به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ درحالی دانشگاهها به روزهای پایانی خود در سال تحصیلی 94- 93 نزدیک می شوند که با مشکل کمبود یارانه تغذیه دانشجویی روبرو شدند و این مساله باعث شده تا مسئولان دانشگاهی در برخی موارد به جای پرداختن به مسائل آموزشی و پژوهشی که رسالت اصلی دانشگاهاست، به فکر تامین غذای دانشجویان باشند.
هر ساله پس از شروع ترم تابستانه دانشگاه ها و بعد از ایام فراغت دانشجویان، صندوق رفاه دانشجویی با اعلام نرخ های غذا، خوابگاه و امکانات رفاهی بسیاری از دانشجویان را به قافلگیر می کند.
امروز رئیس صندوق رفاه وزارت علوم از افزایش قیمت های غذا خبر داد. یزدان مهر در گفتگویی با اشاره به نرخ غذای دانشجویی در سال تحصیلی جدید گفت: در سال جاری با نظر دبیران مناطق و نظر رئیس هیات امناء (وزیر علوم) و انجام بررسی های کارشناسانه نرخ غذای دانشجویی، ۱۴/۳درصد افزایش یافت، این درحالی است که سال گذشته نرخ غذای دانشجویان ۲۱ درصد افزایش یافته بود.
وی افزود: به عنوان مثال قیمت غذای کم هزینه از ۶۰۰ تومان به ۷۰۰ تومان و غذای پر هزینه از ۱۰۰۰ تومان به ۱۱۵۰ تومان افزایش داشته است. اما سوالی که در این بین مطح می شود این است که قیمت گذاری غذایی دانشجویی در دانشگاه ها به چه صورت است؟
قیمت گذاری در دانشگاه های مختلف به چه صورت است؟
قیمت ژتون غذای دانشجویی به پیشنهاد معاونین دانشجویی دانشگاه های منتخب و دبیران مناطق دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور و با تایید و تصویب هیات امنای صندوق رفاه دانشجویان تعیین می شود.
بررسی ها نشان می دهد که از سال 90 تا کنون میزان این افزایش قیمت 60 درصد بوده است به طوری که قیمت غذای دانشجویی در سال 92- 91 طبق مصوبه صندوق رفاه وزارت علوم، افزایش 30 درصدی توسط هیات امنای صندوق رفاه دانشجویان مصوب در سطح غذاهای کم هزینه، پرهزینه و متوسط اضافه شده است و متوسط قیمت 650 تومان به 850 تومان افزایش یافته است. غذای کم هزینه را ۲ هزار و ۹۰۰ ریال، غذای متوسط هزینه را ۳ هزار و ۵۰۰ ریال و غذای پرهزینه را ۴ هزار و ۸۵۰ ریال اعلام کرده بود.
در سال تحصیلی 93 -92 این افزایش قیمت بین 15 تا 20 درصد بوده است. غذای کم هزینه را 4500 ریال، غذای متوسط هزینه را 6300 ریال و غذای پرهزینه را 770 ریال بوده است.
امسال چند درصد، غذای دانشجویی افزایش می یابد؟
با این تفاسیر برای ترم آینده دانشجویان باید منتظر افزایش 21 درصدی غذای خود باشند، باید دید این افزایش قیمت با چه واکنش هایی از سوی دانشجویان مواجه می شود، یا باعث رضایت مندی این دانشجویان از غذای بی کیفیت دانشگاه ها می شود.