تاریخ انتشار: چهارشنبه 1395/10/08 - 14:39
کد خبر: 221114

چگونه در حافظه داخلی گوشی فضای خالی ایجاد کنیم؟

۵ روش کارآمد بهینه‌سازی حافظه گوشی اندرویدی

۵ روش کارآمد بهینه‌سازی حافظه گوشی اندرویدی

مسئله کمبود فضای ذخیره‌سازی اطلاعات یکی از معضلاتی است که عده کثیری از کاربران گوشی‌های هوشمند اندرویدی از آن رنج می‌برند. خوشبختانه روش‌ها یا بهتر است بگوییم ترفندهایی وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید نسبت به بهینه‌سازی حافظه گوشی اندرویدی خود وارد عمل شوید.

خبرنامه دانشجویان ایران: مسئله کمبود فضای ذخیره‌سازی اطلاعات یکی از معضلاتی است که عده کثیری از کاربران گوشی‌های هوشمند اندرویدی از آن رنج می‌برند.

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ خوشبختانه روش‌ها یا بهتر است بگوییم ترفندهایی وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید نسبت به بهینه‌سازی حافظه گوشی اندرویدی خود وارد عمل شوید.

مقدمه
حافظه داخلی گوشی‌های هوشمند عموما ظرفیت محدودی دارد. رایج‌ترین ظرفیت حافظه داخلی 16 گیگابایتی است. اگر قصد خرید گوشی‌های هوشمند مجهز به حافظه داخلی با ظرفیت بیشتر را داشته باشید، باید مبلغ بیشتری هم پرداخت کنید. در این بین برخی از گوشی‌های اندرویدی از اتصال حافظه جانبی و رم میکرو اس‌دی (Micro SD) پشتیبانی می‌کنند. این موضوع سبب می‌شود تا کاربر کمتر با مشکل کمبود فضای ذخیره‌سازی اطلاعات مواجه گردد اما متاسفانه برخی از گوشی‌های اندرویدی از اتصال رم میکرو اس‌دی پشتیبانی نمی‌کنند!

اگر گوشی هوشمند شما از نظر حافظه داخلی ظرفیت محدودی دارد و در عین حال از اتصال رم میکرو اس‌دی هم پشتیبانی نکند، بدون تردید با چالش کمبود فضای ذخیره‌سازی اطلاعات مواجه می‌شوید. این موضوع می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و نقش یک مانع همیشگی در قبال نصب اپلیکیشن‌ها یا بازی‌های اندرویدی جدید را ایفاء کند. خوشبختانه روش‌ها یا ترفندهایی وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به بهینه‌سازی حافظه داخلی دستگاه اندرویدی خود بپردازید و بدین صورت فضای بیشتر در حافظه دستگاه ایجاد کنید.

هدف ما در این مقاله شرح 5 نمونه از بهترین و موثرترین روش‌های بهینه‌سازی حافظه دستگاه‌های اندرویدی است. اگر حافظه گوشی اندرویدی شما پر شده و این موضوع منجر به آزارتان می‌شود، حتما این مقاله اختصاصی را مطالعه کنید و سعی داشته باشید که روش‌های نامبرده شده را در دستگاه اندرویدی خود پیاده‌سازی کنید. بدین صورت می‌توانید بهترین استفاده ممکن را از حافظه داخلی گوشی خود به عمل آورید.

روش اول: پاک‌سازی حافظه کش (Cache)
اولین روش یا ترفندی که با استفاده از آن می‌توانید نسبت به بهینه‌سازی حافظه گوشی اندرویدی خود اقدام کنید مربوط به پاک‌سازی حافظه کش اپلیکیشن‌های موجود در دستگاه می‌شود. حافظه کش که به آن حافظه نهان یا پنهان هم گفته می‌شود، منجر می‌گردد تا برخی از اطلاعات اپلیکیشن‌های مختلف در آن ذخیره شده و به این صورت سرعت عملکرد اپلیکیشن در برخی شرایط افزایش یابد، اما زیاد شدن حجم اطلاعات حافظه کش می‌تواند منجر به کمبود حافظه داخلی دستگاه شود.

