تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/06/21 - 11:45
کد خبر: 245217

زیباکلام: عارف آدم توانمندی نیست

زیباکلام گفت:‌ فراکسیون امید خیلی از امیدها را برآورده نکرد این یک واقعیت است، آقای عارف به عنوان لیدر اصلاحات واقعاً در دوساله گذشته چه کار مثبتی انجام داده است؟ فراکسیون امید یک بدن بی‌سر بود و عارف

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، صادق زیبا کلام، استاد تمام دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در سن 69 رک و بی پرده مصاحبه می کند. او از از رهبر فراکسیون امید بشدت انتقاد می کند و معتقد است که آقای عارف رهبری خوب نه برای اصلاح طلبان و نه برای خودش بوده است و فراکسیون امید را بدنی بی سر توصیف و تاکید می کند که علی مطهری یک تنه مثل یک تریلی ۱۸چرخ بار اصلاح طلبان را به دوش می‌کشد.

در ادامه مصاحبه صادق زیبا کلام را می‌خوانید:

* فراکسیون امید زیاد قوی عمل نکرده و ضعف داشته و این ضعف آیا باعث می شود که نیاز به پارلمان در سایه داشته باشیم ؟
فراکسیون امید خیلی از امید ها را برآورده نکرد این یک واقعیت است آن شور و شوقی که خیلی ها داشتند در اسفند 94 که اینها رای بیاورند و چقدر خوش حال شدیم وقتی لیست امید در تهران رای آورد و یک نفر از اصول گرایان نتوانستند به مجلس راه پیدا کنند در تبریز ، شیراز و رشت هم همین طور است.

ظرف دو سال گذشته آن انتظاراتی که از فراکسیون امید می رفت خیلی محقق نشده است. آدمی مثل علی مطهری به اندازه همه فراکسیون امید بار زده و بار کشیده و از فراکسیون امیدی ها به جز آقای صادقی و یکی دو تای دیگر واقعاً آن انتظاری که می رفت خیلی تحقق پیدا نکرده است.

معنی این نیست که کلک به ما زدند و رفتن داخل مجلس طور دیگری رفتار کردند نه مشکل اساسی آن انسجام که باید در کار سیاسی وجود داشته باشد در فراکسیون امید وجود نداشت . فراکسیون امید یک بدن بی سر بود با عرض معذرت، آقای دکتر عارف علیرغم احترام زیادی که برای ایشان قائل هستم ولی از نظر اجرایی ایشان را آدم توانمندی نمی بینم ایشان نتوانست این بیش از صد نماینده را جمع کند که 20 الی 30 نفر از این نمایندگان را یک دست و همسو بوجود بیاورد.

* آقای عارف رهبر خوب برای فراکسیون امید نبوده است؟
دکتر محمد رضا عارف اصلا رهبر خوبی نبودن و واقعاً نتوانستند زمانی که این نمایندگان رفتن به آقای عارف رای دادن به عنوان لیدر فراکسیون امید بیش از صد نفر بودند. خوب 70 الی 80 نفر نیروی همین جوری ولی حداقل 10 الی 20 نفر از این نیروی ها شایسته ای بودند. این تعداد نماینده می توانستند خیلی سرو صدا داشته باشند، اگر این نیروهای واقعاً یک فراکسیون خیلی نیرومند و منسجم  اما کوچک ولی با صدا دور هم جمع می شدند ایجاد می کردند. ببیند لایحه ملی شدن نفت را فراکسیون جبهه ملی 7 الی 8 نفر بیشتر نبودند ولی توانستند آنموج عظیم را بوجود بیاورند. اما نگاه می کنید فراکسیون امید بیش از صد نفر عضو دارند ولی انگار نه انگار، این بخشی بر می گردد به بیش از ان صد نفر نماینده بخش دیگر بر می گردد به فقدان تشکل بو سازماندهی و رهبری نیروهایی که هرز می روند.

