تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/11/15 - 08:48
کد خبر: 257961

شباهت سخنرانی ترامپ با جورج بوش

پایگاه «اینترسپت» با مقایسه سخنرانی سالانه «دونالد ترامپ» درباره کره شمالی، نوشته است که عباراتی که او به کار برد، مانند عباراتی است که «جورج بوش» پیش از حمله به عراق درباره این کشور به کار می‌برد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، همزمان با بالا گرفتن گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال «حمله محدود» آمریکا به کره شمالی برای ترساندن این کشور و امتیازگیری در مذاکرات احتمالی، پایگاه «اینترسپت» نوشته است که لحنی که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره کره شمالی به کار گرفته، دقیقا مشابه لحن و گفته‌هایی است که «جورج دابلیو بوش» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا پیش از حمله به عراق درباره دولت این کشور به کار برد.

متن کامل این یادداشت در ادامه آمده است:

بخش عمده‌ای از بخش‌های پایانی سخنرانی سالانه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بر موضوع کره شمالی متمرکز بود.

هر کس که سخنرانی سالانه جورج دابلیو بوش در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ را به خاطر داشته باشد، شباهت ترسناکی میان سخنرانی ترامپ و آن دو سخنرانی می‌بیند. ترامپ دقیقاً از همان جایگاه سخنرانی در کنگره، از همان توجیهی که بوش برای حمله به عراق استفاده کرد، برای جنگ با کره استفاده کرد.

اولین شباهت، اینکه ترامپ مدعی شد که برای آمریکا قابل قبول نیست که کره شمالی تسلیحاتی داشته باشد که می‌توانند «تهدیدی برای وطن ما باشد.» وی همچنین گفت که خطر حکومت «کیم جونگ اون» در کره شمالی فقط متوجه آمریکا نیست و رژیم تحت نظارت او «تهدیدی است برای دنیای ما.»

جورج بوش پسر هم مشابه ترامپ، گزینه همزیستی با عراق مسلح به تسلیحات غیرمتعارف را به دلیل آنکه این تسلیحات می‌تواند علیه آمریکا استفاده شود، رد کرده بود. بوش گفته بود «اعتماد به عقلانیت و خویشتنداری صدام حسین، در راهبرد و گزینه‌های ما جایی ندارد. این کار فقط به خاطر خودمان نیست؛ کشوری مانند عراق، بزرگ‌ترین خطر پیش روی آمریکا و جهان است.»

گفته‌های ترامپ، سوالی را به ذهن متبادر می‌کند:

چرا شرایط کره شمالی این قدر بحرانی است؟ چرا ایالات متحده که با فاصله زیاد از رقبا، قوی‌ترین کشور دنیاست، نمی‌تواند با برداشتن چند گام ساده، دولتی که واقعاً بیشتر از حفظ خود در قدرت، قدرتی ندارد را مهار کند؟»

پاسخ روشن است و ترامپ آن را بیان کرد. ترامپ گفت:

«برای درک ماهیت تهدید هسته‌ای که رژیم کره شمالی می‌تواند متوجه آمریکا کند، ما فقط باید به جنبه فاسد رژیم کره جنوبی نگاه کنیم.» ترامپ در ادامه با به کار بستن احساسات و عواطف، اقدامات مخوف دولت کیم جونگ اون را تعریف کرد؛ تعریف‌هایی که از خاطرات یک پناهجو به نام «جی سئونگ هو» که اتفاقا در سنا هم حضور داشت، نشأت می‌گرفت

بوش هم دقیقا همین کار را کرد. سند غیرقابل‌انکار بوش برای اثبات اینکه صدام حسین خطری برای آمریکا بود، اتکا به این مسئله بود که وی برای ملت خودش خطر آفریده بود. سند بوش برای اثبات رنج و عذاب ملت عراق هم چیزی نبود جز گفته‌های «پناهجویان عراقی.» بوش گفت:

«به ما بگویید که چطور از شما (ملت عراق) با شکنجه کودکانتان در برابر دیدگانتان، به زور اعتراف می‌گیرند. در اتاق‌های شکنجه عراق، از شیوه‌هایی همچون شوک الکتریکی، سوزاندن بدن با اطو، ریختن اسید روی پوست، قطعه قطعه کردن بدن با دریل و بیرون کشیدن زبان استفاده می‌شود.»

آخرین شباهت توجیهات دو رئیس‌جمهور هم آن بود که ترامپ گفت وقت کره شمالی رو به پایان است. گفت که خطر این کشور «خیلی زود» به حد اعلای خود می‌رسد و باید همین الان به آن پاسخ داد چون «تجربیات پیشین به ما آموخته که رضایت کاذب از خود و دادن امتیاز، فقط چراغ‌سبزی است به تجاوز و اقدامات تحریک‌آمیز.»

بوش هم گفته بود:

«گذر زمان به نفع ما نیست. وقتی مخاطرات رو به تشدید است، من منتظر اتفاقات نمی‌مانم. هنگامی که خطر نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود، من دست روی دست نمی‌گذارم».

همه ما می‌دانیم که بعد از این اظهارات، بوش با عراق چه کرد. جنگی بزرگ و فاجعه‌بار شکل گرفت که مبنایش بدترکیب‌ترین دروغ‌های ممکن بود.

سخنرانی روز سه‌شنبه ترامپ نشان داد که آمریکا و دیگر کشورهای جهان باید احتمال تکرار همین سناریو برای ترامپ و کره شمالی را جدی بگیرند؛ البته تفاوت این دو ماجرا، وسعت و بهت‌آور بودن شدیداً نامتناسب جنگ جدید با جنگ عراق است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
وعده صادق ابرقدرت
بعضی القاب، صفات انحصاری صهیونیست‌هاست
لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم
واکنش امیرعبداللهیان به پاسخ ایران به حمله اسرائیل در اصفهان
دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار +فیلم
واکنش اتحادیه اروپا به حادثه اصفهان
اتحادیه اروپا دو نهاد و چهار صهیونیست را تحریم کرد
تماس مهم و فوری وزیر خارجه اردن با همتای ایرانی در نیویورک
انگیزه مهاجم کنسولگری ایران در پاریس چه بود؟
بیش از ۵۰درصد بارش سال آبی این استان در ۳ روز اتفاق افتاد
آخرین خبرها از سیل جنوب
این مار باستانی اندازه اتوبوس بوده است !
واکنش اردوغان به حادثه اصفهان
واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
ورود سامانه بارشی جدید و فراگیر به کشور
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top