تاریخ انتشار: جمعه 1395/02/17 - 14:52
کد خبر: 198952

تکنیک‌های کاربردی استفاده بهتر از موتور جستجوگر گوگل +آموزش تصویری

تکنیک‌های کاربردی استفاده بهتر از موتور جستجوگر گوگل +آموزش تصویری

در زمان گشت و گذار در دنیای اینترنت یکی از نیازهای کاربران جستجو در خصوص مطلبی است که به دنبال آن هستند. برای این منظور گزینه‌های مختلفی برای جستجوی اطلاعات در اختیار کاربران قرار دارد که هر کدام از آن‌ها تکنیک‌ها و قابلیت‌های خاص خود را دارند. این تکنیک‌های کاربردی که در قالب ترفند از آن‌ها یاد می‌شود به کاربران این توانایی را می‌دهند، در هزار توی صفحات وب به راحتی مطالب مورد نظر خود را پیدا کنند.

خبرنامه دانشجویان ایران: اینترنت، اقیانوسی از اطلاعات متنوع و کاربردی است که به صورت آشکار و پنهان در گوشه و کنار آن مستتر شده‌اند. اطلاعاتی که در بیشتر موارد به‌طور رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. کافی است با نحوه دسترسی به این اطلاعات آشنا باشید، تا با حجم گسترده‌ای از اطلاعات به‌روز و غنی اشباع شوید. موتور جستجوگر گوگل به لطف سرعت و توانایی‌های قدرتمندش همواره اولین انتخاب کاربران برای دسترسی به اطلاعات به شمار می‌رود.

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در زمان گشت و گذار در دنیای اینترنت یکی از نیازهای کاربران جستجو در خصوص مطلبی است که به دنبال آن هستند. برای این منظور گزینه‌های مختلفی برای جستجوی اطلاعات در اختیار کاربران قرار دارد که هر کدام از آن‌ها تکنیک‌ها و قابلیت‌های خاص خود را دارند. این تکنیک‌های کاربردی که در قالب ترفند از آن‌ها یاد می‌شود به کاربران این توانایی را می‌دهند، در هزار توی صفحات وب به راحتی مطالب مورد نظر خود را پیدا کنند.

اصطلاحات پیرامون گوگل
هر موتور جستجوگری در اینترنت از یکسری ترفندهای خاص خودش استفاده می‌کند. این ترفندها به کاربران این توانایی را می‌دهند تا به شکلی هدفمند و ساخت یا‌فته به اطلاعات دسترسی داشته باشند. تعدادی از این ترفندها شناخته شده‌اند و امروزه مورد استفاده همگان قرار دارند، در حالی که تعداد دیگری از آن‌ها کمتر شناخته‌اند اما از قدرت خوبی برخوردار هستند. در این گزارش سعی شده تعدادی از ترفندهای کاربردی و متنوع موتور جستجوگر گوگل را به شما معرفی کنیم. اما قبل از آن ابتدا با چند اصطلاح مهم در این زمینه آشنا شوید.

محاوره (Query)
کلمه یا عبارتی که در کادر جستجوی گوگل وارد می‌کنید، به نام پرس‌وجو (query) یا محاوره شناخته می‌شوند. پرس‌وجو به معنای نوشتن عبارتی است که برای به دست آوردن نتیجه‌ای از آن استفاده می‌شود.

عملگر (operator)
عملگرها کلید واژه‌هایی هستند که با استفاده از آن‌ها نتایج جستجو  محدودتر و نزدیک‌تر به مطلبی می‌شود که کاربر به دنبال آن است. گوگل از تعدادی عملگر استفاده می‌کند. این عملگرها زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که نتایج بازگردانده شده برای یک محاوره مطابق نیاز کاربر نباشند.

کاراکترهای جانشین (Wildcard)
این گروه از کاراکترها به نام کاراکترهای جانشین شناخته می‌شوند. کاربرد کاراکترهای جانشین گسترده است. به‌طور مثال، گوگل محدودیتی در ارتباط با تعداد کاراکترهایی که در کادر جستجو وارد می‌شود اعمال کرده است، با استفاده از Wildcardها کاربران توانایی خلاصه‌سازی کلمات را دارند.? ، * و  ^  از جمله این کاراکترها به شمار می‌روند.

