تاریخ انتشار: دوشنبه 1396/03/29 - 04:48
کد خبر: 238560

فرزند لجوج و پرخاشگر نمی‌خواهید، استفاده از موبایل سر میز غذا ممنوع

با گسترش استفاده از دستگاه‌های فناوری مانند اسمارت‌فون، تبلت و کامپیوتر شاهد سست شدن روابط والدین با فرزندان‌شان در محیط خانه و خانوده هستیم. چه بسیار والدینی که سعی می‌کنند وقت خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنند که بیشتر بتوانند در کنار فرزندشان باشند اما به محض دریافت یک پیام، شنیدن اخبار مهم یا پیگیری نتایج مسابقات ورزشی به‌طور کل فراموش می‌کنند که در حال لذت بردن از بودن در کنار فرزندشان هستند.

خبرنامه دانشجویان ایران: با گسترش استفاده از دستگاه‌های فناوری مانند اسمارت‌فون، تبلت و کامپیوتر شاهد سست شدن روابط والدین با فرزندان‌شان در محیط خانه و خانوده هستیم. چه بسیار والدینی که سعی می‌کنند وقت خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنند که بیشتر بتوانند در کنار فرزندشان باشند اما به محض دریافت یک پیام، شنیدن اخبار مهم یا پیگیری نتایج مسابقات ورزشی به‌طور کل فراموش می‌کنند که در حال لذت بردن از بودن در کنار فرزندشان هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اجازه دهید بحث را با طرح یک سئوال آغاز کنیم: خواندن پیام‌های دریافتی یا چک کردن اخبار یا پیگیری نتایج ورزشی روی تلفن همراه امری کاملا عادی در دنیای امروز است. حالا اگر والدین این کارها را زمانی که با کودکان‌شان هستند، انجام دهند آیا می‌تواند روی اخلاق و رفتار آن‌ها تأثیر داشته باشد؟

برای رسیدن به پاسخ این سئوال تحقیقات زیادی صورت گرفت و حدود 170 خانواده که حداقل یک فرزند بزرگ‌تر از یک سال و میانگین سه سال داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. بیشتر پدران و مادران این خانواده‌ها بین 30 تا 35 سال سن داشتند. نخستین سئوالی که از آن‌ها پرسیده شد این بود که اگر سرگرم فرزندان‌شان باشند مثلا زمانی که غذا می‌خورند یا بازی می‌کنند یا هر فعالیت دیگری، چند بار ممکن است لوازم فناوری مانند تلفن همراه، تبلت، کامپیوتر یا هرگونه وسیله فناوری دیگر باعث شود تا حواس‌شان پرت شود و کمتر به فرزند خود توجه کنند؟ (اصطلاحا به این پدیده technoference گفته می‌شود)

از بین پرسش‌شوندگان تقریبا نیمی از آن‌ها یعنی 48 درصد گفتند که در یک روز عادی معمولا 3 تا 4 بار این اتفاق می‌افتد. برای 24 درصد 2 بار و برای 17 درصد یک بار در روز رخ می‌دهد. تنها 11 درصد گفتند که اصلا چنین اتفاقی نمی‌افتد. با افزایش پدیده technoference، مشکلات رفتاری فرزندان مانند گریه‌وزاری، بداخمی و قهر، بی‌قراری، بداخلاقی و لج‌بازی بیشتر شد. علاوه بر این، مدت زمان استفاده فرزندان از این‌گونه دستگاه‌ها نیز بیشتر شد. محققان در قسمتی از تحقیقات خود می‌نویسند که "حتی مقدار کم و طبیعی پدیده تکنوفرنس هم باعث شد تا مشکلات بیشتری در رفتار فرزندان مشاهده شود."

اما چه کسی ممکن است آسیب ببیند؟ خانواده‌هایی که فرزند کوچک دارند. فناوری موجب شده تا زندگی روزمره افراد به شکل عجیبی برای بزرگ‌سالان و خردسالان تغییر کند. از یک طرف، استفاده فرزندان از دستگاه‌های فناوری فواید زیادی مانند پیشرفت‌های آموزشی را نشان می‌دهد اما از آن طرف، می‌بینیم که خطراتی مانند کاهش فعالیت‌های فیزیکی که باعث سلامتی جسم و جان می‌شود یا کاهش مهارت‌های اجتماعی و گرایش بیشتر به خشونت از مضرات آن است. این فواید و مضرات برای بزرگ‌سالان هم وجود دارد به‌طوری که افزایش زمان کار باعث تداخل آن با مدت زمانی می‌شود که فرد برای خودش با خانواده‌اش صرف می‌کند.

تحقیقات زیادی از این دست صورت می‌گیرد و اطلاعاتی که به دست می‌آید، نتیجه همکاری والدینی است که در این زمینه با محققان همکاری می‌کنند و طی زمان‌های مشخص به پرسش‌های آن‌ها پاسخ می‌دهند. به‌هر حال، این مسئله کاملا جدی است و دغدغه‌های زیادی را در همه جوامع به وجود آورده است. باید دید که نتیجه تحقیقاتی از این دست تا چه حد می‌تواند روی خانواده‌ها و نحوه تربیت فرزندان تأثیر داشته باشد.

منبع: واشنگتن‌پست

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top