تاریخ انتشار: یکشنبه 1395/12/15 - 10:12
کد خبر: 228961

فصل داغ انتخابات در دانشگاه‌ها؛

چگونه از تصمیمات غیرقانونی «کمیته انضباطی» مطلع شویم؟

شور اولیه در رقابت‌های سیاسی که دانشگاه‌ها بستر رایجی برای آن به حساب می‌آیند، در وحله اول به مذاق دانشجویان خوش می‌آید و عناوین پرطمطراقی چون مناظره یا پرسش و پاسخ نیز می‌تواند به جذابیت ان بیفزاید اما همیشه درب روی یک پاشنه نمی‌چرخد.

خبرنامه دانشجویان ایران: دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رفته رفته نزدیک می‌شود و دانشگاه‌ها و دانشجویان، بی صبرانه تر از هر قشر دیگری از جامعه به استقبال رقابت‌های انتخاباتی شتافته‌اند اما بد نیست نگاهی همه جانبه به رقابت‌های داغ انتخاباتی در دانشگاه‌ها کنیم.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این روزها بازار حضور سیاسیون در دانشگاه‌ها داغ است، نگاهی به دانشگاه‌های سراسر کشور می‌تواند دورنمای بهتری از وضعیت فعلی رقابت‌های حساس و پر التهاب انتخاباتی در دانشگاه‌ها به شما بدهد.

شور اولیه در رقابت‌های سیاسی که دانشگاه‌ها بستر رایجی برای آن به حساب می‌آیند، در وحله اول به مذاق دانشجویان، اساتید، کارمندان و حتی خود سیاسیون خوش می‌آید و عناوین پرطمطراقی چون مناظره یا پرسش و پاسخ نیز می‌تواند به جذابیت ان بیفزاید اما همیشه درب روی یک پاشنه نمی‌چرخد.

در میان هیاهوی سیاسی دانشگاه‌ها که با فرارسیدن فصل داغ انتخاباتی گر می‌گیرد، عملکرد دانشجویان در مراسمات و همایش‌های سیاسی از چشم مسئولین دانشگاه و مامورین حراست دور نمی‌ماند.

در این میان ممکن است برخی از مراسمات به تشنج و آشوب کشیده شود که غالبا به دلیل ورورد و دخالت بیش از حد سیاسیون به فضای دانشگاه و نگاه ابزاری به دانشگاه و فضای دانشجویی در این ایم است.

اما گاهی از بین دانشجویان نیز مواردی به چشم می‌خورد که دلیل آن می‌تواند هر چیزی باشد؛ از شیطنت‌های لحظه‌ای و بی غرض تا برنامه‌ریزی‌های دراز مدت و طولانی برای بهره‌برداری از مراسمی خاص در یک دانشگاه خاص! اما آنچه مهم است، برخورد مسئولین دانشگاه و رفتن پرونده دانشجو به کمیته انضباطی دانشگاه است.

اسمش هر چه که می‌خواهد باشد مهم نیست! مهم، بروز حوادثی از این دست در دانشگاه‌هاست که زمینه جولان احزاب سیاسی و تاخت و تاز در این فضای علمی و فرهنگی را هموار می‌کند و ان زمان است که دیگر کاری از دست کسی بر نمی‌آید.

هرچند این موضوع به ظاهر مخالفانی مثل ارائه کنندگان طرح دو فوریتی مجلس درباره "سوال در مراسمات انتخاباتی" را دارد اما دنبال کنندگان همین طرح سابقه روشنی و مثبتی در این باره در دانشگاه‌ها ندارند و احزاب و سیاسیون نزدیک به ان‌ها بیشترین تشنج و التهاب در دانشگاه‌ها را در ایام انتخابات به وجود آورده‌اند.

به طور کلی باید گفت که بدنیست حواستان به قوانین و لازمه‌ها، بایدها و نبایدهای چارچوب قانونی دانشگاه‌تان باشد تا گرفتار کمیته انضباطی نشوید.

از طرفی آگاهی از قوانین و چارچوب‌های روند ساز و کار و عملکرد کمیته انضباطی دست شما را باز می‌گذارد تا با دانش بیشتری در این باره، نظر و عقیده خود در این گونه مراسمات را ابراز کرده و در محدوده قانون عمل کنید.

به همین بهانه، نگاهی می‌اندزایم به اعضای کمیته انضباطی در دانشگاه‌ها؛

طبق قانون، اعضای دارای حقِ رأی در کمیته‌های انضباطیِ دانشگاه، این پنج نفر هستند:

- معاون دانشجوییِ دانشگاه به عنوان رئیس کمیته
- یک نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه به انتخاب شورای دانشگاه
- یک نفر از اعضای هیئت علمی یا معاونانِ نهاد رهبری به انتخاب مسئول دفتر نهاد رهبریِ دانشگاه
- دو نفر از دانشجویان، به انتخاب شورای فرهنگیِ دانشگاه

هر حکم انضباطی که بخواهد مربوط به دانشجویی صادر شود، باید حتماً سه رأیِ موافقِ صدورِ حکم از طرف این پنج عضو را داشته باشد.

طبق شیوه‌نامه‌ی اجرایی انضباطی، همه‌ی این پنج عضو، باید انتخاب شده باشند و برای هرکدام از جلسات کمیته دعوت شوند.

این یعنی اگر دو دانشجوی عضوِ کمیته انتخاب نشده باشند و جلساتِ کمیته بدون این دو عضو تشکیل شوند، جلساتِ کمیته طبق قانون رسمیت نیافته و بنابراین هر حکمی که در این جلسات علیه دانشجویان صادر شود، با شکایت به شورای انضباطی مرکزی و حتی دیوان عدالت اداری قابل ابطال است.

پس خوب حواستان را جمع کنید تا در دام کمیته‌های انضباطی دانشگاه‌ها به خصوص در ایام پر التهاب دانشگاه‌ها گرفتار نشوید.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
وعده صادق ابرقدرت
بعضی القاب، صفات انحصاری صهیونیست‌هاست
لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم
واکنش امیرعبداللهیان به پاسخ ایران به حمله اسرائیل در اصفهان
دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار +فیلم
واکنش اتحادیه اروپا به حادثه اصفهان
اتحادیه اروپا دو نهاد و چهار صهیونیست را تحریم کرد
تماس مهم و فوری وزیر خارجه اردن با همتای ایرانی در نیویورک
انگیزه مهاجم کنسولگری ایران در پاریس چه بود؟
بیش از ۵۰درصد بارش سال آبی این استان در ۳ روز اتفاق افتاد
آخرین خبرها از سیل جنوب
این مار باستانی اندازه اتوبوس بوده است !
واکنش اردوغان به حادثه اصفهان
واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
ورود سامانه بارشی جدید و فراگیر به کشور
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top