تاریخ انتشار: دوشنبه 1395/08/10 - 09:42
کد خبر: 214631

جان کری در دانشگاه شیکاگو:

بعد از برجام هم ایران را تحریم کردیم

جان کری در مورد دلایل شکل‌گیری انقلاب اسلامی در ایران، گفت: «به این خاطر که احتمالا به آنطور که باید و شاید به اینکه در حال حمایت از چه کسی هستیم و چه اعمالی دارد در آنجا انجام می‌شود، نمی‌اندیشیدیم.»

خبرنامه دانشجویان ایران: وزیر خارجه آمریکا اخیرا در نشستی در شیکاگو به بحث در مورد رابطه با ایران، توافق هسته‌ای و چشم‌انداز اجرای برجام صحبت کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته در نشستی در دانشگاه «شیکاگو» به صحبت در مورد مسائل مختلف از جمله روابط با ایران و توافق هسته‌ای پرداخت.

وی در بخشی از این نشست گفت: «خوب، من تا الان هیچ برنامه‌ای برای سفر به ایران نداشته‌ام. اما ایران مورد بسیار خوبی برای مطالعهد است، چراکه ایران کشور و تمدنی با تاریخ 5000 ساله است، البته نه به عنوان کشوری به نام ایران، بلکه به عنوان یک تمدن.»

وزیر خارجه آمریکا بار دیگر اذعان کرد که «سیا به طور مستقیما در کنار زدن نخست‌وزیر (محمد) مصدق در سال 1953 نقش داشت.»

کری افزود: «بنابراین، چنین سابقه‌ای وجود داشت و بعد هم وقتی در سال 1979 آن‌ها سفارت ما را اشغال کرده و گروگان‌هایی گرفتند، این مسئله روی عرصه سیاسی ما تأثیری اساسی گذاشت. آن مسئله یکی از دلایل اصلی شکست رئیس‌جمهور (جیمی) کارتر در برابر "رونالد ریگان" بود.»

او در پاسخ به این سوال که آیا ایران در خلیج فارس یک متحد طبیعی برای ایالات متحده است، گفت: «نه. خوب بین عبارت "مردم ایران" و دولت انقلابی‌ای که رویکردی به شدت تندروانه در قبال جهان و آمریکا و منطقه دارد، اختلاف زیادی هست. بنابراین، تنها باید بگویم که شما باید بسیار بسیار به دقت به ایران بنگرید. مردمی در ایران هستند که ایرانی متفاوت می‌خواهند؛ ایرانی که به دنبال همکاری با دنیا است، ایرانی که با مردم تعامل می‌کند، ایرانی که بتواند با احترام و مقبولیت به جامعه جهانی بازگردد.»

وی افزود: «اما تندروهایی هستند که با قدم به قدم این مسیر مبارزه می‌کنند. آن‌ها با توافق هسته‌ای که به آن دست یافتیم مبارزه کردند و با هر تماسی با غرب مبارزه کرده و هرکسی را که درگیر تماس با غرب است را بدنام می‌کنند، حتی اگر این افراد با تلاش برای تعامل با جهان در حال تلاشی اساسی برای اقتصاد و جامعه این کشور باشند. بنابراین، داخل ایران چنین تنشی وجود دارد و ایرانی‌ها باید این مسئله را حل کنند. این چیزی نیست که قرار باشد ما آن را حل کنیم.»

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد رابطه ایران در ارتباط با مبارزه با تروریسم، گفت دو کشور «منافعی مشترک» دارند، اما همکاری‌ای بین طرفین در این زمینه وجود ندارد.

کری گفت واشنگتن خواستار ایفای «نقش سازنده» از سوی ایران است و اکنون هم تهران به همراه روسیه در مذاکرات سوریه حضور دارد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا در مذاکرات هسته‌ای، برای توقف حمایت تهران از حزب‌الله و دیگر گروه‌های مقاوت تلاش نشده، گفت آن مذاکرات تنها در مورد مسئله هسته‌ای بود و اگر قرار بر این بود که مسائل دیگر هم مطرح شود، «ما هنوز داشتیم مذاکره می‌کردیم.»

وزیر خارجه آمریکا با تکرار اظهاراتش در مورد «فاصله ایران با بمب پیش از توافق هسته‌ای»، گفت برجام جهان و منطقه را امن‌تر کرد.

کری افزود: «این مایه اعتبار ایران است، البته خوب اعتباری برای این کار نمی‌گیرند، اما می‌خواهم بگویم که این مایه اعتبار آن‌هاست که رهبر عالی این تصمیم را گرفت که آن‌ها سلاح هسته‌ای نمی‌خواهند و به دنبال سلاح هسته‌ای نرفتند و حاضر شدند برای ساز و کاری که بتوان با آن ثابت کرد که آن‌ها در مسیر صلح‌آمیز قرار دارند، مذاکره کنند.»