1. جستجوی تصادفی کلمات
گوگل به بزرگی یا کوچکی حروف حساس نیست، در نتیجه نوشتن عبارتی با حروف بزرگ یا کوچک برای گوگل یک معنا می‌دهد. ساده‌ترین شکل جستجو نوشتن محاوره مورد نظر در کادر جستجو و کلیک کردن دکمه جستجو است. به‌طور مثال، نوشتن عبارت Web Programming  به معنای نشان دادن صفحاتی است که هر دو کلمه Web  و Programming درون آن‌ها قرار داشته باشد. در یک صفحه ممکن است این دو کلمه در کنار یکدیگر یا در مکان‌های مختلفی از یک صفحه قرار داشته باشند. به‌طور معمول این چنین محاوره‌ای کلی و عمومی است، به‌طوری که برای جستجوهای حرفه‌ای کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2. جستجوی یک عبارت خاص
اگر در مثال بالا از دو سمبل کوتیشن "" استفاده کنیم و عبارت فوق را به شکل  "Web Programming " بنویسیم، اولین جستجوی ترکیبی خود را انجام داده‌ایم. در این روش رشته مورد نظر مابین علامت نقل قول قرار گرفته و کلمه مورد نظر در ادامه آن نوشته می شود.

3. عملگر inurl

امروزه بسیاری از سایت‌های مدرن از آدرس‌هایی که کلمات کلیدی درون آن‌ها قرار دارند استفاده می‌کنند. کلماتی کلیدی که انعکاس دهنده محتوای سایت هستند. گوگل این توانایی را دارد تا جستجویی در آدرس سایت‌ها انجام دهد. برای این منظور در محاوره ورودی باید از عملگر :inurl همراه با عبارت مورد نظر خود استفاده کنید. در این حالت گوگل آدرس‌هایی که این کلمه کلیدی در آن‌ها وجود داشته باشد را مورد بررسی قرار داده و به عنوان نتایج جستجو باز می‌گرداند. به‌طور مثال در محاوره inurl: Security گوگل در آدرس‌های اینترنتی به دنبال کلمه Security می‌گردد. لازم به توضیح است که با استفاده از این عملگر می‌توانید از یک کلمه یا عبارت نیز استفاده کنید. به‌طور مثال محاوره inurl: Security Android یک الگوی ترکیبی دیگر است.

4. عملگر intitle

اگر تمایل دارید تا جستجوی شما در عنوان صفحات وب (Title) انجام شود، عملگر :intitle را به شما پیشنهاد می‌کنیم. به‌طور مثال در محاوره زیر صفحاتی را به شما نشان می‌دهد که عبارت فوق در عنوان آن‌ها قرار داشته باشد.

intitle: "computer hardware"

کارکرد این عملگر مشابه به این عملگر allintitle است.

5. عملگر link

Link عملگری است که هم برای کاربران عادی و هم برای مدیران سایت‌ها قابل استفاده است. اگر تمایل دارید درباره سایت‌هایی که به سایت شما لینک داده‌اند اطلاع پیدا کنید کافی است عملگر link را همراه با نام سایت مورد نظر وارد کنید. در این حالت گوگل فهرستی از ارجاعات به آدرس سایت شما را نشان می‌دهد.

link: engadget.com

6. عملگر site

سایت‌های بزرگ و متعددی روی بستر اینترنت وجود دارند که اطلاعات غنی و بسیاری را در خود جای داده‌اند. ویکی‌پدیا نمونه‌ای از این سایت‌ها است. اگر تمایل دارید جستجوی خود را منحصر به یک سایت کنید، گوگل عملگر Site را به شما پیشنهاد می‌کند. این عملگر دامنه جستجوی شما را فقط به سایت تعیین شده محدود می‌کند.

security site:www.shabakeh-mag.com

7. عملگر filetype

عملگر جالب و کاربردی دیگری که گوگل در اختیار کاربران قرار داده است، :filetype است. این عملگر به شما این توانایی را می‌دهد تا جستجوی خود را بر اساس فرمت فایلی که آن‌را تعیین کرده‌اید، انجام دهید. در مثال زیر فقط نتایجی بازگردانده می‌شوند که یک فایل تصویری با پسوند Jpeg باشند. (لازم به توضیح است، از این عملگر برای همه فرمت‌های فایلی نمی‌توانید استفاده کنید.)

