تاریخ انتشار: جمعه 1397/01/17 - 14:13
کد خبر: 262558

خشم اقتصادی مرکل از ترامپ

بسیاری از سران اروپایی تا مدتی طولانی، درگیر جدال با کاخ سفید بر سر نقض قواعد و قوانین تجارت آزاد خواهند بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، جدال اقتصادی اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا متعاقب اعلام سیاستهای حمایت گرایانه اقتصادی دونالد ترامپ به نقطه اوج خود رسیده است. این تقابل اقتصادی در حالی تشدید شده است که علاوه بر اتحادیه اروپا، کشورهایی مانند چین، کانادا و مکزیک نیز درگیر منازعه اقتصادی با واشنگتن شده اند. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان  اخیرا  ضمن انتقاد از برنامه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اعمال تعرفه برای واردات آلومینیوم و فولاد، هشدار داد اتحادیه اروپا در صورت نیاز آماده اقدامات متقابل است. مرکل در بوندس تاگ (پارلمان آلمان) گفته است: "ما این تعرفه ها را غیرقانونی می دانیم. آلمان و اتحادیه اروپا به مذاکره با آمریکا در زمینه تجارت ادامه می دهند."

با این حال بر همگان مسلم است که ترامپ به راحتی از اقدامات حمایت گرایانه اقتصادی خود علیه اتحادیه اروپا و دیگر بازیگران بین المللی عقب نشینی نخواهد کرد. به عبارت بهتر، بسیاری از سران اروپایی تا مدتی طولانی، درگیر جدال با کاخ سفید بر سر نقض قواعد و قوانین تجارت آزاد خواهند بود. بدیهی است که طرفداران جهانی سازی نیز در این میان، ترامپ را بابت اقداماتش در حوزه اقتصاد مورد سرزنش قرار می دهند. ترامپ اخیرا در واکنش به اعتراضات سران اروپایی در قبال وضع تعرفه های فولاد و آلومینیوم، اعلام کرده است که کشورهای اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین شریک تجاری آمریکا و شش کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، مکزیک و کره جنوبی همزمان با ادامه مذاکرات، تا اول ماه مه  از اعمال تعرفه های واردات فولاد و آلومینیوم معاف هستند. تصمیم جدید دولت دونالد ترامپ  شامل اعمال تعرفه 25 درصد برای واردات فولاد و 10 درصد برای واردات آلومینیوم به آمریکا است که اروپایی ها ظاهرا تا 11 اردیبهشت از آن معاف هستند.کانادا و مکزیک در میانه مذاکرات با آمریکا بر سر پیمان تجارت آزاد موسوم به «نفتا» هستند و ترامپ هشدار داده که فقط در صورت مذاکرات موفقیت آمیز درباره این پیمان، این دو کشور را از اعمال تعرفه هایش معاف خواهد کرد.به عبارت بهتر، کشورهای کانادا و مکزیک نیز در معرض فشارها و هشدارهای تند دولت ترامپ قرار گرفته اند. همین مسئله، حوزه تقابل ترامپ و متحدان اروپایی آن را نسبت به قبل وسیع تر کرده است.

با همه این اوصاف، مقامات اروپایی همچنان پتک اقتصادی ترامپ را بر سر حوزه صادرات خود حس می کنند. در این میان برخی کشورهای اروپایی به درستی معتقدند که جایی برای مصالحه اقتصادی با ترامپ وجود ندارد زیرا وی در صدد عملی ساختن وعده های انتخاباتی خود مبنی بر بر هم زدن قواعد تجارت جهانی می باشد. در این بین، تنها راه پیش روی اتحادیه اروپا، اقدام متقابل در برابر دولت آمریکا خواهد بود. بر این اساس، اتحادیه اروپا و دیگر بازیگران بین المللی نیز می توانند با وضع تعرفه های گمرکی در برابر کالاهای آمریکایی و به چالش کشیدن حوزه صادرات ایالات متحده، پاسخگوی  اقدامات حمایت گرایانه دولت ترامپ باشند.

در اینجا نکته دیگری وجود دارد که لازم است در تفسیر رویکرد اقتصادی ترامپ علیه اتحادیه اروپا و چین مورد توجه قرار گیرد. اینکه رفتارهای اخیر رئیس جمهور آمریکا در حوزه اقتصاد بین المللی، بر گرفته از نوعی نگاه مبنایی و زیرساختی در تقابل با تجارت آزاد می باشد. به عبارت بهتر، سران اروپایی نمی توانند با مذاکره و مصالحه چنین رویکردی را از بین برده و حتی تعدیل نمایند. اعطای امتیازات اقتصادی به ترامپ از سوی کشورهای اروپایی نیز صرفا منجر به وقاحت بیشتر کاخ سفید در اعمال طرح های بازدارنده اقتصادی در عرصه روابط بین الملل خواهد شد. در چنین شرایطی بهتر است افرادی مانند آنگلا مرکل به جای تلاش برای مصالحه اقتصادی با دولت ترامپ، به فکر مهار کاخ سفید از طریق اقدامات سخت گیرانه و متقابل اقتصادی و تجاری باشند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از طریق برنامه‌های فرهنگی
حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی پروژه الماس مال صادر شد
اعمال محدودیت های ترافیکی راهپیمایی مردمی حمایت از اقدام سپاه
مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته‌ها به خانواده‌ها اختصاص می‌یابد؟
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
به بهانه اختلال در کار؛ گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد
پلمب ۱۰ مؤسسه پایان نامه فروشی در روزهای آینده
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top