تاریخ انتشار: یکشنبه 1395/03/30 - 12:23
کد خبر: 202647

چرایی هشدار مجدد رهبر انقلاب به کندشدن حرکت علمی و استفاده از عناصر «نامطمئن» در دانشگاه؛

کاهش رشد علمی نتیجه حاشیه‌سازی‌های سیاسی در دانشگاه

کاهش رشد علمی نتیجه حاشیه‌سازی‌های سیاسی در دانشگاه

به نظر می‌رسد که مهم‌ترین و کلیدی‌ترین نکته در موضوع آسیب‌شناسی چرایی کندشدن رشد علمی کشور را باید در فاصله گرفتن فضای علمی و دانشگاهی کشور از گفتمان تولید علم و جایگزین شدن حاشیه‌سازی‌های سیاسی و دین زدایی در محیط علمی دانشگاه‌هاست. این مهم به‌خوبی نشان می‌دهد که مسیر رشد حرکت علمی کشور نیاز به یک مقاوم‌سازی پایدار دارد.

خبرنامه دانشجویان ایران: به نظر می‌رسد که مهم‌ترین و کلیدی‌ترین نکته در موضوع آسیب‌شناسی چرایی کندشدن رشد علمی کشور را باید در فاصله گرفتن فضای علمی و دانشگاهی کشور از گفتمان تولید علم و جایگزین شدن حاشیه‌سازی‌های سیاسی و دین زدایی در محیط علمی دانشگاه‌هاست. این مهم به‌خوبی نشان می‌دهد که مسیر رشد حرکت علمی کشور نیاز به یک مقاوم‌سازی پایدار دارد.

به گزرش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ عصر شنبه بود که رهبر انقلاب در دیدار جمعی از اساتید کشور به تببین شاخص ها و رسالت دانشگاه‌ در فضای امروز کشور پرداختند. (متن کامل سخنان رهبر انقلاب را از اینجـــا بخوانید.)

ایشان در بخشی از سخنان خود فرمودند: من همواره تأکید بسیار زیادی بر موضوع دانشگاه‌ها، اساتید و وزرای علوم دارم زیرا رسیدن به آینده‌ی مطلوب ایران، نیازمند تربیت انسان‌هایی عالِم، صبور، مجاهد فی سبیل الله، کاربلد و شجاع است که این افراد عمدتاً در دانشگاه‌ها پرورش می‌یابند.

رهبر انقلاب در بخشی از بیاناتشان به بیان الزامات تربیت چنین جوانانی در دانشگاه‌ها پرداختند و افزودند: «پیشرفت علمی»، «انضباط اخلاقی»، «خویشتنداری دینی»، «بصیرت سیاسی» و «ایجاد احساس هویت و افتخار» در محیط دانشگاه‌ها، از الزامات این کار مهم است.

اما این پایان بیانات رهبر انقلاب نبود؛ ایشان در این مراسم بار دیگر دو مسئله مهمی که طی سه سال اخیر بارها تکرار کرده اند را نیز مجدداً در قالب دیگر بیان کردند. (نمونه ای از تأکیدات گذشته ایشان را از اینجــا ببینید.)
1- کاهش رشد علمی
2- استفاده از عناصر نامطمئن در دانشگاه ها

ایشان درخصوص «پیشرفت علمی»، بر لزوم افزایش سرعت رشد علمی تأکید کردند و گفتند: من چندی پیش نیز درخصوص کاهش سرعت رشد علمی تذکر دادم زیرا سرعت کم شده است و برای جبران فاصله‌ی عقب‌ماندگی علمی چاره‌ای جز افزایش سرعت رشد علمی وجود ندارد.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اظهارات برخی صاحبنظران درباره‌ی کاهش سرعت رشد علمی در غرب، خاطرنشان کردند: اگر در غرب سرعت رشد علمی کاهش پیدا کرده به این دلیل است که آنها از بیشتر ظرفیت‌های خود استفاده کرده‌اند اما ما باید عقب‌ماندگی شصت یا هفتاد ساله‌ی خود را که به‌وسیله‌ی حکومت‌های خائن و غافل به‌وجود آمده، جبران کنیم تا بتوانیم در این مسابقه‌ی جهانی خود را به سطوح بالا و قله‌ها برسانیم.

ایشان همچنین بار دیگر بر عدم استفاده از «عناصر نامطمئن» در دانشگاه تاکید کردند و گفتند: پرهیز از حضور و به‌کارگیری عناصر نامطمئن در دانشگاه‌ها توصیه دیگری است؛ کسی که به هر بهانه‌ای مانند انتخابات و امثال آن، نظام را به چالش می‌کشد، نامطمئن است و صلاحیت حضور در دانشگاه‌ها را ندارد، همان‌گونه که هیچ کشوری اجازه‌ی به چالش کشیدن نظام حاکم بر آن را نمی‌دهد.

اگرچه این دو مسئله در نگاه اول یک امر جدا از هم می توان قلمدار کرد، اما «سیاست بازی های» وزارت علوم طی دو سال اخیر به طور نمونه در مسئله راه اندازی و حمایت از تشکل ها و اتحادیه های اصطلاح دانشجویی که به «تشکل های رانتی» معروف شدند، می تواند در کاهش رشد علمی بی تاثیر نباشد.