sea filetype:jpg

8. عملگر define

اگر با واژه‌ای روبرو شده‌اید که معنای آن‌را نمی‌دانید، گوگل عملگر define را به شما پیشنهاد می‌کند. این عملگر اطلاعاتی کاربردی همچون گرامر، مترادف‌ها، نوع کلمه ( فعال، اسم، صفت و...) و... را به شما نشان می‌دهد.

define:help

9. عملگر author

اگر به دنبال مقالات تخصصی هستید و در نظر دارید مقالاتی از نویسنده خاصی را پیدا کنید، گوگل عملگر author را به شما پیشنهاد می کند. برای این منظور کافی است از ترکیب نحوی زیر استفاده کنید.

برنامه نویسی author: حمیدرضا تائبی

10. عملگر related

زمانی که در حال تحقیق روی یک موضوع هستید، به منابع متعددی نیاز دارید. منابعی که در بیشتر موارد اطلاعات مرتبط با یکدیگر را در خود جای داده‌اند. پیدا کردن این چنین صفحاتی در حالت عادی زمان‌بر است. برای این منظور گوگل عملگر related پیشنهاد می‌کند. در مثال زیر گوگل سایتی‌هایی که به سایت یاهو شباهت دارند را نشان می‌دهد.

related:www.yahoo.com

روش دیگر دسترسی به صفحات مشابه کلیک کردن روی گزینه Similar pages  است. این گزینه همراه با آدرس سایت‌ها در صفحه نتایج به کاربر نشان داده می‌شود.

11. عملگر Info

اگر به دنبال اطلاعاتی در ارتباط با یک صفحه هستید، گوگل عملگر Info را پیشنهاد می‌کند. این عملگر اطلاعاتی در ارتباط با صفحات وب کش شده توسط گوگل، صفحات مشابه، صفحات وب که به آدرس تعیین شده لینک داده‌اند و اطلاعاتی از این دست را ارائه می‌کند. ترکیب نحوی مورد استفاده به شرح زیر است:

info:http://www.engadget.com/2016/04/20/samsung-notebook-9-review/

12. weather

آگاهی از آب و هوای مناطق مختلف، به ویژه زمانی که قصد سفر کردن به آن مناطق را دارید، ضروری است. گوگل یک ترکیب نحوبی بسیار ساده را پیشنهاد می‌کند. اگر کلمه weather  را همراه با نام شهر در کادر جستجو وارد کنید، درجه حرارت هوا در شب و روز و در طول روزهای مختلف هفته، سرعت وزش باد و درصد رطوبت هوا نشان داده می‌شوند.

Weather tehran

13. عملگر catch

محتوای اینترنت دائما در حال تغییر است، به‌طوری که صفحه‌ای که امروز وجود داشته است، ممکن است روز بعد از اینترنت پاک شده باشد. در چنین زمان‌هایی گوگل عملگر Catch را پیشنهاد می‌کند. این عملگر نسخه‌ کش شده صفحات را به جای نسخه فعلی آن‌ها نشان می‌دهد.

cache:http://www.shabakeh-mag.com/information-feature/3270

در مثال بالا، گوگل زمان و تاریخی که صفحه کش شده است را نشان می‌دهد. اگر روی لینک Text-only version کلیک کنید، اطلاعات مرتبط با صفحه در قالب یک فرمت متنی نشان داده می‌شود. از این عملگر به صورت ترکیبی نیز می‌توانید استفاده کنید. کافی است عملگر و نام سایت را وارد کرده و در ادامه کلمه مورد نظر را وارد کنید. در این حالت گوگل عبارت وارد شده را به صورت highlight شده در صفحه به شما نشان می‌دهد.

cache:www.microsoft.com  office

14. جستجوی خودکار

اگر به دنبال مطلبی هستید اما صفحه جستجو عبارت صفر را به شما نشان می‌دهد، این بدان معنا نیست که دیگر مطلبی وجود ندارد. این احتمال وجود دارد که فردای آن روز مطلب شما روی بستر اینترنت قرار گیرد. گوگل در چنین شرایطی چرخه جستجوی خودکار را پیشنهاد می‌کند. در این مکانیزم گوگل به‌طور متداوم صفحات وب را در طول شبانه‌روز جستجو کرده و اگر به صفحه‌ای برخورد کرد که در برگیرنده جواب شما است، گزارش جستجو را برای شما ایمیل می‌کند. برای این منظور به سرویس هشدار دهنده گوگل GoogleAlert نیاز دارید. این ابزار آدرس ایمیل شما و عبارت مورد جستجو را دریافت کرده، فرآیند جستجوی روزانه را به‌طور خودکار انجام داده و هر زمان جستجویش موفقیت‌آمیز بود، نتیجه را برای شما ارسال می‌کند. برای دسترسی به این سرویس به آدرس  Google Alert مراجعه کنید.

