تاریخ انتشار: چهارشنبه 1394/10/30 - 13:16
کد خبر: 190862

شرق هم به منتقدان «برجامی» روحانی پیوست

شرق هم به منتقدان «برجامی» روحانی پیوست

خبرنامه دانشجویان ایران: روزنامه شرق تصریح کرد: درحال‌حاضر که درخواست بانک‌ها به‌نتیجه نرسیده، خبری از نقل و انتقال پول نیست؛ این هم سند دیگری بر عدم ‌فعال‌بودن آن هزار ال‌سی که جلال‌پور خبرش را منتشر کرد.

به گزارش فارس، روزنامه شرق نوشت: گشایش هزار ال‌سی در اولین روز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مثل بمبی در فضای رسانه‌ای منفجر شد. این بمب را همان روز محسن جلال‌پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران، منفجر کرد. او در حاشیه نشست هیأت نمایندگان اتاق ایران که روز یکشنبه برگزار شد، گفت: «از حدود دو ماه پیش، مجموعه سیستم بانکی، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت تمهیداتی را اندیشیدند تا در نخستین روز اجرای برجام، بیش از یک‌هزار ال‌سی در کشور باز شود که این اتفاق امروز محقق شد».

این خبر در بدو انتشار با انتقادات فراوانی همراه شد. احمد حاتمی‌یزد، مدیرعامل اسبق بانک صادرات، در گفت‌وگویی تفصیلی با «شرق» گشایش هزار ال‌سی در روز نخست اجرای برجام را بعید دانست و علت آن را هم بوروکراسی حاکم بر روند گشایش ال‌سی که یکی از مهم‌ترین آنها اعتبارسنجی بانک‌های ایرانی بود، اعلام کرد؛ اما اسدالله عسگراولادی با ادبیات تندتری گشایش هزار ال‌سی را در روز نخست اجرای برجام «دروغ» نامید و گفت: «ممکن است به‌صورت نمادین هزار درخواست برای بازگشایی ال‌سی به‌وجود آمده باشد؛ اما بازگشایی ال‌سی نیاز به مقدماتی مانند پرفرم دارد. برای داشتن پرفرم هم نیاز به سوییفت داریم؛ بنابراین وقتی تحریم سوییفت هنوز برقرار است و تازه شاید ١٠ روز دیگر برداشته شود، چگونه باید انتظار بازگشایی ال‌سی داشته باشیم».

در سکانسی دیگر از ماجرا، محسن جلال‌پور در حاشیه جلسه شورای گفت‌وگو در روز دوشنبه در مقام دفاع از بمب‌ خبری خود برآمد و آن را واقعی خواند: «خبر گشایش هزار ال‌سی کاملا موثق بوده و گزارش آن از طریق اتاق بازرگانی به رئیس‌جمهور ارائه شده است». او در توضیحات بیشتر به خبرنگار فارس که درباره صحت این خبر پرسیده بود، گفت: «گشایش هزار ال‌سی در روز یکشنبه، نخستین‌بار دو ماه قبل از سوی بنده در اتاق بازرگانی و هم‌زمان با گردآمدن مدیران ‌عامل همه بانک‌ها در اتاق مطرح شد که براساس آن در حضور مدیران همه بانک‌ها مقرر شد، در روز اجرای برجام بیش از هزار ال‌سی بازگشایی شود؛ چراکه هدف این بود که در همان روز ابتدایی لغو تحریم‌ها بتوان حداقل استفاده از فرصت موجود را ایجاد کرد».

رئیس‌کل بانک مرکزی هم روز بعد، یعنی دیروز و در حاشیه گردهمایی فعالان بخش خصوصی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، بالاخره به سردرگمی‌ها پایان داد. او درخصوص خبر گشایش هزار ال‌سی در روز نخست اجرای برجام گفت: «کار گشایش ال‌سی‌ها آغاز شده و این یک‌هزار ال‌سی به‌مرور فعال خواهند شد که بیشتر آنها در زمینه مواد اولیه کارخانه‌هاست».

با این اظهارنظر سیف، معمای گشایش هزار ال‌سی حل شد؛ به‌این‌صورت که این میزان ال‌سی گشایش شده؛ اما فعال نیستند. سوییفت هم از معماهای دیگر روزهای پس از برجام است؛ درحالی‌که سوییفت بیانیه‌ای منتشر کرد که براساس آن همه بانک‌های ایرانی که از فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا خارج شده‌‌اند، می‌توانند با گذراندن روند معمول، مجددا به سوییفت متصل و از خدمات پیام‌رسانی مالی این شرکت بهره‌مند شوند.

