تاریخ انتشار: یکشنبه 1395/09/21 - 15:01
کد خبر: 218655

اشتباهات رایج در پایان نامه نویسی؛

چگونه یک موضوع خوب برای پایان نامه خود انتخاب کنیم؟

چگونه یک موضوع خوب برای پایان نامه خود انتخاب کنیم؟

مشورت کردن با اساتید مختلف و در میان گذاشتن موضوعات مورد علاقه با آن ها برای روشن شدن موضوع می تواند بسیار مفید باشد حتی ارائه موضوع در جلسات دانشحویی و برای دوستان می تواند بسیار کمک کند تا دانشجو به روشنی بفهمد دنبال چیست.

خبرنامه دانشجویان ایران: در هر مقطع تحصیلی انجام پایان نامه یکی از مهمترین مراحل و احتمالا مهمترین آن هاست. پایان نامه حاصل به کارگیری تمام آموخته هاست و به نوعی معرف توانایی های شماست. ضمن این که بهترین موقعیت برای افزودن بر دانسته ها و بالا بردن توانایی ها و قابلیت های خود است از آنجایی که پایان نامه در آخر هر دوره تحصیلی انجام می شود و در انتهای هر دوره تحصیلی دانشجویان در تکاپوی شرکت در آزمون ورودی دوره بعد هستند در بسیار موارد پایان نامه ها تحت تاثیر عجله و بی رغبتی دانشجویان قرار می گیرند.

به گزارش خبرنگار صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ انتخاب موضوع پایان نامه یکی از مهمترین و شاید دشوار ترین مرحله کار باشد. موضوع خوب و روشن می تواند انگیزه بخش باشد و موضوع دور ار دسترس و مبهم می تواند سرخوردگی و بی انگیزگی به دنبال داشته باشد.

در انتخاب موضوع پایان نامه به نظر می رسد نکات زیر باید مورد توجه قرار بگیرد:
اول از همه موضوع باید مورد علاقه خود دانشجو باشد و به نوعی دغدغه او باشد این ایده آل یک تحقیق جامعه شناختی است که محقق را وا می دارد فراتر از وظایف صوری تعیین شده برای او فعالیت کند و این چنین هم نتیجه کار بهتر خواهد بود و هم میزان یادگیری افزایش خواهد یافت.

موضوع پایان نامه باید در حوزه علاقه و پژوهش استاد راهنما نیز باشد تا تو بتواند به خوبی دانشجو را راهنمایی کند.

در هر مقطع تحصیلی از پایان نامه انتظاری خاص می رود مثلا در مقطع کارشناسی معمولا اساتید انتظار نواوری از دانشجو ندارند در این مقطع انتظار آن است که دانشجو به خوبی بتواند آنچه را که آموخته است به کار ببند در مقطع کارشناسی ارشد انتظار می رود دانشجو تحقیقی انجام دهد که کیفیت بالاتر و پیچیدگی بیشتری دارد و در مقطع دکتری معمولا انتظار می رود دانشجو بتواند نوآوری کند و سخن جدیدی عرضه کند خود دانشجو هم درهر مقطع تحصیلی باید از انتظاراتی که از او می رود آگاه باشد و این انتظارات را از افراط و تفریط به دور نگاه دارد گاهی اوقات بلندپروازی دانشجویان موجب می شود که از انجام حداقل وظیفه خود نیز باز بمانند.

مشورت کردن با اساتید مختلف و در میان گذاشتن موضوعات مورد علاقه با آن ها برای روشن شدن موضوع می تواند بسیار مفید باشد حتی ارائه موضوع در جلسات دانشحویی و برای دوستان می تواند بسیار کمک کند تا دانشجو به روشنی بفهمد دنبال چیست.

در ابتدای هر تحقیقی تعریف و بیان مساله وجود دارد در پایان نامه هم چنین است بهتر است با در نظر گرفتن تمام دقایقی که در کتاب های روش تحقیق بیان شده است تعریف موضوع به خوبی صورت گیرد هرچه این مرحله کار بهتر صورت گیرد مراحل بعدی آسان تر خواهد بود.

بسیاری از اوقات دانشجویان موضوعاتی را خود در نظر ندارند و از اساتید خود می خواهند موضوعاتی را به آن ها معرفی کنند. این روش خوبی است زیرا معمولا هنگامی که اساتید خود موضوعاتی را پیشنهاد می کنند به آن ها اندیشیده اند و تصویر روشنی در ذهن دارند و این چنین بار مسدولیت دانشجو در تعریف مساله سبک تر خواهد بود اما این روش به شرطی خوب است که موضوع مورد علاقه دانشجو هم باشد.

دانشجویان باید توجه کنند که انجام پایان نامه مانند هر درس دیگری فرآیندی است برای یادگیری و همانند دیگر دروس در پایان نامه هم نباید خود ا بی نیاز از حضور استاد راهنما بدانند.

اشتباهات رایج در انجام پایان نامه
موضوع من باید بزرگ و گسترده باشد: توجه کنید موضوع بزرگ و گسترده از کیفیت کار به شما به شدت می کاهد موضوع خوب کوچک و دقیق است.

می خواهم حتما موضوع من کاربردی باشد و مشکلی را حل کند :در انجام پایان نامه چنین الزامی وجود ندارد درست انجام دادن کار مهم تر از کاربردی بودن آن است چون شما به عنوان دانشجو در حین یادگیری هستید مهمترین چیز آن است که فرآیند یادگیری به خوبی انجام شود.

هروقت کارم پیشرفت کرد به استادم مراجعه می کنم: هرچه بیشتر با استاد خود در ارتباط باشید بهتر است البته نه آن که بیخودی به او سر بزنید ! اما خود را مجبور کنید طبق یک برنامه کارهای خود را پیش ببرید و به طور منظم با استاد در ارتباط باشید.

اطلاعات استاد من قدیمی است و کمک چندانی به من نمی کند: نباید به محض این که یکی دو کتاب و مقاله جدید خواندیم فکر کنیم از استاد مان بیشتر می دانیم! مطمئن باشید استاد شما چیزهای زیادی برای یاددهی به شما دارد شما باید صبور و علاقمند باشید. ضمنا انتظار نداشته باشید استاد راهنمای شما همه چیز را بداند دامنه ارتباطات علمی خود را گسترش دهید و از آدم های گوناگون مشورت بگیرید.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top