به منظور پاک‌سازی حافظه کش اپلیکیشن‌های نصب شده در گوشی یا تبلت اندرویدی خود باید وارد بخش Settings دستگاه اندرویدی خود شوید. سپس گزینه Applications یا Application Manager یا Apps را انتخاب نمایید. در این شرایط لیستی از اپلیکیشن‌های نصب شده در دستگاهتان نمایان می‌شود. اپلیکیشن‌هایی که زیاد از آن‌ها استفاده می‌کنید (نظیر تلگرام) را انتخاب کنید و سپس گزینه "Clear Cache" را لمس نمایید. حجم اشغالی حافظه کش هر اپلیکیشن با انتخاب اپ نمایش داده می‌شود. به عنوان مثال حافظه کش اپلیکیشن گوگل الو (Google Allo) در گوشی اندرویدی ما 49.78 مگابایت از فضای ذخیره‌سازی یا حافظه دستگاه را اشغال کرده است.

روش دوم: پاک‌سازی آرشیو دانلود
اگر با گوشی یا تبلت اندرویدی خود فایل‌های زیادی دانلود کنید، این فایل‌ها در پوشه‌ای اختصاصی با نام Downloads ذخیره می‌شوند و به این صورت منجر به اشغال حافظه داخلی دستگاه خواهند شد. بنابراین پاک‌سازی آرشیو دانلود دستگاه می‌تواند یکی از روش‌های موثر موجود به منظور بهینه‌سازی حافظه گوشی یا تبلت‌های اندرویدی به شمار آید.

به منظور پاک‌سازی آرشیو دانلود دستگاه، ابتدا وارد اپلیکیشن مدیریت فایل یا همان فایل منیجر (File Manager) دستگاه اندرویدی خود شوید. سپس در حافظه داخلی دستگاهتان به دنبال پوشه‌ای تحت عنوان Downloads بگردید. با مراجعه به این پوشه و انتخاب آرشیو دانلود خود نسبت به حذف یا پاک‌سازی آن‌ها وارد عمل شوید. می‌توانید فایل‌هایی که همچنان به آن‌ها نیاز دارید را از این پوشه به بخش دیگری منتقل کنید. پاک‌سازی آرشیو دانلود دستگاه‌های اندرویدی هم از روش‌های موثر موجود در راستای بهینه‌سازی حافظه داخلی دستگاه به شمار می‌رود.

روش سوم: از قابلیت گوگل فوتوز (Google Photos) استفاده کنید
بدون تردید بخش عظیمی از حافظه داخلی گوشی اندرویدی شما توسط عکس‌هایی اشغال شده که با استفاده از دوربین دستگاه ضبط کرده‌اید. بنابراین خلاص شدن از شر این عکس‌ها می‌تواند کمک به سزایی در راستای بهینه‌سازی حافظه گوشی اندرویدی کند. در این بین مطمئنا تمایل ندارید که نسبت به حذف عکس‌های خاطره‌انگیز خود وارد عمل شوید، بنابراین می‌توانید از قابلیت گوگل فوتوز (Google Photos) استفاده کنید!

گوگل فوتوز یا همان "Google Photos" این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد تا از عکس‌های ذخیره شده در حافظه داخلی دستگاهتان بک‌آپ تهیه کنید و هر زمان که تمایل داشته باشید از طریق اکانت گوگل خود نسبت به مشاهده و بازیابی آن‌ها وارد عمل شوید. عکس‌هایی که در اکانت شما آپلود می‌شوند، همواره در دسترس هستند بنابراین دیگر دلیلی برای ذخیره این عکس‌‌ها در حافظه داخلی گوشی وجود ندارد. به منظور فعال کردن قابلیت بک‌آپ‌گیری گوگل فوتوز باید به بخش Settings دستگاه اندرویدی خود مراجعه کنید و سپس گزینه Back up & Sync را فعال نمایید.

در نظر داشته باشید که به منظور بک‌آپ گرفتن از عکس‌ها در گوگل فوتوز (Google Photos) نیازمند اتصال به اینترنت خواهید بود. برنامه گوگل فوتوز هیچ محدودیتی در قبال فایل‌های آپلودی در این سرویس ندارد، بنابراین می‌توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید. پس از اینکه از عکس‌های مد نظر در گوگل فوتوز آپلود شدند به بخش Settings گوشی اندرویدی خود مراجعه کنید و سپس گزینه Free up Device Storage را لمس کنید. با لمس این گزینه، دستور حذف عکس‌هایی که در گوگل فوتوز آپلود شده‌اند از حافظه داخلی دستگاه صادر می‌شود. می‌توانید با مراجعه به بخش گالری نسبت به حذف دستی عکس‌های آپلود شده در گوگل فوتوز هم اقدام کنید. به طور کلی استفاده از برنامه گوگل فوتوز (Google Photos) یکی از بهترین ترفندهایی است که می‌توانید از آن به منظور بهینه‌سازی حافظه گوشی اندرویدی خود استفاده کنید.

