تاریخ انتشار: دوشنبه 1396/03/29 - 03:19
کد خبر: 238552

برای اولین بار پهبادها به افراد سکته قلبی کمک می‌کنند

پهباد‌ها جزء آن گروه از فناوری‌هایی هستند که همه مردم مشتاق هستند آن‌را در اختیار داشته باشند. در حالی که برای عده‌ای از مردم پهبادها جنبه سرگرمی دارد، اما بسیاری از شرکت‌ها و دولت‌ها به فکر استفاده جدی‌تری از این فناوری‌ هستند. شاید جابه‌جایی بیماران به ویژه آن‌هایی که در معرض حملات قلبی قرار گرفته‌اند، چالشی‌ترین کاربردی است که برای پهباد‌ها می‌توان متصور شد.

خبرنامه دانشجویان ایران: پهباد‌ها جزء آن گروه از فناوری‌هایی هستند که همه مردم مشتاق هستند آن‌را در اختیار داشته باشند. در حالی که برای عده‌ای از مردم پهبادها جنبه سرگرمی دارد، اما بسیاری از شرکت‌ها و دولت‌ها به فکر استفاده جدی‌تری از این فناوری‌ هستند. شاید جابه‌جایی بیماران به ویژه آن‌هایی که در معرض حملات قلبی قرار گرفته‌اند، چالشی‌ترین کاربردی است که برای پهباد‌ها می‌توان متصور شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از شبکه؛ امروزه کاربران عادی از هواپیماهای بدون سرنشین در ارتباط با مقاصد تفریحی استفاده می‌کنند. اما پژوهشگران موسسه کارولینسکا سوئد به تازگی کار روی ایده‌ای را آغاز کرده‌اند تا از پهبادها به عنوان ابزارهایی با کارکردهای پزشکی استفاده کنند. آن‌ها به دنبال آزمایش ایده‌ای هستند که برای اولین بار از پهبادها به جای آمبولانس‌ها استفاده شود.

این گروه از پژوهشگران به تازگی یک برنامه آزمایشی را به مرحله اجرا در آو‌رده‌اند که در آن پهبادی مجهز به دستگاه شوک به منظور ارائه کمک‌های فوری بیشتر به افرادی که دچار ایست قلبی شده‌اند مورد استفاده قرار گیرد. آمارها نشان می‌دهند که سالانه بیش از شش میلیون نفر به واسطه حملات قلبی جان خود را از دست می‌دهند. حملات قلبی همچنان اصلی‌ترین علت مرگ‌ومیر مردم در سراسر جهان شناخته می‌شود. آمارها همچنین نشان می‌دهند به‌طور میانگین از هر ده نفری که دچار حمله قلبی می‌شوند تنها یک نفر پیش از ورود به بیمارستان زنده می‌ماند.

در موقع بروز چنین حملاتی سرعت و زمان مهم‌ترین فاکتورهایی هستند که نقش کلیدی را در این میان بازی می‌کنند. در حقیقت پس از یک حمله قلبی اگر عملیات دفیبریلاتور (شوک الکتریکی) یا همان CRP به موقع انجام نشود، هر یک دقیقه‌ای که زمان می‌گذرد شانس نجات فرد به میزان ده درصد کم می‌شود. پس جای تعجبی نیست که مشاهده می‌کنیم پژوهشگران این موسسه یک راه‌کار هوشمندانه را به منظور کاهش مدت زمانی که برای انجام این عملیات مورد نیاز است، ابداع کرده‌اند. جیکوب هالنبرگ و همکارنش در موسسه کارولینکسا گزارشات و سوابق مربوط به حملات قلبی را در مناطقی که خارج از پایتخت این کشور، استکهلم قرار دارند را مورد بررسی قرار داده‌اند و متوجه شدند این مناطق فاقد منابع پزشکی اوژرانسی کافی در این زمینه هستند.

تجزیه و تحلیل این داده‌ها نشان داد که به ‌طور متوسط زمان انتقال بیماران قلبی به نزدیک‌ترین مرکز درمانی چیزی در حدود 30 دقیقه است و متاسفانه هیچ‌یک از افرادی که دچار حمله قلبی شده‌اند و در این مناطق حضور داشتند، نجات پیدا نکردند. این تیم مدت زمانی که یک پهباد از زمین برخواسته و تجهیزاتی همچون دستگاه‌های شوک را حمل کرده و به این مناطق ارسال می‌کند را با مدت زمانی که یک آمبولانس به سمت این مناطق حرکت می‌کند را مورد ارزیابی قرار داده‌اند. برای ارزیابی این زمان آن‌ها یک نمونه اولیه از یک پهباد مجهز به دفیبرپلاتور را به این مناطق اعزام کردند. این تیم 18 پرواز آزمایشی ترتیب دادند و مشاهده کردند پهبادها به‌طور متوسط در یک بازه پنج دقیقه‌ای قادر هستند خود را به محل حادثه برسانند.

در حالی که آمبولانس‌ها به‌طور میانگین در 22 دقیقه پس از آن‌که تماس با مرکز اوژانس برقرار می‌شود، خود را به محل می‌رسانند. جالب‌تر آن‌که دفیرپلاتوری که پهبادها با خود حمل می‌کنند به یک اسپیکر مجهز است که دستورالعمل استفاده از این دستگاه را برای افرادی که در صحنه حضور دارند، قرائت می‌کند. در نتیجه درمان پزشکی به شکل سریع‌تری انجام می‌شود. هالنبرگ در این ارتباط گفته است: «اگر بتوانیم مدت زمان درمان پس از یک ایست قلبی را به چند دقیقه کاهش دهیم، هر ساله جان صدها انسان در سراسر جهان را نجات می‌دهیم. تیم ما در حال انجام مذاکره با سرویس‌های اورژانس محلی است تا به شکل بهینه‌ای از این هواپیماهای بدون سرنشین مجهز به دفیبرپلاتور استفاده کنیم. امیدوار هستیم در دو سال آینده این سیستم به شکل کارآمدی پیاده‌سازی شود.»

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
جزئیات دیدار فرمانده ارتش پاکستان با رئیس جمهوری
فریاد نتانیاهو بر سر وزیرخارجه آلمان +فیلم
جزئیات تازه در پرونده مرگ بازیگر معروف
انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف
گروسی به ایران می آید؟
بارش‌ شدید باران در تهران و ۱۰ استان دیگر
توضیح مهم دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور درباره واردات خودرو
پرسپولیس و استقلال بعد از واگذاری چه تغییری خواهند کرد؟
همراهی نفت و طلا در روند نزولی
ادامه بارش‌ها تا پایان هفته
۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد
قول بزرگ به یحیی برای رفتن به تبریز
رونمایی اوسمار از ۴ بمب تابستانی روی آنتن زنده
اعتراف رسانه اپوزیسیون به توان موشکی ایران
کاهش حقوق کارگران در صورت تعطیلی پنجشنبه تخلف است
اینتر برای بیستمین‌ بار قهرمان سری‌ آ شد
زنی که فرمانده‌ سپاه پاسداران شد! +فیلم
فیلم گل سردار آزمون به بولونیا +فیلم
۹ گزینه داخلی و خارجی کاندیدای سرمربیگری بسکتبال ایران
غزه از زمین، هوا و دریا زیر آتش
تحصن دانشجویان دانشگاه کلمبیا در حمایت از غزه +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top