تحریم‌های تسلیحاتی و تروریسم را کنار نگذاشتیم

وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت: «تحریم تسلیحاتی پابرجا ماند و آن را کنار نگذاشتیم. در واقع، ما بر سر اینکه این تحریم چه مدت ادامه پیدا کند، مبارزه کردیم. به این دلیل که بر اساس ترتیبات قبلی، این (تحریم) از بین می‌رفت. ما با مذاکره توانستیم آن را برای هشت سال دیگر پابرجا نگه داریم. ما در عین حال تحریم‌های ایالات متحده علیه حمایت ایران از تروریسم را هم نگه داشتیم.»

وی افزود: «بنابراین، ما هیچ‌یک از چیزهایی را که در این ارتباط در اختیار داشتیم، کنار نگذاشتیم. در واقع، از زمان توافق، به این دلیل که آن‌ها موشک شلیک کردند، ما تحریم‌هایی هم اضافه کردیم. بنابراین، ما حتی ذره‌ای به سمت کاهش اهمیتی که برای امنیت منطقه قائل هستیم، حرکت نکرده‌ایم.»

کری با برشمردن محدودیت‌ها و ساز و کارهای نظارتی در نظر گرفته شده در برجام برای برنامه هسته‌ای ایران، گفت این ابزارها به آمریکا این امکان و فرصت را می‌دهد که اگر ایران 15 یا 20 سال دیگر به سمت افزایش توان هسته‌ای حرکت کرد، واشنگتن از دلایل این کار مطلع شده و در صورت نیاز از گزینه‌هایی که همین حالا هم در اختیار دارد، استفاده کند.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «مسئله این است که آیا ایران در طول این دوره زمانی تغییر می‌کند؟ آیا اصلاحاتی که (حسن) روحانی (رئیس جمهور ایران) دنبال می‌کند (رخ می‌دهد)؟ آیا منطقه در این دوره زمانی تغییر می‌کند؟ منظورم این است که خوب من آدم خوش‌بینی هستم، اما امیدوارم که تا 15 سال دیگر، خیلی از اختلافات حل شده باشد.»

وی افزود: «می‌توانیم از این فرقه‌گرایی راحت شویم. می‌توانیم شروع به حل مسئله اسرائیل و فلسطین کرده و به توافق صلحی برسیم که محرکه‌های حزب‌الله و لبنان و منطقه و دیگر چالش‌هایی را که ما داریم، حل کند.»

کری با بیان اینکه توافق هسته‌ای مایه حفاظت از اسرائیل، منطقه و ایالات متحده است، گفت: به همین خاطر هم معتقدم که این توافق خوبی است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
جمعی از کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند
تمرین پرسپولیس با حضور بیرانوند برگزار شد
مسابقه آلومینیوم اراک و پرسپولیس با حضور تماشاگر برگزار می شود
چند درصد مردم ایران تلویزیون می‌بینند؟
تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
تحویل واحدهای مسکونی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا پایان شهریور
مراسم روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
ادای احترام رئیس جمهور به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
القسام: پاسخ ایران، قواعد جدیدی در درگیری با اسرائیل ایجاد کرد
دستگیری بیش از ۱۳۳ نفر در تظاهرات دانشگاه نیویورک در حمایت از غزه
افزایش ۴۰۰ درصدی روان‌پریشی اسرائیلی‌ها پس از حمله ایران
بورل: اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت درباره غزه پایبند نبوده است
کاهش قیمت جهانی طلا
حمایت از صنایع پیشران برای رشد تولید
قطع ارائه خدمات دولتی به صاحبان مجوز فاقد شناسه یکتا
افزایش امنیت با توسعه هوشمندسازی در طرح‌های پلیسی
ارائه رایگان خدمات سلامت روان در مراکز جامع خدمات سلامت کشور
لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی سربازان
آخرین وضعیت سیل سیستان و بلوچستان
شلیک وعده صادق‌ به دستگاه اطلاعاتی اسرائیل
آمریکا درحال آماده‌سازی بسته کمکی یک میلیارد دلاری برای اوکراین
تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
تحویل واحدهای مسکونی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا پایان شهریور
مراسم روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی سربازان
اهدای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی به رئیسی
دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
محدودیت تردد در دانشگاه شریف در روزهای کنکور
شناسایی ۳۰۰ تارنمای تبلیغ فروش سوالات کنکور؛ دستگیری ۲۰ متهم
محدودیت تردد در دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود
نخستین هم‌اندیشی اعضای هیئت علمی گروه‌های آموزشی هنر، ارتباطات و رسانه برگزار شد
هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان جذب فراگیر کارشناسی ارشد
تشکیل کمیته اقتصادی برای درآمدزایی غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد
تنوع فرصت‌های شغلی در دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران
برگزاری ۹۰ رویداد در نود سالگی دانشگاه تهران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top