تاریخ انتشار: چهارشنبه 1396/12/23 - 02:47
کد خبر: 261271

محمد عبداللهی

جنگ آب؛ سراب یا نقد بی‌جواب؟!

جنگ آب؛ سراب یا نقد بی‌جواب؟!

دولت‌ها ثابت کرده‌اند ظرفیت و توانایی اداره بعضی امور را ندارند و بعضی مسائل حاکمیتی به اشتباه زیرمجموعه دولت قرار گرفته و نهایتا به پاشنه آشیلی برای نظام مبدل شده است.

خبرنامه دانشجویان ایران: محمد عبداللهی// چند روزی است که موضوع خشکسالی و تجمع کشاورزان برای گرفتن حق آبه برخی روستاهای اصفهان مطرح است. موضوعی زیست‌محیطی که به دلیل بی‌توجهی مسئولان و رسانه‌های داخلی، با روایت‌سازی جهت‌دار شبکه‌های ضدانقلاب، مثل سایر تجمعات صنفی و غیرسیاسی، سریعا به فاز سیاسی و امنیتی کشیده می‌شود. تقاضا برای «گرفتن حق آبه» به براندازی ترجمه می‌شود و موضوعی مربوط به کم‌کاری و ناکارآمدی دولت به پای نظام نوشته می‌شود.

این از مهم‌ترین خصوصیات دولت روحانی است؛ به‌جای اینکه دولت برای نظام هزینه شود، نظام باید هزینه ناتوانی مدیران این دولت را بپردازد!

اما علت چیست و راه‌حل؟!
1- تجربه نشان داده است دولت‌ها عمدتا قابلیت زیادی دارند که در چهار سال دوم خود اپوزیسیون شوند و خدمت و خدمتگزاری به حاشیه رفته و حدیث نفس و قدرت و فرصت‌طلبی و پر کردن جیب‌ها و در واقع تلاش برای بقای پس از مدیریت، جای آن را بگیرد. مقامات و دولت‌های مختلف نشان داده‌اند استعداد بسیار بالایی دارند که در سال‌های انتهایی عمر دولت‌شان تبدیل به اپوزیسیون شوند. اگر هر دولتی تنها چهار سال برای نمایش توانایی خود فرصت داشت و امکان دوباره نامزد شدن روسای جمهور نبود، شاید دولت‌ها بهتر می‌توانستند تمام قوای خود را برای ثبت توانایی خود بر تاریخ کشور به‌کار گیرند و طمع بازگشت به عرصه قدرت از آنها بریده می‌شد.

2-  دولت‌ها ثابت کرده‌اند ظرفیت و توانایی اداره بعضی امور را ندارند و بعضی مسائل حاکمیتی به اشتباه زیرمجموعه دولت قرار گرفته و نهایتا به پاشنه آشیلی برای نظام مبدل شده است. عرصه منابع طبیعی خصوصا آب، خاک و هوای کشور، عرصه فرهنگ به‌ویژه سینما، تئاتر، مطبوعات و آموزش‌وپرورش و فضای مجازی، حساس‌ترین عرصه‌های حیاتی کشور هستند که سیاستگذاری پیوسته و عوامل اجرایی حاکمیتی و غیرجناحی و متخصص را می‌طلبند و آلوده شدن آنها به جناح‌بازی و دولت‌های متضاد، سبب از دست رفتن فرصت‌های حیاتی کشور در این 40 سال شده است. این دو عرصه می‌توانند توسط هیات یا کمیته‌ای حاکمیتی، نیمه‌انتخاباتی، متشکل از همه قوا و غیرجناحی اداره شوند و رفع هر نوع کاستی و ضعف بی‌محابا از آنها مطالبه شود. دولت و نظام آنگاه که خود را آسیب‌شناسی و رفرش نکند، فرسوده و فرتوت خواهد شد.

همان‌طور که دولت و دیگر قوا بر عملکرد نهادهای حاکمیتی نظیر صداوسیما نظارت مستقیم دارند(شورای نظارت صداوسیما) لازم است که حاکمیت نیز نظارت خویش بر برخی از نقاط فرهنگی پاشنه‌آشیل نظیر آموزش‌وپرورش و سینما را تقویت کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
1396/12/27 - 17:07

اینکه صنایع آب بر باید از استانهای کویری جمع آوری شوند حرف کاملا صحیحی است اما کافی نیست چون تنها 8 درصد آب برای امور صنعتی استفاده می شود. بخش عمده آب زاینده رود در چهارمحال و بختیاری و بالادست صرف کشاورزی غرقابی روی زمینهای آهکی زاگرس می شود. این آب وارد غارها و کارستهای زیر زمینی موجود در سنگهای آهکی شده و برای همیشه از دست می رود و دیگر قابل بازیابی نیست.
برای رفع این مشکل لازم است با توسعه دامداری و شیلات در استان چهارمحال و بختیاری مردم را تشویق کنیم که دست از کشاورزی بردارند و بگذارند آب به مسیر طبیعی خود جاری شود و به زمینهای غنی از سیلیس و مواد معدنی شرق اصفهان برسد. دقت کنید ایل بختیاری هم در طی هزاران سال با درک طبیعی و تجربی این نکته از کشاورزی در ییلاقها خودداری می کرد و اجازه می داد آب به سوی پایین دشت روان شود و در عوض با دامداری روزگار می گذراندند. اقدام خائنانه رضاخان پهلوی در یکجا نشین کردن عشایر از یک سو ضربه جبران ناپذیری به دامداری ایران زد و از سوی دیگر عشایر مجبور به کشاورزی شدند که سبب شد آب کمتری به پایین دست رودها در اصفهان و خوزستان برسد.
تورهای مسافرتی آفری
رییسی با استقبال نخست‌وزیر سریلانکا وارد این کشور شد
آخرین مهلت توزیع کارت کنکور/ آغاز رقابت داوطلبان از فردا
حال‌وهوای بیت رهبری در روز حضور کارگران +فیلم
فردا آخرین مهلت ثبت نام در امریه سربازی مرکز جذب وزارت علوم
صعود بورس ادامه خواهد یافت؟
لحظه استقبال نخست وزیر سریلانکا از رئیسی + فیلم
هشدار وزارت کار درباره پیامک‌های جعلی کالابرگ
حلقه اتحاد دانشجویان دانشگاه نیویورک برای اقامه نماز +فیلم
دانشجویان دانشگاه کلمبیا مانع از ورود یک صهیونیست به دانشگاه شدند +فیلم
اعتراضات دانشجویان دانشگاه مینه سوتا در حمایت از مردم فلسطین +فیلم
حرکت متفاوت دانشجویان کالج ویتمن در حمایت از مردم فلسطین +فیلم
واکنش تازه چین به بودجه آمریکا برای حمایت از تایوان
دانشگاه علامه‌طباطبایی میزبان ۱۵ هزار و ۳۰۵ داوطلب کنکور سراسری
جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای لغو شد
نتایج نهایی استخدام معلمان کی اعلام می‌شود؟
ضارب ۳ دختر دانش‌آموز دستگیر شد ؛ او هم یک نوجوان است
دیدار یحیی السنوار با رهبران جنبش + جزئیات
قابلیت های هوش مصنوعی به این نرم افزار شکل بهتری داده است
فایننشال تایمز از توانایی‌های پنهان حزب الله لبنان می گوید
هشدار نارنجی هواشناسی درباره بارش‌های اردیبهشتی
ائتلاف خطرناک ستاره‌های پرسپولیس در رختکن +جزئیات
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top