تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/10/03 - 14:52
کد خبر: 253571

۳۰ درصد مراکز غیردولتی دانشگاه علمی‌کاربردی اساسنامه ندارند

رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی با اشاره به اینکه در کشور 1072 مرکز علمی کاربردی مشغول فعالیت هستند افزود: ۳۰ درصد مراکز غیردولتی دانشگاه علمی‌کاربردی اساسنامه ندارند

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از افکارنیوز، محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به اینکه در کشور 1072 مرکز علمی کاربردی مشغول فعالیت هستند و متاسفانه ۳۰ درصد مراکز غیردولتی دانشگاه علمی‌کاربردی اساسنامه ندارند تاکید کرد: اگر این مراکز اساسنامه ای دارند و قبلاً مصوب شده و الان دانشگاه جامع یا وزارت علوم در حال تغییر دادن آن اساسنامه هست، آن را در اختیار رسانه ها قرار بدهند تا همه از وجود آن باخبر شوند.

وی با اشاره به اینکه این مراکز با وجود فعالیت 10، 15 ساله به خاطر نداشتن اساسنامه فعالیت شان فاقد وجهه حقوقی بوده است، گفت: نبود اساسنامه سبب شده است آنها در دستگاه شناخته نشوند و نتوانند نه از تسهیلات و نه از معافیت های مالیاتی بهره ببرند.

دکتر امید گفت: ما در سال 96 حدود 200 میلیارد تومان تسهیلات داشتیم که از طریق صندوق توسعه ملی می توانستیم به این مراکز تسهیلات بدهیم، اما یک ریال از آن را هم نتوانستیم استفاده کنیم چرا که موسسات باید شخصیت حقوقی می داشتند و ثبت شده می بودند و برای بازگرداندن این مبلغ تضمینی باشد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه همین الان بعضی از مراکز ما با مشکل مالیاتی مواجه شده اند، گفت: با تصویب این اساسنامه و گواهی هایی که دانشگاه به این مراکز می دهد از معافیت مالیاتی برخوردار خواهند شد و دیگر مشکلات فعلی را که به خاطر نبود اساسنامه و گواهی تأسیس با سازمان مالیات های کشور دارند، نخواهند داشت.

وی با اشاره به هزینه های بسیار موسسات غیر مجاز مالی و اعتباری برای جامعه و مردم، اضافه کرد: همین الان در برخی مراکز اختلاف و درگیری اعضای هیئت موسس به نحوی است که امنیت شهر به خطر افتاده و باالجبار دستگاه های امنیتی و نظارتی ورود پیدا کرده اند؛ البته قانون هم نمی تواند به حل مسئله کمک کند، چون هیچ میثاق نامه ای بین آنها وجود ندارد، به همین خاطر اگر ما به موقع اقدام نکنیم مراکز علمی کاربردی هم می توانند هزینه هایی را بر جامعه متحمل شوند.

دکتر امید تصریح کرد: پس وجود این اساسنامه حتی اگر یکی یا دو ماده آن به نظر بعضی از همکاران ما خوب هم نباشد، اما وجودش یک امتیاز است و اگر هم بعضی از مواد اسانامه لازم به اصلاح باشد در آینده امکان اصلاح آن وجود دارد و این اتفاق در آموزش عالی قبلاً نیز تجربه شده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه دوستان و همکاران ما در بعضی از مراکز به دو یا سه ماده از اساسنامه ایراد داشتند که این ایرادها از سوی ما و کارشناسان حقوقی بررسی شد، اما در کل به جمع بندی نرسیدیم، تشریح کرد: یکی از موارد مورد اختلاف اینست که شورای گسترش آموزش عالی کشور حق انحلال مراکز را برای خودش محفوظ داشته است که این امری بدیهی است و همه موسسات آموزش عالی را دربر می گیرد.

او در ادامه گفت: یعنی اگر شورای گسترش آموزش عالی کشور به جمع بندی برسد که فلان مرکزی که قبلاً به آن مجوز داده، به خاطر اینکه دیگر کیفیت لازم را ندارد، یا تخلف کرده و یا آن ماموریت به پایان رسیده است و دیگر صلاحیت ادامه فعالیت ندارد، می تواند فعالیت آن را منحل کند؛ هرچند که این اتفاق تا به حال در تاریخ این کشور نیافتاده است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: یک بند دیگر که مورد اختلاف و اعتراض مراکز مذکور است، می گوید که اگر این مراکز منحل شدند، دارایی هایی که از طریق دستگاه دولتی احصا شده است باید به دولت بازگردانده شود و یا تعهدات این مراکز به دولت پاسخ داده شود و این امر نیز بدیهی است.

