تاریخ انتشار: دوشنبه 1396/08/22 - 14:11
کد خبر: 250063

یافتن ترک‌های رآکتورهای هسته‌ای به کمک فناوری هوش مصنوعی

با توجه به حوادث روی داده در گذشته، می‌توان دریافت که بروز خطا در عملکرد رآکتورهای هسته‌ای می‌تواند پیامدهای بسیار فاجعه‌باری را به دنبال داشته باشد. عواقبی که هنوز پس از دهه‌ها با آن‌ها دست به گریبان هستیم و احتمالا این معضل برای دهه‌های پیش رو نیز ادامه خواهد یافت. با این وجود به لطف فناوری‌های هوش مصنوعی، می‌توان نواقص عملکردی رآکتورها را کاهش داد و احتمالا در آینده کاملا آن‌ها را از بین برد.

خبرنامه دانشجویان ایران: با توجه به حوادث روی داده در گذشته، می‌توان دریافت که بروز خطا در عملکرد رآکتورهای هسته‌ای می‌تواند پیامدهای بسیار فاجعه‌باری را به دنبال داشته باشد. عواقبی که هنوز پس از دهه‌ها با آن‌ها دست به گریبان هستیم و احتمالا این معضل برای دهه‌های پیش رو نیز ادامه خواهد یافت. با این وجود به لطف فناوری‌های هوش مصنوعی، می‌توان نواقص عملکردی رآکتورها را کاهش داد و احتمالا در آینده کاملا آن‌ها را از بین برد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محققان دانشکده مهندسی لیلز در دانشگاه پوردو با آینده‌نگری یک سیستم هوش مصنوعی را توسعه داده‌اند که می‌تواند به یافتن ترک‌های فیزیکی در رآکتورهای هسته‌ای کمک کند. این سیستم نه تنها می‌تواند به کاهش ریسک حوادث و پیشگیری از وقوع آن‌ها در آینده‌ای نزدیک کمک کند، بلکه در صورت کشف زودهنگام این ترک‌ها قادر است هزینه‌های نگهداری را نیز کاهش دهد.

این کار در چارچوب مفهومی با نام “یادگیری عمیق” انجام می‌شود که به منظور یافتن ترک‌ها، تک‌تک فریم‌های ویدیویی را آنالیز خواهد کرد. از آن‌جا به بعد، “شمای ادغام داده‌ها” اطلاعات را از هر یک از فریم‌های ویدیویی جمع‌آوری نموده و می‌تواند ترک‌های موجود در نقاط همپوشانی قطعات را در هر فریم از ویدیو شناسایی کند. تا این لحظه به‌نظر می‌رسد که نرخ موفقیت این سیستم معادل 98.3 درصد است که به عقیده استاد محمدرضا جهانشاهی نسبت به سایر رویکردها کاملا برتر است. وی می‌افزاید: بازرسی منظم اجزای نیروگاه هسته‌ای به منظور تضمین عملکرد ایمن آن امری مهم است. با این‌حال، روش‌های فعلی زمان‌گیر، طاقت‌فرسا و ذهنی بوده و مستلزم به‌کارگیری نیروی انسانی تکنسین برای بررسی ویدیوها جهت شناسایی ترک‌های رآکتورهاست.

منبع: ubergizmo

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
بیش از ۳۰۰ جنازه از گورهای جمعی در غزه پیدا شده
محکومیت بدوی توماج صالحی به اعدام
اگر اسرائیل به رفح حمله کند فلسطینی ها به خواسته ۷۰ سال خود می‌رسند
روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
استخوان‌ها هنوز شهادت می‌دهند!
اعلام رسمی حضور حمید مطهری در کادر فنی تراکتور
پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد
این خودرو ۵۵ میلیون تومان ارزان شد
ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top