تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/10/24 - 10:56
کد خبر: 255664

اهداف آمریکا از تمدید تعلیق تحریم‌ها

یک اقتصاددان با بیان این که آمریکا با تمدید دقیقه نودی تعلیق تحریم ها از ۲ جهت خسارت به ایران می زند گفت: یکی از این خسارت ها گرفتن فرصت و امکان برنامه ریزی برای فردای بدون برجام از ایران است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، حجت الله عبدالملکی در مصاحبه با رادیو با بیان این که مسئله مذاکرات برجام سبب شده اقتصاد مقاومتی به فراموشی سپرده شود به طوری که این موضوع جایگزینی برای اقتصاد مقاومتی شده است افزود: اکثر تحریم های آمریکا در برجام به جای رفع تنها تعلیق شده و در واقع چهار تا شش ماه اجرای آن متوقف شده است.

وی با بیان اینکه شرکای اصلی اقتصادی کشور در چنین شرایطی مایل به همکاری با ایران نیستند، اظهار داشت: این در حالیست که طی دو سال گذشته تعامل های اقتصادی سازنده ای با شرکای اقتصادی مورد نظر وجود نداشته است.این اقتصاددان با اشاره به اینکه تعلیق تحریم ها نتایج مثبت قابل توجهی برای کشور به ارمغان نمی آورد، ادامه داد: با وجود این، شرکای اقتصادی کشور نمی توانند در بازه زمانی چهار تا شش ماه برای تعامل با ایران برنامه ریزی کنند.

وی با تاکید بر اینکه اگر تعلیق ها تمدید نشود تیر خلاصی بر همه پیکره برجام خواهد بود، گفت: تحریم های آمریکا در اکثر موارد فراسرزمینی بوده و کشورهای اورپایی و آسیایی در حوزه های مشخص شده امکان تعامل با ایران را ندارند.

عبدالملکی با بیان اینکه ترامپ و امریکا قصد بازی با ایران را دارد و مسئولان باید مراقب باشند تا کشور در این بازی شکست نخورد، افزود: طرف مقابل با هردفعه امضای دقیقه نودی در تعلیق تحریم های برجام که هیچ سودی برای ایران ندارد چند خسارت به کشور وارد می کند.

وی با اشاره به اینکه یکی از این خسارت ها گرفتن فرصت و امکان برنامه ریزی برای فردای بدون برجام از ایران است، اظهار داشت: دومین خسارت تحت فشار قرار دادن کشور به لحاظ روانی است به طوری که پشتیبانان آمریکا در داخل و خارج از ایران شکل خاصی از فشار را بر کشور وارد می کنند. در واقع امریکا با اقدام اخیر خود در تعلیق دوباره تحریم ها قصد دارد مردم و مسئولان کشور را نسبت به مسائل موشکی بی تفاوت کند.

وی همچنین گفت: ایران تنها اقدامی که در مقابله با مسئله تعلیق تحریم های برجام می تواند انجام دهد اینست که تصور کند هیچ گونه برجامی وجود ندارد و به فکر تقویت ظرفیت های داخلی و بهره گیری از منابع عظیم خود باشد.

عبدالملکی با تاکید بر اینکه منابع بانکی کشور حداقل 50 برابر منابع خارجی مورد نظری بوده که باید در ایران سرمایه گذاری می شد، افزود: بر ساختارهای داخلی اقتصاد و الگوی تجارت کشورهایی مانند روسیه، عراق، افغانستان، پاکستان و آسیای میانه که وارد برنامه تحریم ها نمی شوند باید تمرکز شود و تقویت روابط با آنها را در دستور کار قرار داد.

وی با بیان اینکه اجرای این اقدام ها موجب تحقق اقتصاد مقاومتی می شود، یادآور شد: به پیمانهای دوجانبه پولی باید توجه بیشتری داشت به طوری که هم اکنون اکثر کشورهای مورد نظر حاضر هستند تعامل های تجاری خود با ایران را به جای دلار بر اساس واحد پول دو کشور انجام دهند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجاوزات دشمن صهیونیستی به جنوب لبنان مقاومت را نمی‌ترساند/ دوران دفاع مقدس بزرگ‌ترین پشتوانه جبهه مقاومت در مصاف با دشمنان است
همچنان دفاع مقدس
غرب از رقابت در حوزه انرژی می‌ترسد
سرهنگ رحیمی فرمانده انتظامی لاهیجان شد
اعلام ترکیب تیم ملی فوتسال ایران مقابل مراکش
واکنش رسمی وزارت امور خارجه به ادعای تهدید مقامات سابق آمریکا توسط ایران
آخرین خبر از ناپدید شدن دختر وزنه‌بردار ایران در اسپانیا
طرح «من شهردارم» به مدارس می‌رود
دستگیری عاملان قتل یک زن در شب عروسی
رسانه‌ صهیونیستی: حزب‌الله «تله مرگ» برای اسرائیل آماده کرده است
اجرای موفق مانورهای مداری ماهواره چمران ۱
فوری| جواد نکونام استعفا داد
گوگل و مایکروسافت به جان هم افتادند
محسن رضایی: اسرائیل اصلا جرات حمله به ایران را ندارد
اعلام شماره حساب‌های هلال‌احمر برای کمک به غزه، لبنان و یمن
روابط ایران با بانک سرمایه‌گذاری زیر ساخت آسیا تقویت می‌شود
قرارداد ۸۰ میلیاردی مجیدی
صرف سالانه ۱۵ میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی
۳۴۰ نظامی اوکراینی دیگر در یک روز کشته شدند
ساخت۳ بزرگراه در انتهای یادگار، بروجردی و شوشتری
تخفیف در برج میلاد در هفته گردشگری
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top