دکتر امید با تاکید بر اینکه اصولاً ما اساسنامه را به عنوان یک امتیاز برای مراکز در نظر گرفته ایم، تصریح کرد: بیش از دو، سوم از مراکز از این فرصت استفاده کرده اند و آنهای که استفاده نکردند هیچ الزامی متوجه آنها نیست و ما نیز هیچ محدودیتی برای آنها اعمال نکرده ایم و حتی در پذیرش بهمن ماه به این مراکز هم پذیرش داده ایم.

او اساسنامه را یک فرصت استثنایی برای مراکز دانست تا هم از تهسیلات و هم از معافیت های مالیاتی برخورار شوند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی تاکید کرد: آنهایی که فاقد اساسنامه هستند همچنان روش یکبار دوره ای را خواهند داشت ولی مراکزی که اساسنامه می گیرند، تثبیت می شوند و می توانند برای درازمدت برنامه ریزی کنند، چون در موضوع فعالیت خود همواره دوره خواهند گرفت، اما بقیه ممکن است یکباره دوره بگیرند و بار دیگر حائز صلاحیت نباشند.

وی در این باره تشریح کرد: روی کاغذ 1072 مرکز داریم که در مهرماه امسال 842 مرکز دوره گرفته اند یعنی آن 230 مرکزی که دوره نگرفته اند، تقاضای دوره کرده اند اما دانشگاه به آنها دوره نداده است، که می تواند دلیل آن نداشتن کیفیت لازم، تخلف، یا تغییر ماموریت بوده باشد.

او اضافه کرد: در حال حاضر در دانشگاه های کشور بیش از دو، سوم ظرفیت مازاد و خالی داریم که در دانشگاه جامع نیز همنیطور است؛ به همین خاطر در طرح آمایش ممکن است در آینده وضعیت مراکز آموزش عالی هم به لحاظ کمیت، هم به لحاظ کیفیت و هم به لحاظ ماموریت شامل تغییر و تحولاتی شود و به طور پیوسته امکان فعالیت در همه حوزه ها وجود نداشته باشد.

دکتر امید در پایان با اشاره به اینکه بعضی از مراکز علمی کاربردی درگذشته بدون اطلاع و مجوز وزارت علوم و دانشگاه علمی کاربردی اقدام به تغییر دستگاه های متقاضی کرده اند و این خلاف صریح است، گفت: دانشگاه مصمم است اساسنامه را فقط به کسانی بدهد که در ابتدا تقاضا کرده اند، یعنی اگر مراکز دست به دست شده اند، آنجایی که الآن اداره اش می کند، از نظر ما واجد شرایط نیست و همان هیئت موسس و دستگاه متقاضی اولیه است که از نظر ما قانونی و قابل قبول است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
هلاکت یک نظامی صهیونیست در شمال غزه
کمک ۲۶میلیارد دلاری آمریکا به اسراییل در ۲۰۰مین روز جنگ
اعلام آماده باش کامل در یک شهر ؛ مدارس هم تعطیل شد
تثبیت موقعیت ایران پس از عملیات وعده صادق
دکترین هسته ای ایران تغییر می کند؟
جنگ در غزه، تحصن در کلمبیا
تلویزیون اسرائیل تایید کرد؛ حمله جدید ارتش صهیونیستی در راه است
تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
آگهی های عجیب و غریب در بازار تبلیغات
واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام
جمعی از کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند
تمرین پرسپولیس با حضور بیرانوند برگزار شد
مسابقه آلومینیوم اراک و پرسپولیس با حضور تماشاگر برگزار می شود
چند درصد مردم ایران تلویزیون می‌بینند؟
تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
تحویل واحدهای مسکونی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا پایان شهریور
مراسم روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
ادای احترام رئیس جمهور به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
القسام: پاسخ ایران، قواعد جدیدی در درگیری با اسرائیل ایجاد کرد
دستگیری بیش از ۱۳۳ نفر در تظاهرات دانشگاه نیویورک در حمایت از غزه
افزایش ۴۰۰ درصدی روان‌پریشی اسرائیلی‌ها پس از حمله ایران
تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
تحویل واحدهای مسکونی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا پایان شهریور
مراسم روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی سربازان
اهدای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی به رئیسی
دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
محدودیت تردد در دانشگاه شریف در روزهای کنکور
شناسایی ۳۰۰ تارنمای تبلیغ فروش سوالات کنکور؛ دستگیری ۲۰ متهم
محدودیت تردد در دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود
نخستین هم‌اندیشی اعضای هیئت علمی گروه‌های آموزشی هنر، ارتباطات و رسانه برگزار شد
هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان جذب فراگیر کارشناسی ارشد
تشکیل کمیته اقتصادی برای درآمدزایی غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد
تنوع فرصت‌های شغلی در دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top