حالا این روند معمول به‌گفته حسین یعقوبی، مدیرکل بین‌الملل بانک مرکزی به این شکل است: براساس مقررات، به‌محض اینکه یک بانک یا مؤسسه درخواست رسمی ارائه دهد، موضوع آن درخواست از سوی اعضای سوییفت بررسی می‌شود و چنانچه مورد تصویب هیأت‌مدیره قرار گیرد، از زمان ارائه مستندات پس از سه هفته مقدمات آن انجام می‌شود و با دریافت کد بانک‌ها مورد شناسایی سوییفت قرار می‌گیرند. هشت بانک (ملی، ملت، تجارت، صنعت و معدن، توسعه صادرات، پست بانک، بانک سپه و بانک رفاه کارگران) به‌اضافه بانک مرکزی در شرایط تحریم بودند که با برقراری سوییفت، ارتباطات جهانی ازسر گرفته می‌شود.

این گفته نشان می‌دهد براساس بیانیه سوییفت، بانک‌های ایرانی در وصل‌شدن به سوییفت مشکلی ندارند و بعد از بررسی درخواست می‌توانند مانند بانک‌های سایر کشورها از خدمات سوییفت استفاده کنند؛ به‌بیانی‌دیگر، درحال‌حاضر که درخواست بانک‌ها به‌نتیجه نرسیده، خبری از نقل و انتقال پول نیست. این هم سند دیگری بر عدم ‌فعال‌بودن آن هزار ال‌سی که جلال‌پور خبرش را منتشر کرد.

یعقوبی در بخشی از گفت‌وگویش با ایلنا گفته: هیأتی از سوی بانک مرکزی، روز چهارشنبه گذشته به بروکسل اعزام شد و با دو نفر از اعضای سوییفت که از مدیران ارشد آن بودند، هماهنگی‌ها صورت گرفت و قرار شد استثناهایی برای حذف تشریفات اعمال شود؛ لذا استثنائا مقرر شد از روز اجرای برجام درخصوص اتصال شبکه بانکی ایران، پروسه الحاق به سوییفت به مدت ١٠ روز تقلیل یابد. این گفته که مشابه اظهارنظر رئیس‌کل بانک مرکزی است، تأییدی بر صحبت‌های عسگراولادی مبنی‌بر بسته‌بودن سوییفت به‌روی بانک‌های ایرانی تا ١٠ روز دیگر است و همچنین تأییدی بر عدم ‌فعال‌بودن آن هزار ال‌سی که باز شده‌اند؛ اما چون فعال نشده‌اند با نمادین‌بودن فرقی نمی‌کنند.   

به گزارش فارس، حسن روحانی رئیس‌جمهور عصر روز یکشنبه 27 دیماه در نشست خبری خود که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، تصریح کرد: در فعالیت‌های بانکی ما مخارجی را متحمل می‌شدیم که ناروا بود و از امروز از طریق بانک‌ها هزار ال سی باز شده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اتهامات تتلو اعلام شد
خادمی نجم‌الدین شریعتی در حرم رضوی(ع) +فیلم
طنین صدای اذان در تجمع اعتراضی دانشجویان آمریکایی +فیلم
تراکتور به دنبال بزرگترین بمب آلمانی تاریخ لیگ برتر
یامگا با شکل و شمایل جدید در تمرین استقلال
همدستی این پیام رسان با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین + جزئیات
سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد +جزئیات
تصمیم خطرناک چند ستاره پرسپولیس در رختکن
مراحل طلاق توافقی در سال ۱۴۰۳
بیماری فردگرایی و افول جنبش دانشجویی
شناسایی ۳۰۰ تارنمای تبلیغ فروش سوالات کنکور؛ دستگیری ۲۰ متهم
اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
افزایش کرایه‌ها بیش از ۴۵ درصد تخلف است
آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از فردا
مهلت دریافت کارت کنکور فردا به پایان می‌رسد
آگهی‌های مسکن در دو پلتفرم «شیپور» و «دیوار» حذف می‌شود؟
سرلشکر باقری: همه سناریوها را بررسی می‌کنیم
فیلم آتش‌سوزی در یکی از کارخانه‌های قم +فیلم
سرانجام دختر فوت شده در مترو تجریش +فیلم
بازنمایی سروده رهبر انقلاب در تابلوی نقاش مطرح کشور +عکس
پایان جنجال و نگرانی بزرگ نکونام در استقلال
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top