تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/04/25 - 18:01
کد خبر: 241034

جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها

خودروهای خودران بیشتر از هر زمان دیگری رنگ واقعیت به‌خود گرفته‌اند ولی هنوز یک سئوال خیلی مهم باقی مانده است: این خودروها در شرایط مرگ و زندگی چگونه تصمیمات حیاتی می‌گیرند؟ محققان برای پاسخ به این پرسش نشان دادند که خودروهای هوشمند قادر به تصمیم‌گیری‌های منطقی و عقلانی هستند یعنی مشابه همان چیزی که انسان‌ها هر روز در زندگی خود انجام می‌دهند.

خبرنامه دانشجویان ایران: خودروهای خودران بیشتر از هر زمان دیگری رنگ واقعیت به‌خود گرفته‌اند ولی هنوز یک سئوال خیلی مهم باقی مانده است: این خودروها در شرایط مرگ و زندگی چگونه تصمیمات حیاتی می‌گیرند؟ محققان برای پاسخ به این پرسش نشان دادند که خودروهای هوشمند قادر به تصمیم‌گیری‌های منطقی و عقلانی هستند یعنی مشابه همان چیزی که انسان‌ها هر روز در زندگی خود انجام می‌دهند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ تیم تحقیق‌کننده با بررسی و تحت‌نظر گرفتن رفتارهای انسانی در یک سری از آزمایش‌های واقعیت مجازی موفق شدند تصمیم‌گیری‌های عقلانی را در قالب الگوریتم نشان دهند. دست‌یابی به چنین امکانی فوق‌العاده مهم است چون پیش از این، آن‌ها معتقد بودند که تصمیم‌گیری‌های پیچیده عقلانی برای ماشین‌ها دور از ذهن است.

این تحقیق توسط دانشگاه OsnaBruck در کشور آلمان انجام گرفته است. یکی از محققان این تیم می‌گوید: "ما موفق شدیم برخلاف تصور قبلی به نتایج خوبی دست پیدا کنیم. رفتارهای انسانی در شرایط حساس و بحرانی می‌تواند با به‌کارگیری مدل ساده "ارزش مبتنی بر زندگی" مدل‌سازی شود." وقتی به آمار نگاه می‌کنیم می‌بینیم که انسان‌ها رانندگان فوق‌العاده وحشتناکی هستند. جای تعجب نیست که آمار سالانه مرگ‌ومیر در تصادفات جاده‌ای نزدیک به 1.3 میلیون مورد است و حدود 93 درصد از تصادفات رانندگی در آمریکا ناشی از خطاهای انسانی است.

توسعه خودروهای خودران و بدون نیاز به راننده نویدبخش روزهای خوب است. تست‌های زیادی در این خصوص طی سال‌های گذشته صورت گرفته است. بر اساس تحقیقاتی که پیش از این انجام شده خودروهای خودران قادر هستند با رانندگی به‌صورت آهسته یا سوییچ کردن به یک شیوه متفاوت از رانندگی از تصادفات جلوگیری کنند. این کار توسط مجموعه‌ای از قوانین برنامه‌ریزی شده انجام می‌شود ولی تحقیقات نشان داده این روش به‌تنهایی برای برآورده کردن نیازهای ترافیک شهری کافی نیست.

علاوه بر این با "معضل چرخ دستی" روبرو هستیم. یک تجربه بسیار سخت که نحوه تصمیم‌گیری‌های منطقی افراد را تست می‌کند. در این سناریو که هیچ برنده‌ای ندارد یک چرخ دستی به سمت 5 عابر پیاده حرکت می‌کند. تنها راه نجات جان این پنج نفر کشیدن اهرم چرخ و هدایت آن به مسیر کناری است که باعث کشته شدن فرد دیگری می‌شود. آیا خودروهای بدون راننده قادر به اتخاذ چنین تصمیماتی هستند؟

