تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/04/18 - 13:09
کد خبر: 240346

سجاد بلوکات

از رنجی که می‌بریم

از رنجی که می‌بریم

کنترل منابع آب، برق و گاز و امثالهم نیاز به دقت‌نظر بیشتر مسئولان دارد. باید مجموعه اقداماتی برای ایجاد منابع جدید تولید انرژی، اصلاح زیرساخت‌ها و اقناع فکری مردم برای کاهش مصرف صورت گیرد تا دیگر شاهد کمبود آب و برق در کشور نباشیم.

خبرنامه دانشجویان ایران: به قول یکی از دوستان «سیاست» حوزه پرخبری است، هرروز سوژه جدیدی وجود دارد که یک رجل سیاسی در له یا علیه آن موضع‌گیری کند. اقیانوس وسیعی که برای طی آن باید چهار فصل سال را شنا کرد، دست آخر هم خیس‌شدگان تاریخ به مقصد خاصی نمی‌رسند؛ چراکه تازه می‌فهمند مقصد همان راه است و برای آن پایانی نیست. این سطور را برای آن گفتم که بدانند و بدانیم برای حل‌کردن مشکلات و رسیدگی به امور جامعه باید مسئولان در پس فعالیت‌های سیاسی جایی را نیز برای مسائل اصلی مردم باز کنند؛ مشکلاتی که به یک‌باره سر باز نکرده و حاصل سال‌ها کم‌توجهی دستگاه‌های مختلف کشور است.

امروز یکی از اصلی‌ترین این مسائل، مساله کمبود منابع به‌ویژه در حوزه آب و برق است که بسیاری از استان‌های کشور را با چالش جدی مواجه کرده است. چالش اورژانسی که نیاز به همدلی همه مسئولان ذی‌ربط و گروه‌های سیاسی دارد تا حداقل در یک مورد نشان دهند جدا از خواست‌های متفاوت سیاسی، درمورد حل مشکلات جاری زندگی مردم وحدت‌نظر دارند و به‌دور از سوءاستفاده برای حمایت یا تخریب به‌واسطه این اتفاق، اولویت را بر آن می‌گذارند که این مشکل اساسی را حل کنند. اگر جناح منتقد راهکار اساسی دارد بگوید و اگر مجریان نیاز به کمک دارند، بگیرند. اینجا موضوع نیاز اولیه مردم است و باید حل شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا چند روز پیش اعلام کرد کلانشهرهای اصفهان، بوشهر، بندرعباس، شیراز، کرمان و مشهد همراه ۲۸۹ شهر کشور مناطق درگیر با تنش آبی هستند. وی گفت: «منابع آب موجود و مصرف این کلانشهرها و شهرها در حالت سربه‌سر قرار دارد و در این وضعیت، کنترل مصرف از سوی مشترکان به‌ویژه در ساعت‌های پیک مصرف برای پایداری خدمات بسیار تعیین‌کننده خواهد بود‎.» از طرفی افزایش مصرف برق کشور به بیش از 55 هزار مگاوات، کشور را در وضعیت تنش‌آمیز تامین برق مصرفی قرار داد به‌طوری که موجب بروز خاموشی‌های پراکنده در برخی شهرهای پرجمعیت کشور شد؛ خاموشی‌هایی از چند دقیقه تا چند ساعت که در مناطقی نظیر استان‌های جنوبی به دلیل اهمیت بالای منابع در این فصل گرم، شرایط را بسیار وخیم کرده است. حال سوال اینجاست که چرا شرایط آبی و برقی در کشور تا این حد با بحران روبه‌رو است؟

اولین دلیل به زعم نگارنده نبود زیرساخت‌های مناسب و عدم استفاده از تکنولوژی‌های جدید است. اگر تولید برق توسط نیروگاه‌های هسته‌ای جدی‌تر دنبال می‌شد و همچون بسیاری از کشورهای پیشرفته منبع اصلی تامین برق، انرژی هسته‌ای بود حتما چالش برق به این صورت ایجاد نمی‌شد. در کنار این مساله مهم فرسودگی و بروز اشکالات جدی در شبکه توزیع برق نیز شرایط را برای گذران زندگی در کلانشهر‌ها، به‌خصوص مردم عزیز جنوب کشور بسیار سخت کرده و کار به جایی رسیده که مسئولان وزارت نیرو مجبور شدند در قالب تبادل الکتریکی، برق را هم وارد کنند! در مساله آب نیز هدررفت سفره‌های آب زیرزمینی و شبکه فرسوده انتقال آب و وجود آلاینده‌های مضر در آب قابل تصفیه، باعث شد بازهم از تمهیدات مردمی برای برون‌رفت از چالش کمبود آب استفاده شود و بدتر از آن حرف از گرانی منابع به میان ‌آمد تا این مشکل با اعمال اجبار حل شود.

برای این مسائل باید چاره‌ای اندیشید، اصرار به مردم برای کاهش مصرف و فشار به حوزه صنعت و کشاورزی در مساله بهبود الگوی مصرف آنجایی قابل اعمال است که جامعه حس همذات‌پنداری با مسئولان داشته باشند. وقتی زندگی صرفه‌جویانه حداقل از دید مردم در رابطه با بخشی از مسئولان دیده نمی‌شود، وقتی هنوز از گوشه و کنار اخباری مبنی‌بر وجود استخرهایی از آب قابل شرب برای استفاده افرادی خاص وجود دارد و هزاران وقتی دیگر...، حرف از اینکه مردم باید مراعات کنند، حقیقی نیست هرچند بازهم همین مردم هستند که با مصرف معقول خود شرایط را به حالت عادی برمی‌گردانند.

کنترل منابع آب، برق و گاز و امثالهم نیاز به دقت‌نظر بیشتر مسئولان دارد. باید مجموعه اقداماتی برای ایجاد منابع جدید تولید انرژی، اصلاح زیرساخت‌ها و اقناع فکری مردم برای کاهش مصرف صورت گیرد تا دیگر شاهد کمبود آب و برق در کشور نباشیم. این مردم همان‌هایی هستند که در اهواز، اصفهان، یزد و اردبیل به شما گروه‌های سیاسی رای دادند و از این و آن حمایت کردند. آیا وقتش نرسیده شما هم از این مردم حمایت کنید؟ خواسته زیادی نمی‌خواهند: آب، برق و گاز.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
پلمب ۱۰ مؤسسه پایان نامه فروشی در روزهای آینده
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top