تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/11/03 - 13:14
کد خبر: 256740

زنان از چه ناراضی‌اند؟

راهپیمایی زنان علیه ترامپ

سال گذشته تظاهرات گسترده زنان را به افشای اخباری از آزار جنسی از سوی ترامپ نسبت دادند. اما امسال نیز تظاهرات آنها تکرار شد. رسانه‌ها به پنج سؤال اساسی در این مورد پاسخ داده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مشرق، ریاست‌جمهوری ترامپ از ابتدا روزهای خاصی را در تاریخ آمریکا به ثبت رساند. به جز آشوب‌هایی که پس از اعلام پیروزی وی شروع شد و به جایی نرسید، در روز سوگند وی به عنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهور ایالات متحده یکی از بزرگترین تظاهرات سراسری زنان در تاریخ آمریکا برگزار شد، تظاهراتی بدون خشونت اما بسیار اثرگذار. رسانه‌های جریان اصلی نیز تمام تلاش خود را برای پوشش آن به کار بردند و دولت جدید را با این رکورد یعنی عدم محبوبیت گسترده در روز ورود به کاخ سفید تحت فشار قرار دادند.

حالا در سالروز ورود ترامپ به کاخ سفید، تظاهرات گسترده سال گذشته تکرار شد و اگر تیم رئیس‌جمهور جدید اعتراض سال پیش را به انتشار اخباری مبنی آزار زنان از سوی ترامپ نسبت می‌دادند، اکنون نمی‌توانند چنین کنند. حالا پرسش‌های زیادی در مورد این تظاهرات به عنوان یک نیروی اجتماعی نسبتاً قدرتمند در فضای ایالات متحده مطرح است که گاردین و ایندپندنت به برخی از آنها پاسخ داده‌اند:

1- واقعاً گسترده بود؟
گزارش‌ها از «۱۲۰ هزار نفر» تا «صدها هزار نفر» را برای توصیف تظاهرات زنان آمریکا بکار برده‌اند. واشینگتن‌دی‌سی، فیلادلفیا، لس‌آنجلس، شیکاگو و نیویورک شاهد بزرگترین گردهم‌آیی بودند. ایندپندنت نوشت بیش از ۱۰۰ هزار نفر در نیویورک و ۳۰۰ هزار نفر در لس‌آنجلس در تظاهرات شرکت کردند.
تظاهرات زنان در نیویورک
تظاهرات زنان در نیویورک

2- آنها از چه چیزی ناراضی بودند؟
عدم وجود زنان قدرتمند در دولت جدید، نابرابری جنسیتی در حوزه‌های مختلف، بی‌توجهی ترامپ و مشاورانش به سیاست‌های مقابله با تغییرات آب‌وهوایی و میراث توافق پاریس، سخت‌گیری علیه مهاجران، به هم زدن بیمه درمانی اوباما از سوی تیم ترامپ، مخالفت دولت با آزادی باروری و سقط جنین و مسائلی از این دست، محور اعتراضات زنان تظاهرکننده بود.

این تظاهرات با سه موضوع دیگر همزمان شد و نارضایتی‌ها را دوچندان کرد:

* اول تعطیلی دولت فدرال به دلیل کسری بودجه که نشانه‌ای ناکارآمدی و استبداد دولت ترامپ بود. اگر در دوره اوباما چنین اتفاقی افتاد، آن را به اختلاف نظر دولت دموکرات‌ و کنگره جمهوری‌خواه نسبت می‌دادند اما اکنون ناتوانی دولت در مذاکره با یک کنگره از حزب مشترک موضوع بحث رسانه‌ها شده است.

* اظهارات اخیر ترامپ در جلسه غیرعلنی که از برخی کشورهای آفریقایی به عنوان «چاه مستراح» یاد کرده بود، بسیاری به ویژه مهاجران و آفریقایی‌تبارها را در آمریکا به خشم آورده و در روزهای اخیر نیز شاهد تظاهرات آنان بوده‌ایم. این اظهارات در کنار سیاست‌های مهاجرت‌ستیز وی در تضاد کامل با رویه اعلامی از سوی دولت آمریکا در سال‌های گذشته بوده است. برای مثال اوباما قانونی را اجرایی کرد که کودکان مهاجر که پیش از شانزده سالگی وارد آمریکا شده‌اند، تا دو سال از اخراج، معافند. اما ترامپ در روزهای اخیر این قانون را نیز تعلیق کرده است.

* موج رسواکننده Metoo# چند ماهی است در فضای آمریکا موجب طرد برخی هنرمندان و سیاستمداران شده است. دختران و زنانی که به هر صورتی مورد آزار یا توهین جنسی از سوی افراد مشهور قرار گرفته‌اند و تا به حال به دلیل این که خود را تنها می‌دیدند سکوت کرده بودند، آنها را رسوا می‌کنند و علناً از اتفاقات تلخی که برای‌شان رخ داده سخن می‌گویند یا در صفحه خود در شبکه‌های اجتماعی می‌نویسند. زنان شرکت‌کننده در تظاهرات خود را حامی قربانیان آزار جنسی در برابر فردی می‌بینند که اگر چه رئیس‌جمهور و مشهور است، اما سردسته آزارگران جنسی در کشور خود است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
بیش از ۳۰۰ جنازه از گورهای جمعی در غزه پیدا شده
محکومیت بدوی توماج صالحی به اعدام
اگر اسرائیل به رفح حمله کند فلسطینی ها به خواسته ۷۰ سال خود می‌رسند
روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
استخوان‌ها هنوز شهادت می‌دهند!
اعلام رسمی حضور حمید مطهری در کادر فنی تراکتور
پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد
این خودرو ۵۵ میلیون تومان ارزان شد
ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top