تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/01/20 - 12:26
کد خبر: 231914

پیشنهاد تازه پرویز امینی به رقبای روحانی در انتخابات

دسته دوم کسانی‌اند که از موقعیت اجتماعی «بالقوه» برخوردارند یعنی متناسب با ویژگی و مزیت‌هایی که دارند، استعداد کسب مقبولیت اجتماعی را دارند و نیز تجربه انتخاباتی و سیاسی (در سطح ریاست جمهوری) ندارند که امثال رئیسی و فتاح و چهره‌هایی مثل نادران و نیکزاد و... از آن جمله‌اند.

خبرنامه دانشجویان ایران: در حالیکه طی روزهای آینده آرایش گروه های سیاسی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم کامل تر می شود. نحوه رقابت با حسن روحانی کاندیدای بالقوه این رقابت سیاسی یکی از مهمترین دغدغه های جریان های رقیب وی می باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ پرویز امینی که پیش از این در یادداشتی تحت عنوان اینکه «رقبای روحانی چگونه در صحنه انتخابات سیاست‌ورزی کنند؟!» مطالبی را بیان کرده بود، طی تحلیلی در دومین پیشنهاد خود به رقبای حسن روحانی برای انتخابات ریاست جمهوری نوشت: یکی از مسائلی که رقبای روحانی در مسئله سیاست‌ورزی باید به تصمیم درباره آن برسند، «مدل رقابت انتخاباتی» است. در مدل رقابت انتخاباتی بحث بر سر حضور با یک کاندیدا یا حضور با دو کاندیدا یا بیشتر است و اینکه برای هر مدل چه توجیهاتی وجود دارد؟ و در فرض حضور متکثر، ملاک و معیار کسانی که در رقابت شرکت می‌کنند، چیست؟

رقبای روحانی را می‌توان بر اساس متغییر «داشتن موقعیت اجتماعی» و «تجربه ظهور انتخاباتی»، به دو دسته تقسیم کرد:

دسته اول آنهایی هستند که دارای موقعیت «بالفعل» اجتماعی‌اند و نیز دارای تجربه انتخاباتی و سیاسی هستند که رضایی و قالیباف و جلیلی و... در این گروه قرار می‌گیرند.

دسته دوم کسانی‌اند که از موقعیت اجتماعی «بالقوه» برخوردارند یعنی متناسب با ویژگی و مزیت‌هایی که دارند، استعداد کسب مقبولیت اجتماعی را دارند و نیز تجربه انتخاباتی و سیاسی (در سطح ریاست جمهوری) ندارند که  امثال رئیسی و فتاح و چهره‌هایی مثل نادران و نیکزاد و... از آن جمله‌اند.

شرایط اجتماعی جامعه ایران به لحاظ مبنایی به گونه‌ای است که ریسک حضور با کاندیدای واحد از اول رقابت تا آخر انتخابات، علی‌رغم مزایای آن، بیش از مدل رقابتی با دو یا سه کاندیداست. شرایط ناپایدار اجتماعی و سیاسی، ابهام در کارکرد و توانایی سیاسی و کیفیت مواجهه با جامعه از سوی نامزدهای دارای ظرفیت بالقوه (دسته دوم)، نداشتن نصاب اجتماعی لازم برای پیروزی در نامزدهای با ظرفیت بالفعل و  دارای تجربه انتخاباتی و سیاسی و نیز ابهام درباره برخی حوادث و شرایط غیرمنتظره و پیش‌بینی نشده انتخاباتی، برخی از دلایل روبنایی ترجیح «ورود متکثر» به «ورود با کاندیدای واحد» از اول تا انتهای رقابت است.

در صورت متکثر، سه مدل قابل احصاء است:
مدل اول: حضور متکثر با نامزدهایی که ظرفیت بالفعل دارند و نیز از تجربه انتخاباتی و سیاسی برخوردارند. از بین عناصر بالفعل، آنهایی که نصاب قابل توجهی دارند، انتخاب شوند.
مدل دوم: حضور متکثر با کاندیداهایی که ظرفیت بالقوه اجتماعی دارند و از تجربه انتخاباتی و سیاسی بی‌بهره‌اند. از بین عناصر بالقوه، آنهایی که نصاب قابل توجهی دارند، انتخاب شوند.
مدل سوم: حضور متکثر با تلفیقی از کاندیداهای با موقعیت اجتماعی بالفعل و بالقوه است. مثلا یک نفر با بالاترین ظرفیت بالفعل اجتماعی با دو فرد از بااستعدادترین نامزدهای بالقوه.

در ارزیابی تقریب و تخمینی می‌توان گفت که مدل دوم و سوم بر مدل اول مرجح است. چرا که در مدل اول، ما با رأی نسبتا تثبیت شده‌ای روبروییم که نصاب پیروزی را ندارد و نیز احتمال تغییر آن و افزایشش در دوره ۲۰ روزه تبلیغات، دشوار و صعب به نظر می‌رسد. اما در مدل دوم و سوم، دست‌کم استعداد  جذب آراء در حد نصاب لازم وجود دارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
1396/01/20 - 22:30

یک جفت میل و یک جفت کلاف
حالا نباف و کی بباف
حال هر انسان موحدی از شنیدن این سیاست بافی های سکولار و خالی از تکلیف به هم می خورد.
تورهای مسافرتی آفری
سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده
تمام فتنه‌های علیه کشور با حضور مردم خنثی شد
اینترنت در کنکور سراسری قطع نمی‌شود
به هدف اول خودمان رسیدیم
جذب نخبگان «کانکت» در دانشگاه‌ها
ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
صعود ایران به جام جهانی فوتسال و نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا
بیانیه مشترک ایران و پاکستان پس از سفر رئیسی
تاکنون کدام کشور‌ها به اسرائیل حمله کرده‌اند؟ +فیلم
هشدار به زائران حج عمره
رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس
«س.ق» زن بازیگر ایرانی است که تتلو در اعترافاتش از او نام برد
سفارش امام رضا(ع) به شیعیان از زبان حضرت عبدالعظیم
تبلیغ نافرمانی مدنی توسط رئیس جبهه اصلاحات
رهبر انقلاب: حال کارگر خوب شود حال کشور خوب می‌شود
استقلال چهارمین تیم پُرافتخار فوتبال آسیا
چند فرمانده ارشد ارتش اسراییل طی روزهای آتی استعفا می‌دهند
برنامه دولت برای ارتقای هوش مصنوعی
گل محمدی به زودی سرمربی تراکتور خواهد شد +جزئیات
حسن یزدانی به تمرین تیم ملی نیامد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top