در سمت دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا ماه اکتبر پایان می یابد. این سمت طی سال های اخیر به علت فعالیت محوری اشتون در مذاکرات هسته ای با ایران از اهمیت خاصی برخوردار شده است.  
 
پیش از این دفتر "ماتئو رنتسی" نخست وزیر ایتالیا به طور رسمی "فدریکا موگرینی" وزیر خارجه خود را برای این سمت نامزد کرده بود. این در حالی است که دولت لهستان نیز "رادک سیکورسکی" وزیر خارجه این کشور را نامزد مناسب این سمت معرفی کرده بود.  چندین کشور اروپایی موگرینی 41 ساله را که از سیاستمداران چپگرا است و تنها از فوریه سمت وزارت را به عهده گرفته است رد می کنند. آن ها می‎گویند موگرینی فاقد تجربه لازم است و به علت مناسبات تجاری نزدیک ایتالیا و روسیه و نیز اتکای ایتالیا به انرژی روسیه فردی طرفدار بهبود مناسبات با مسکو به شمار می‌رود.  

"فدریکا موگرینی" وزیر خارجه دولت ماتئو رنتسی نخست وزیر ایتالیا است. فدریکا موگرینی سیاستمدار جوانی است که جایگزین اِما بونینو رادیکالیست و البته سیاستمدار شد. موگرینی در کارنامه سیاسی‌اش ، خصوصیات جالبی به چشم می‎خورد.  او، روز شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۵۲ در رم، به دنیا آمده است و در دانشگاه لاساپلنزای رم و در رشته علوم سیاسی ، تحصیل کرده است. اما چیزی که در این بین، تحصیلات او را تحت شعاع قرار می دهد، موضوع پایان نامه خانم موگرینی یعنی رابطه بین دین و سیاست در اسلام است.  اینکه یک جوان ایتالیایی مسیحی که به رابطه بحث بر انگیز دین اسلام با سیاست پرداخته و رساله خود را به اسلام سیاسی اختصاص داده و حالا پس از مقام وزیرخارجه ایتالیا، قرار است مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا باشد، در نوع خود قابل تامل است.

 این خانم جوان که جانشین اشتون شد در گذشته بر روی پرونده های مربوط به عراق، افغانستان و بطور کلی در مورد روند صلح در خاورمیانه کار کرده است.

یکی از نکات مهم در دیدگاه سیاسی خانم فدریکا موگرینی، عضویت اش در حزب دموکرات ایتالیاست؛ همین موضوع باعث گردیده که در سال های اخیر، رایزنی های پر رنگی با همتایان آمریکایی خود داشته باشد.

فارس در این باره نوشت: برخی از مقامات اروپا و به خصوص رئیس‌جمهور لیتوانی که به رویکرد ضدروسیه شهرت دارد، بارها نسبت به تبعات انتخاب این فرد به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داده بودند.

اندیشکده بروکینگر نیز در مقاله‌ای به دیدار موگرینی از مسکو در زمستان سال گذشته و لحن سخنان وی در «احترام به منافع روسیه» پرداخت و نوشت که این مواضع باعث ایجاد نگرانی‌هایی در خصوص تفسیر این مقام اروپایی از «منافع روسی» شده است.

«موگرینی» سومین وزیر خارجه زن این کشور است، پیش از این «اما بونینو» و «سوزانا آنجلی» دو تن از جامعه زنان ایتالیا بودند که به کرسی وزارت خارجه تکیه زده بودند.

این سیاستمدار زن اما پیش از تصدی پست وزارت خارجه، سمت‌های دیگری نیز داشته؛ وی در سال 2008 با قرار گرفتن در لیست انتخاباتی حزب دموکراتیک، به مجلس ایتالیا راه یافت، انتخابی که در سال 2013 نیز تکرار شد.

خانم «موگرینی» بنظر می‌رسد احاطه خوبی بر مسائل دفاعی داشته باشد، احاطه‌ای که شاید بتواند برای این روزهای عرصه سیاست بین‌الملل، یک ضرورت باشد؛ وی  عضو کمیسیون دفاعی مجلس بوده است.

در حوزه سیاست خارجی هم این فرد، عضویت در هیئت پارلمانی اعزامی به شورای پارلمانی اروپا و شورای پارلمانی اتحادیه غرب اروپا را تجربه کرده است.

در بحث مذاکره با ایران اما، این سیاستمدار در مذاکرات با ایران فعلا نقشی نخواهد داشت زیرا پیش از این اعلام شده بود که خانم اشتون حتی پس از رها کردن سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کماکان و حداقل تا 3 آذر ماه سال جاری، به عنوان هماهنگ‌کننده در رأس نمایندگان 1+5، با ایران مذاکره خواهد کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت
کارگر رکن جهش تولید/ حال خوب کارگر، حال خوب کشور
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top