15. جستجوی رویدادها

اگر جزء آن گروه از افرادی هستید که به‌طور روزانه اخبار را دنبال می‌کنند و تمایل دارید در جریان جدیدترین اتفاقات و رویدادها باشید؛ گوگل راه‌کار جالبی برای شما در نظر گرفته است. گوگل سرویس Alerts را به شما پیشنهاد می کند. این سرویس به کاربران این توانایی را می‌دهد تا اخبار مرتبط با شرکت‌ها را دنبال کنند. برای این منظور باید نوع محتوایی که به آن علاقه دارید را مشخص کنید. برای دسترسی به این قابلیت از نشانی Alerts  استفاده کنید.

16. کاراکتر ستاره

کاراکتر ستاره یکی از پر استفاده‌ترین سمبل‌های دنیای کامپیوتر به شمار می‌رود. در دنیای جستجوی گوگل سمبل * نماد یک کلمه است. (البته به این نکته توجه داشته باشید که این کاراکتر به تنهایی توسط گوگل پشتیبانی نمی‌شود.) به طور مثال، گوگل محاوره Web * * programming را چهار کلمه‌ در نظر می‌گیرد. اما به جای دو ستاره از کلمات هم معنای با این کلمات استفاده می‌کند:

اگر کاراکتر ستاره به کلمه دیگری چسیبده باشد (Web*) گوگل ستاره را نادیده قلمداد می‌کند.

17. کلمات عمومی
گوگل در زمان جستجو از کلمات رایج و عمومی صرف‌نظر می‌کند. به‌طور مثال، کلماتی نظیر the و to که جزء کلمات عمومی شناخته می‌شود، هیچ‌گونه تأثیری در جستجو ندارند اما اگر در نظر دارید این کلمات در یک محاوره لحاظ شوند، کافی است قبل از این‌گونه کلمات از یک علامت + استفاده کنید.

+the best book

همچنین اگر در نظر دارید در یک جستجو از کلمه‌ای صرفنظر کنید، از سمبل– می‌توانید استفاده کنید.

web programming –html

کاربرد دیگر کاراکتر – در مستثنا کردن یک سایت از جستجو است. به‌طور مثال ترکیب نحوی زیر اعلام می‌دارد که از جستجوی سایت ویکی‌پدیا صرفنظر کن.

html5 –site:Wikipedia.org

18. پیدا کردن عبارات مشابه
بعضی مواقع به دنبال یک کلمه خاص نیستیم و تنها به دنبال کلماتی که مرتبط با عبارت موردنظرمان هستند می‌گردیم. در چنین زمان‌هایی گوگل پیشنهاد می‌کند از کاراکتر ~ (هم معنی)  استفاده کنید. اگر از کاراکتر ~ در یک عبارت استفاده کنید، این احتمال وجود دارد، بعضی کلمات هم معنی  جایگزین محاوره اصلی شوند.

19. عملگر OR
یکی دیگر از عملگرهای پرکاربرد، عملگر OR است. در بیشتر موارد صفحات وب حاوی تمامی کلماتی که در یک محاوره قرار می‌گیرند، نیستند. در چنین شرایطی عملگر OR یا |  به یاری شما می‌آید. در چنین زمانی‌هایی اگر از عملگر OR استفاده نکنید، نتیجه محاوره تنها صفحاتی خواهند بود که همه کلمات درون آن قرار دارند.

"apple conference 2016" OR "apple 2016"

20. ساعت جاری

ترکیب time همراه با نام کشور زمان و تاریخ را به شما نشان می‌دهد.

