تاریخ انتشار: دوشنبه 1396/08/22 - 10:46
کد خبر: 250034

وقتی مسئولین دولتی، چاره‌ای برای تامین هزینه‌های مالی دانشگاه ندارند؛

اعتراف به کیسه دوختن برای جیب دانشجویان!

اعتراف به کیسه دوختن برای جیب دانشجویان!

درباره‌ی افزایش سرسام‌آور شهریه‌های دانشجویی طی سال‌های اخیر، گمانه‌هایی مطرح بود که شاید در صحت آنها بعضا تردیدهایی نیز وجود داشت؛ گمانه‌هایی که مبتنی بر تصمیم دولت برای جبران دست‌اندازهای اقتصادی در حوزه‌ی آموزش عالی از جیب دانشجویان و خانواده‌های آنان بود.

 به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در حالی که هنوز دولت دوازدهم هنوز به نیمه‌ی اولین سال از فعالیت خود نرسیده است، دو شخصیت برجسته‌ی دانشگاهی از وزارت علوم و وزارت بهداشت، در گفتگوهای جداگانه‌ای، عملا بر این شائبه‌ صحه گذاشتند.

باقر لاریجانی:۹۰درصد بودجه آموزش دانشگاههای علوم پزشکی صرف حقوق اساتید می‌شود
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: ۹۰ درصد بودجه آموزش در دانشگاه های علوم پزشکی صرف حقوق اساتید می شود و اگر معاونین آموزشی بتوانند یک تا سه درصد درآمد اختصاصی دانشگاه را به حوزه آموزش اختصاص دهند می توانند کمک بزرگی به بودجه آموزش کنند.

سیدحسن صدوق: مجبوریم از طریق آموزش درآمدزایی کنیم
رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: راهبرد آموزشی دانشگاه، جذب استعدادهای درخشان است، از درآمدزایی از طریق آموزش استقبال نمی‌کنم اما با توجه به شرایط خاص اقتصادی گاهی مجبور هستیم به عنوان راه حل مسائل و مشکلات مالی و اقتصادی در برابر آن منعطف باشیم، از سویی فراموش نکنید آموزش، در تمام دنیا یک بازار مهم محسوب می‌شود و دانشگاه های بزرگ، سرمایه‌گذاری های زیادی برای حضور در این بازار انجام می‌دهند.

بالطبع با چنین نگاهی نمی‌شود انتظار افزایش شتاب رشد علمی در کشور را داشت، چراکه دانشگاه به جای نگاه هدف‌محور و نتیجه‌محور در حوزه‌ی تولید علم، در همان ابتدا با هدف تامین مالی در کوتاه مدت به سراغ فعالیت علمی می‌رود و بدتر اینکه این تامین مالی در نگاه دانشگاه، قرار نیست از محصول علمی بدست بیاید، بلکه چشم مسئولین محترم به جیب دانشجویان و خانواده‌های آنهاست.

از این رو شاید دلیل اصلی افزایش سرسام‌آور شهریه و ایجاد قوانین نانوشته‌ای از قبیل افزایش هزینه‌های دانشجویان سنواتی یا شهریه‌ای شدن دروس پیش‌نیاز در دانشگاه‌های دولتی و سراسری و حتی پردیس‌های بین‌المللی پولی که زمینه‌ی ایجاد بی عدالتی در سیستم آموزش عالی را کلید زده، بیش از پیش مشخص شود.

درباره‌ی شهریه اجباری دروس پیش‌نیاز در دانشگاه‌های سراسری و دولتی، پیش‌تر خبرنامه دانشجویان طی گزارشی از مسئولین وزارت علوم، پیگیری کرده بود که پاسخی در این باره حاصل نشد.

انگار معلوم نیست که شهریه‌های دروس جبرانی قرار است بر چه اساسی تعیین شود و اصلا بر چه اساسی قرار است دانشجوی دانشگاه دولتی که حق برخورداری از خدمات تحصیلی رایگان را دارد، باید برای گذراندن واحد جبرانی یا پیش‌نیاز، هزینه پرداخت کند!(گزارش کامل از دور باطل در وزارت علوم را از اینجــا بخوانید)

در زمینه‌ی پردیس‌های پولی دانشگاه نیز اوضاع به همین ترتیب است؛ نگاهی دقیق به حداقل هزینه‌های تحصیل در پردیس‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی نشان می‌دهد که تا چه اندازه‌ای امکان تحصیل برای اقشار ثروتمند جامعه در این دانشگاه‌ها فراهم است و متعاقبا تا چه میزانی تلاش شبانه‌روزی داوطلبین تحصیل در دانشگاه‌های علوم پزشکی در معرض نزول قرار دارد.

به خوبی می‌توان دریافت که فعالیت این پردیس‌ها تا حدود زیادی مشابه فعالیت بنگاه‌های اقتصادی است و بدیهی است که در چنین شرایطی  بعد سود اقتصادی این بنگاه‌های اقتصادیِ شبهِ دانشگاه‌ در گذر زمان از سایر ابعاد آموزشی این مراکز علمی پیشی ‌می‌گیرد و ارزش علمی مدارج دانشگاهی را تحت تاثیر اثر منفی خود قرار می‌دهد. (درباره‌ی پردیس‌های پولی نیز از اینجـــا بخوانید)

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top