تاریخ انتشار: جمعه 1396/09/24 - 08:54
کد خبر: 252790

مجتبی رئیسی؛

معارضه‌گری به جای مطالبه‌گری

معارضه‌گری به جای مطالبه‌گری

نگرانی آنجاست که مطالبه کردن دارد جای خود را به معارضه کردن می دهد. جلسه ی دانشگاه، دیگر جلسه ی پرسش و پاسخ از یک مسئول نیست، به تمام معنا یک دوئل است. گفتگو و دیالوگ جای خود را به مونولوگ های یک طرفه ای داده که همه ی تلاشش، تحقیر طرف مقابل است.

خبرنامه دانشجویان ایران: مجتبی رئیسی*// سؤالات مطرح بشود، احتمالاً پاسخهای قانع کننده‌ای هم خواهید شنید. کمااینکه خود من در برخورد با بعضی از مسئولین، احیاناً بعضی از همین سؤالهای شما یا سؤالاتی از این قبیل را از آنها دارم. خوب، یک جوابی میدهند، انسان احیاناً قانع میشود؛ ممکن هم هست جواب قانع کننده‌ای نداشته باشند. به هر حال طرح سؤال، خوب است. مراقبت کنید طرح سؤال را مخلوط نکنید و اشتباه گرفته نشود با معارضه. آن چیزی که من قبلها هم گفته‌ام، بارها هم گفته‌ام، الان هم میگویم، این است که جریان دانشجوئی یا جنبش دانشجوئی یا هر چیز دیگر که اسمش هست، تصور نکند که وظیفه‌اش این است که با دستگاه متولی امر و متصدی اداره‌ی کشور معارضه کند؛ نه، این خطاست؛ چه لزومی دارد؟ معارضه کردن که کارِ همیشه درستی نیست؛ ممکن است یک جا درست باشد، یک جا درست نباشد. مهم این است که شما حرفتان را مطرح کنید، استدلالتان را مطرح کنید، پاسخ قانع کننده‌ای بخواهید؛ مسئولین هم باید پاسخ بدهند.(رهبر انقلاب)

مطالبه کردن با دشمنی کردن فرق دارد. اینکه ما گفتیم گاهی اوقات معارضه‌ی با مسئولان کشور نشود - که الان هم همین را تأکید میکنیم؛ معارضه نباید بشود - این به معنای انتقاد نکردن نیست؛ به معنای مطالبه نکردن نیست؛ در باره رهبری هم همینجور است.(رهبر انقلاب)

نگرانی آنجاست که مطالبه کردن دارد جای خود را به معارضه کردن می دهد. جلسه ی دانشگاه، دیگر جلسه ی پرسش و پاسخ از یک مسئول نیست، به تمام معنا یک دوئل است. گفتگو و دیالوگ جای خود را به مونولوگ های یک طرفه ای داده که همه ی تلاشش، تحقیر طرف مقابل است.

اگر هدف شفاف شدن مسائل است، این نیاز به بحث دارد، نیاز به طرح پرسش، جواب مسئول، و جوابِ جوابِ  مسئول را دادن دارد. در مونولگ های یک طرفه ی تحقیر کننده هیچ مسئله ای شفاف نخواهد شد. کمااینکه جلسه ی دانشگاه شریف هیچ موضوعی را شفاف نکرد چرا که اساسا مسئله ای مطرح نشد.

معتقدم جلسه ی خصوصی با مسئولین( در حد ضرورت و برای مطالبه گری) نه تنها ایرادی ندارد، که در مواقعی بسیار هم لازم است، چون میبینم در فضای جلسه ای همچون جلسه ی شریف، بسیاری از مباحث اصلی، زیر صدای سوت بلبلی ها و کف زدن ها مغفول می ماند.

جلسه خصوصی با رئیس قوه، play back دانشگاه شریف نیست. دیروز دانشجویی گلی نزده که نگران باشد امروز اگر در خانه او بازی کند احتمال گل خوردنش بالاست! قرار بر گل زدن و گل خوردن نیست. قرار بر طرح پرسش دانشجو و پاسخ مسئول است، حال یا قانع میشوی یا قانع نمیشوی! شأن دانشجو هم همین است. شأن دانشجو همین خواستن و مطالبه کردن است.

پ.ن1: دقت شود این متن نافی کم کاری مسئولان قوه برای حضور در دانشگاه و یا طبیعی بودن بخشی از فضای هیجانی جلسه نیست. بحث این متن تبدیل مطالبه کردن به معارضه کردن است.

* دبیر سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
دستور رئیس قوه قضاییه برای تحکیم آرامش
واکنش چین به عضویت فلسطین در سازمان ملل
دریافت ۱۰۰ هزار تتر برای فروش سوالات کنکور
هشدار به اسرائیل: خطا کردید و زلزله شد
هشدار نارنجی طغیان رودخانه‌ها در ۳ استان
طرح حمله اسرائیل علیه ایران اینگونه تصویب شد
معاون رئیس جمهور اسبق درگذشت +جزئیات
آقای بهجت می‌گفت این ذکر کیمیاست +فیلم
پژمان درستکار برترین مربی سال کشتی آسیا شد
حملات فسفری صهیونیست‌ها به جنوب لبنان +فیلم
قطار ملی ساخت ایران به‌زودی وارد مترو خواهد شد
وضعیت آخرالزمانی خیابان‌های دبی بعد از سیل +فیلم
سفر رئیس جمهور به استان سمنان
بن گویر خواستار اعدام زندانیان فلسطینی شد
ماجرای بامزه رحیم پور از تحقیر آمریکا +فیلم
شلیک پرسپولیس به ۳‌هدف با یک تیر!
برخورد محترمانه پلیس با یک خانم +فیلم
گریه شرور دو ریالی در لحظه دستگیری +فیلم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top