تاریخ انتشار: چهارشنبه 1396/06/01 - 09:44
کد خبر: 243901

محمد عظیم‌زاده آرانی

عملکرد نامطلوب دولت تدبیر

هر چند دولت یازدهم توانست تورم را به شکل قابل ملاحظه‌ای مهار نماید و ثبات را به اقتصاد بازگرداند ولی همچنان رکود بر اقتصاد ایران سایه افکنده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از استادنیوز، محمد عظیم‌ زاده آرانی در رابطه با انتظارات مردم از دولت جدید بیان داشت: دولت دوازدهم در حالی آغاز به کار می‌کند که با انبوهی از مطالبات و انتظارات از سوی مردم مواجه است که به نظر می‌رسد مسئله‌ اشتغال به ویژه برای جوانان تحصیل‌کرده در صدر انتظارات قرار دارد.

وی افزود: دولت یازدهم زمانی که دولت را تحویل گرفت که با معضلی به نام رکود تورمی مواجه بود. رکود تورمی به وجودِ همزمان تورم و رکود اقتصادی گفته می‌شود. رکود به معنای کاهنده بودن رشد تولید ناخالص داخلی واقعی است که به واسطه‌ آن کاهش معنی‌داری در چهار عامل تولید، درآمد، اشتغال و تجارت ایجاد می‌شود. تورم نیز به معنای روند فزاینده و نامنظم سطح عمومی قیمت‌ها در اقتصاد است. این دو عامل در قالب رکودِ تورمی پیامدهای مخربی به ویژه در حوزه‌ اشتغال را سبب گردید.

عظیم زاده تصریح کرد: هر چند دولت یازدهم توانست تورم را به شکل قابل ملاحظه‌ای مهار نماید و ثبات را به اقتصاد بازگرداند ولی همچنان رکود بر اقتصاد ایران سایه افکنده است. دولت با افزایش درآمدهای حاصل از فروش نفت و فرآورده‌های هیدروکربونی توانست اقتصاد ایران را از رشد منفی به رشد مثبت سوق دهد، اما با توجه به این‌که این رشد حاصل‌شده به صورت درون‌زا و بر اساس فعالیت‌های اقتصادی غیرنفتی حاصل نشده بود، همچنان اقتصاد ایران را با بیکاری فزاینده مواجه نموده است. لذا دولت باید به اشتغال به عنوان کلیدی‌ترین مأموریت خود بنگرد و تمام تلاش‌ خود را برای تحقق این مهم به کار بندد.

استاد دانشگاه در ادامه تصریح نمود: برای نیل به این هدف، دولت لازم است به تقویت بخش خصوصی همت بگمارد که لازمه‌ آن رفتن دولت به سمت ایفای نقش تنظیم‌گری به جای تصدی‌گری است. به نظر می‌رسد وظیفه‌ دولت ایجاد شغل نیست، بلکه حمایت از شغل‌های ایجاد شده و یا شغل‌هایی که قرار است ایجاد شود، می باشد. شاخص آسانی انجام کسب‌وکار شاخصی است که از سوی بانک جهانی طراحی شده و رتبه‌ی بالاتر در آن نشان‌دهنده‌ مقررات بهتر و کارآمدتر برای کسب‌وکارها و حمایت‌های قوی‌تر از حقوق مالکیت خصوصی است.

وی با استناد به برخی از گزارشات افزود: بر اساس گزارش‌های بانک جهانی، رتبه واقعی ایران از میان ۱۹۰ کشور دنیا بعد از بازنگری و تصحیح اطلاعات طی چهار سال ۲۰۱۴، ۲۰۱۵، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به ترتیب ۱۳۲، ۱۱۹ ،۱۱۷ و ۱۲۰ می‌باشد. هر چند دولت روند تقریباً روبه بهبودی در این زمینه داشته است ولی همچنان رتبه ایران بیانگر عملکرد نامطلوب دولت است که در دولت دوازدهم انتظار می‌رود دولت با همکاری سایر قوا به ویژه قوه قضائیه، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته باشد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top