21. Google Ultimate Interface

اگر هیچ‌یک از روش‌هایی که تاکنون به شما معرفی کرده‌ایم، دقت لازم را نداشته‌اند و حتی از Advanced Search نیز استفاده کرده‌اید، اما در جستجوی خود موفق نبوده‌اید، در این صورت به شما پیشنهاد می‌کنیم از رابط نهایی گوگل به نشانی Google Ultimate Interface استفاده کنید. این رابط جانبی به شما این توانایی را می‌دهد تا از موتورهای گسترده و متنوع گوگل ( اخبار، تصاویر، سرویس‌‌های جانبی و....) استفاده کرده، صفحاتی که در بازه‌های زمانی مشخصی به‌روزرسانی شده‌اند را پیدا کرده، جستجوی صوتی انجام داده و از زبانه‌هایی که در بالای صفحه قرار دارند استفاده کنید. این رابط قدرتمندترین مکانیزیمی است که برای جستجو می‌توانید از آن استفاده کنید.

22. جستجوی یک آدرس

اگر نام شهر یا zip code را در نوار جستجو به همراه کلمه map وارد کنید، گوگل نقشه آن منطقه را به شما نشان خواهد داد.

tehran saadat abad map

23. زمان غروب و طلوع خورشید

برای آگاهی از زمان طلوع و غروب خورشید در شهرهای مختلف جهان کافی است، نام شهر مورد نظر را همراه با کلمه sunrise یا sunset در کادر جستجو وارد کنید.

tehran sunset

24. تبدیل واحدها به یکدیگر

تبدیل واحدها به یکدیگر این روزها مورد نیاز بسیاری از کاربران است. ساده‌ترین راه تبدیل واحدها به یکدیگر بدون نیاز به ابزار یا برنامه جانبی کادر جستجوی گوگل است. برای این منظور کافی است دو واحدی که باید به یکدیگر تبدیل شوند را در فیلد جستجو وارد کرده و کلید Search را کلیک کنید.

miles to km

25. محاسبه فرمولهای ریاضی

اگر به محاسبات ساده و نیمه پیچیده ریاضی نیازمند هستید و از طرفی ماشین حساب مناسبی در اختیار ندارید، گوگل در این زمینه به شما کمک می‌کند. برای این منظور کافی است فرمول مورد نظر خود را در کادر جستجو وارد کرده و کلید Search را فشار دهید. گوگل فرمول وارد شده را محاسبه کرده و نتیجه را باز می‌گرداند.

120*3.14-cos(23)=

لازم به توضیح است، از ماشین حسابی که گوگل برای این منظور به شما نشان می‌دهد نیز می‌توانید استفاده کنید.

26. جستجوی پیشرفته

جستجوگر گوگل دارای بخشی به نام Advanced Search است. اگر پارامترهای قرار گرفته در این قسمت به درستی و بر مبنای محاوره مورد نظر تنظیم شوند، آن‌گاه شاهد آن خواهید بود که تعداد نتایج باز گردانده شده توسط گوگل محدود شده و به این شکل در سریع‌ترین زمان ممکن نتیجه مدنظر خود را دریافت خواهید کرد. از جمله پارامترهایی که در این قسمت قابل تنظیم هستند می‌توان به وارد نمودن کلمات مشخص شده، محدوده اعداد،  کلماتی که مستنثنا از جستجو هستند، نوع زبان مورد جستجو، تعیین صفحاتی که آخرین بار به‌روز شده‌اند، تعیین فیلتر، پیدا کردن صفحات با فرمت فایلی مشخص اشاره کرد. برای دسترسی به تنظیمات پیش‌رفته به آدرس Advanced Search مراجعه کنید.

27. محدودیت یک محاوره
گوگل محدودیتی در ارتباط با تعداد کلماتی که در کادر جستجو قرار می‌گیرند، قرار داده است. به عبارت دیگر، فقط از سی و دو کلمه در یک محاوره می‌توانید استفاده کنید و مابقی کلمات توسط گوگل نادیده گرفته می‌شوند. اما این مشکل راه حلی وجود دارد. اگر از کاراکتر * به جای کلمات عمومی استفاده کنید، کاراکتر * در زمان جستجو توسط گوگل شمرده نمی‌شود.

"Around * end of * 10th century, * French monk Gerbert "

در عبارت بالا، به جای واژه the از کاراکتر * استفاده شده است که طول محاوره را به 8 کلمه کاهش می‌دهد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top