نکته مهم در این‌جا تصمیم‌گیری درست در بطن ماجراست که اصلا قابل شبیه‌سازی در قالب الگوریتم برنامه‌ریزی شده ماشین نیست. به‌همین دلیل تیم تحقیقات تصمیم گرفت با دقت بیشتری این موضوع را موشکافی کند. آن‌ها با استفاده از واقعیت مجازی یک جاده پر از مه را به‌وجود آوردند. تعدادی از شرکت‌کنندگان داخل خودرو قرار گرفتند و شروع به حرکت در جاده‌ای کردند که دو مسیر داشت. در طول مسیر مجازی موانع مختلفی مانند انسان‌ها، حیوانات یا اجسام دیگر در برابر آن‌ها ظاهر شدند. در هر مورد، این شرکت‌کنندگان بودند که مجبور به تصمیم‌گیری می‌شدند تا کدام مانع را رد کنند و از روی کدام عبور کنند. بعد از آن، از نتایج به‌دست آمده برای آزمایش سه مدل مختلف در رابطه با پیش‌بینی نوع تصمیم‌گیری استفاده شد.

مدل اول بر پایه مدل ساده ارزش یک زندگی استوار بود که در آن جلوگیری از مرگ بیشترین اولویت را دارد. در مدل دوم، ویژگی‌های هر مانع در تصمیم‌گیری تأثیرگذار بود. به‌عنوان مثال، اگر یک انسان سر راه قرار داشت سن وی مورد بررسی قرار می‌گرفت. و در مدل سوم پیش‌بینی شد که شرکت‌کنندگان قادر به تصمیم‌گیری منطقی و عقلانی در مواقعی که نیاز به واکنش سریع و آنی است، نیستند.

تیم تحقیق بعد از تحلیل نتایج به این نتیجه رسیدند که اولین مدل به بهترین و دقیق‌ترین شکل انتخاب شرکت‌کنندگان را تشریح می‌کند. یعنی این‌که خودروهای خودران با استفاده از یک الگوریتم ساده قادر به تصمیم‌گیری‌های عقلانی مشابه انسان‌ها هستند. اما این تمام ماجرا نیست. حال این پرسش پیش می‌آید که آیا ارزش‌های انسانی باید در رفتارهای ماشینی گنجانده شود و اگر پاسخ مثبت است، آیا ماشین‌ها باید مانند انسان‌ها رفتار کنند؟

منبع: ساینس‌الرت

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
جمعی از کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند
تمرین پرسپولیس با حضور بیرانوند برگزار شد
مسابقه آلومینیوم اراک و پرسپولیس با حضور تماشاگر برگزار می شود
چند درصد مردم ایران تلویزیون می‌بینند؟
تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
تحویل واحدهای مسکونی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا پایان شهریور
مراسم روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
ادای احترام رئیس جمهور به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
القسام: پاسخ ایران، قواعد جدیدی در درگیری با اسرائیل ایجاد کرد
دستگیری بیش از ۱۳۳ نفر در تظاهرات دانشگاه نیویورک در حمایت از غزه
افزایش ۴۰۰ درصدی روان‌پریشی اسرائیلی‌ها پس از حمله ایران
بورل: اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت درباره غزه پایبند نبوده است
کاهش قیمت جهانی طلا
حمایت از صنایع پیشران برای رشد تولید
قطع ارائه خدمات دولتی به صاحبان مجوز فاقد شناسه یکتا
افزایش امنیت با توسعه هوشمندسازی در طرح‌های پلیسی
ارائه رایگان خدمات سلامت روان در مراکز جامع خدمات سلامت کشور
لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی سربازان
آخرین وضعیت سیل سیستان و بلوچستان
شلیک وعده صادق‌ به دستگاه اطلاعاتی اسرائیل
آمریکا درحال آماده‌سازی بسته کمکی یک میلیارد دلاری برای اوکراین
تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
تحویل واحدهای مسکونی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا پایان شهریور
مراسم روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی سربازان
اهدای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی به رئیسی
دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
محدودیت تردد در دانشگاه شریف در روزهای کنکور
شناسایی ۳۰۰ تارنمای تبلیغ فروش سوالات کنکور؛ دستگیری ۲۰ متهم
محدودیت تردد در دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود
نخستین هم‌اندیشی اعضای هیئت علمی گروه‌های آموزشی هنر، ارتباطات و رسانه برگزار شد
هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان جذب فراگیر کارشناسی ارشد
تشکیل کمیته اقتصادی برای درآمدزایی غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد
تنوع فرصت‌های شغلی در دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران
برگزاری ۹۰ رویداد در نود سالگی دانشگاه تهران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top