روش چهارم: انتقال اپلیکیشن‌ها به حافظه جانبی
اگر گوشی هوشمند یا تبلت اندرویدی شما از حافظه جانبی پشتیبانی می‌کند، انتقال اپلیکیشن‌ها از حافظه داخلی به حافظه جانبی می‌تواند کمک به سزایی در راستای بهینه‌سازی حافظه گوشی اندرویدی کند. برای انجام این عمل باید وارد بخش Settings دستگاه اندرویدی خود شوید. سپس گزینه Applications یا Application Manager یا Apps را انتخاب نمایید. در این شرایط لیستی از اپلیکیشن‌های نصب شده در دستگاهتان نمایان می‌شود. در این لیست اپلیکیشنی را انتخاب کنید که تمایل به انتقال آن از حافظه داخلی به حافظه جانبی را دارید.

به عنوان مثال ما اپلیکیشن AnTuTu Benchmark را انتخاب کرده‌ایم. حال با لمس گزینه Move to SD دستور انتقال این اپلیکیشن از حافظه داخلی به حافظه جانبی را ارسال می‌کنیم. دقت داشته باشید که این عمل با توجه به حجم اپلیکیشن ممکن است کمی به طور بیانجامد. بنابراین منتظر بمانید تا پروسه انتقال تمام شود. می‌توانید همین عمل را برای سایر اپلیکیشن‌ها تکرار کنید و به این صورت آن‌ها را هم از حافظه داخلی به حافظه جانبی منتقل نمایید.

روش پنجم: حذف اپلیکیشن‌های غیرضروری
همواره سعی کنید که مروری بر تمام اپلیکیشن‌ها و بازی‌های نصب شده در گوشی یا تبلت اندرویدی خود داشته باشید و نسبت به حذف آن دسته از مواردی وارد عمل شوید که چندان از آن‌ها استفاده نمی‌کنید. به عنوان مثال ممکن است در حین بررسی اپلیکیشن‌های نصب شده در گوشی خود، ناگهان با اپلیکیشنی برخورد کنید که مدت‌ها پیش آن را نصب کرده بودید و مدت طولانی است که دیگر از آن استفاده نمی‌کنید. حذف این اپلیکیشن و سایر موارد مشابه می‌تواند به شدت در بهینه‌سازی حافظه گوشی اندرویدی شما موثر واقع شود. بنابراین همواره سعی کنید که در بازه‌های زمانی مشخصی نسبت به بررسی اپلیکیشن‌ها و بازی‌های نصب شده در گوشی یا تبلت خود اقدام کرده و موارد غیرضروری را حذف نمایید.

منبع: شبکه

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
مراسم ترحیم پرویز داوودی
جزئیات دیدار اردوغان و هنیه
اسرائیل به شکل سیستماتیک کودکان را ترور می‌کند
تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت پرویز داودی
من به اسلوب او مومن‌ام
سازمان ملل با عضویت کشور فلسطینی موافقت کند
نام پدر از کارت ملی حذف نمی‌شود
گزارش تصویری| جشنواره ملی رسا (نهج البلاغه دانشگاهیان کشور)
فیلم/ اسپانسر صهیونیست‌ها نقره داغ شد
بیرانوند به بازی با سپاهان می‌رسد؟
فیلم/ گریه‌های پزشک اردنی برای مجروحان فلسطینی
حضو جمعی از مسئولین در منزل شهید طهرانی مقدم+عکس
تامین ارز ۲.۸ میلیارد دلاری در نخستین ماه سال ۱۴۰۳
یک شرور با قمه‌ به خودروی پلیس حمله کرد
اصلاحیه قانون تاسیس و اداره مدارس غیردولتی ابلاغ شد
تکمیل ۴ ایستگاه‌ مترو اولویت شهرداری در خط ۶
سرانه سلامت تهران در وضعیت مطلوبی قرار ندارد
بانک مرکزی در حمایت از تولید نمره قبولی گرفت
VAR را از چین می‌آوریم
صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس تأیید شد
واکنش هیئت مدیره تراکتور به حمله هواداران به خودروی سرخپوشان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top