* عملکرد آقای عارف قابل قبول نبوده است ؟
اصلا قابل قبول نبوده است از جهت رهبری و فراکسیون امید و از جهت رهبری خودش هم خوب نبوده به عنوان لیدر اصلاحات واقعاً در دوساله گذشته چه کاری انجام داده یا نطق شایسته انجام داده است، تنها چیزی که از ایشان دیدیم بحث کول برا بود که زمین و زمان می گفتن ای وای ایشان هم گفتن ای وای و برای کول برا صحبتی کردند و در مورد هیچ یک مسائل مهم ایشان موضع درست حسابی کند و نطق قبل از دستوری ایراد کند که چند روزی خبر ساز بشود.

* شما آینده ی اصول گرایان را چگونه پیش بینی می کنید؟ و آیا اصول گرایان واقعاً به سمت شخصی همانند تتلو سوق پیدا کرده اند یا نه؟
این واقعاً فاجعه و تاسف آور است که یک جریان سیاسی که شامل روحانیت مبارز، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و شماری از بزرگان مملکت می شوند آنقدر از نظر سیاسی سقوط کنند که دست به دامن آقای تتلو شوند. من به آقای تتلو احترام گذاشته و مشکلی با ایشان ندارم اما اینکه یک جریان سیاسی بعد از خدا امیدش شود تتلو واقعاً فاجعه است. اما این اتفاق افتاده است و مشخص است که چرا این اتفاق افتاده است؟ و چرا یک جریان سیاسی با سبقه طولانی دست به چنین اقدامی زده است؟ به این علت است که این جریان نمی خواهد واقعیت جامعه خود را ببیند.

همانند دوم خرداد 76 زمانی که اصول گرایان در آن زمان به نام جناح راست شناخته می شدند، فکر آنرا هم نمی کردند که فرد گمنامی همانند محمد خاتمی رای بیاورد و ناطق نوری که اکثر علما و جامعه مدرسین، روحانیت مبارز  و  مراجع حمایتش می کردند، فقط 6 میلیون رای بیاورد مشکل از جایی شروع شد که اصول گرایان نخواستند که به دنبال پاسخ این سوال بروند که ما را چه می شود؟ چرا نسل بعد از انقلاب از ما روی گردان شده است؟ و این واقعیتی است اگر سری به دانشگاه های ما بزنید می بینید که دانشجویانی که از اصول گرایان حمایت می کنند 5 درصد هم نیستند و این چیزی نیست که امروز اتفاق افتاده باشد بلکه از دوم خرداد 76 شروع شد اما اصول گرایان نمی خواهند که این موضوع را بپذیرند.

منبع: فارس

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تمام فتنه‌های علیه کشور با حضور مردم خنثی شد
اینترنت در کنکور سراسری قطع نمی‌شود
به هدف اول خودمان رسیدیم
جذب نخبگان «کانکت» در دانشگاه‌ها
ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
صعود ایران به جام جهانی فوتسال و نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا
بیانیه مشترک ایران و پاکستان پس از سفر رئیسی
تاکنون کدام کشور‌ها به اسرائیل حمله کرده‌اند؟ +فیلم
هشدار به زائران حج عمره
رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس
«س.ق» زن بازیگر ایرانی است که تتلو در اعترافاتش از او نام برد
سفارش امام رضا(ع) به شیعیان از زبان حضرت عبدالعظیم
تبلیغ نافرمانی مدنی توسط رئیس جبهه اصلاحات
رهبر انقلاب: حال کارگر خوب شود حال کشور خوب می‌شود
استقلال چهارمین تیم پُرافتخار فوتبال آسیا
چند فرمانده ارشد ارتش اسراییل طی روزهای آتی استعفا می‌دهند
برنامه دولت برای ارتقای هوش مصنوعی
گل محمدی به زودی سرمربی تراکتور خواهد شد +جزئیات
حسن یزدانی به تمرین تیم ملی نیامد
تکلیف ماندن یا رفتن مدیرعامل پرسپولیس مشخص شد
توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top