حتی رهبر انقلاب سال گذشته و در دیداری که در ماه رمضان با دانشجویان داشتند ضمن هشدار به زیردستان وزرای علوم و بهداشت می گویند: "البتّه هر دو وزیر محترم مورد اعتماد من هستند منتها مراقب زیردست‌هایشان باشند؛ کاملاً مراقب کسانی که کلید کارهای این‌جوری دست آنها است، باشند؛ بدانند چه کار دارد انجام می گیرد." (متن کامل سخنان رهبر انقلاب را از اینجـــا بخوانید.)

نکته قابل تامل این بیان رهبر انقلاب آنجایی است که ایشان در همان ماه و در دیدار با اساتید دانشگاه درباره ارتباط کاهش رشد علمی و حاشیه های سیاسی در دانشگاه می فرمانید: "به نظر می‌رسد که مهم‌ترین و کلیدی‌ترین نکته در موضوع آسیب‌شناسی چرایی کندشدن رشد علمی کشور را باید در فاصله گرفتن فضای علمی و دانشگاهی کشور از گفتمان تولید علم و جایگزین شدن حاشیه‌سازی‌های سیاسی و دین زدایی در محیط علمی دانشگاه‌هاست. این مهم به‌خوبی نشان می‌دهد که مسیر رشد حرکت علمی کشور نیاز به یک مقاوم‌سازی پایدار دارد." (متن کامل سخنان رهبر انقلاب را از اینجـــا بخوانید.)

میکائیل دیانی قائم مقام تشکیلات اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در این باره معتقد است: تجربه تلخ نفوذ به محیط دانشگاهی در دهه هفتاد برای همه جامعه مشخص و معین است و نیک این را می دانیم که اگر قرار باشد جریان برانداز و یا استحاله کننده جمهوری اسلامی نقطه آغازی داشته باشد آن دانشگاه است.

وی ادامه داد: وجود قشر جوان، پر انرژی و با نشاطی که می توانند امیدهای آینده باشند در صورت ورود نفوذی ها و تاثیر آنها و در صورت اغفال، می توانند پیاده نظام احزابی باشند که جز سرنگونی جمهوری اسلامی را نمی خواهند، اتفاقی که نمونه بارزش در 18 تیر 78 افتاد. اما با همه این مسائل و با وجود تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری و تشکل های دانشجویی انقلابی طی سه سال اخیر این روند همچنان ادامه دارد، و صحبت های اخیر رهبری نیز موید همین مطلب است، جریان نامطمئنی که حتی در عرصه تشکل سازی دانشجویی هم فعال است و سعی دارد برای خود بدنه دانشجویی هر چند تقلبی ایجاد کند.

این فعال دانشجویی ادامه داد: مدیرانی که جز سیاسی کردن دانشگاه و تحرکات غیرعالمانه و غیرانقلابی و در جهت خواست دشمن اقدام دیگری نمی کنند و نتیجه همه اینها می شود، رخوت، رکود علمی و دلزدگی دانشجویان از محیط دانشگاه.

مسعود رشید مسئول روابط عمومی اتحادیه جامعه سالامی دانشجویان نیز در گفتگویی درباره این مسئله معتقد است: در دولت روحانی ما به لحاظ علمی برگشت به عقب  داشتیم و وزارت علوم رویه ریاست جمهوری خاتمی را پی گرفت و فضای دانشگاه ها از علمی شدن به سیاسی شدن و جو سیاست زدگی تبدیل کردند و نگاه دولت هم نگاه بنگاهی به دانشگاه است و به علمی بودن آن توجه خاصی  نشد.  که این مسئله باعث شد که  دانشجویان را به مسائل سیاسی مشغول کرده اند از فضای علمی دور نگه داشته اند.

به هر حال آنچه که طی سه سال اخیر، مشاهده می شود حاشیه هایی است که مدیران و زیردستان وزیرعلوم، این وزارتخانه را درگیر خود کرده است؛ ماجرای بورسیه ها،‌ حضور شخصیت های معلوم الحال با عنوان همکاری علمی در این وزارتخانه، (وضعیت حضور عناصر نامطمئن و نفوذ در وزارت علوم را از اینجــا ببینید.) کمک به ایجاد تشکل‌های دولت‌ساخته و ارائه سرویس به نشست‌های غیرقانونی جریان‌هایی که از خارج از دانشگاه و با اهداف سیاسی (گزارشی در خصوص برگزاری یک نشست غیرقانونی با حمایت های علنی سیاسیون را از اینجــا ببینید.)، یا حتی کشاندن دانشجویان به مسائلی همچون برگزاری کنسرت و مراسم های عجیب در دانشگاه‌ها که هیچ تناسبی با فضای دانشگاهی و علمی ندارد و یا نمونه هایی از این است، باعث شده است که رهبر انقلاب همواره در جلساتشان با دانشگاهیان هشدارهایی درباره این دو مسئله مهم بدهند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت
کارگر رکن جهش تولید/ حال خوب کارگر، حال خوب کشور
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top