تاریخ انتشار: سه شنبه 1397/01/28 - 10:34
کد خبر: 263418

در آستانه برگزاری انتخابات شوراهای صنفی عنوان شد؛

جای خالی شورای صنفی خوابگاه‌ها در دانشگاه امیرکبیر

با آغاز اردیبهشت، دانشکده‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور در تکاپو برای برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان هستند تا با برگزاری این انتخابات بسترهای لازم جهت افزایش مشارکت دانشجویان در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های صنفی، رفاهی و آموزشی فراهم شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان در دانشگاه‌ها اردیبهشت ماه هر سال به منظور ایجاد بستر مناسب برای تقویت زمینه‌های مشارکت، همفکری، تصمیم سازی، برنامه ریزی و همکاری دانشجویان در امور صنفی، حفظ و پیگیری حقوق و حریم دانشجویی، شورای صنفی دانشجویان با حمایت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور برگزار می‌شود و بر اساس آیین نامه این شورا که از سوی وزارت علوم به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است، تمامی دانشگاه‌ها موظف به برگزاری این انتخابات در تمامی واحدهای خود هستند و با دانشگاهی که خلاف آیین نامه عمل کند،‌ برخورد خواهد شد.

در همین رابطه ابراهیم ابرامی دبیر شورای مرکزی صنفی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، به وضعیت فعالیت شورای صنفی این دانشگاه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تمامی دانشکده‌ها به جز دانشکده‌های دریا و عمران دانشگاه امیرکبیر دارای شورای صنفی هستند و انتخابات شوراهای صنفی این دانشگاه براساس امسال نیز آئین نامه ابلاغی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: تنها بخش و یا به نوعی مهم‌ترین واحدی که در دانشگاه امیرکبیر شورای صنفی وجود ندارد، خوابگاه‌ها است که متاسفانه مسئولان برخلاف آئین نامه قانونی وزارت علوم زیر بار برگزاری این انتخابات در خوابگاه‌ها که دانشجویان در آن با مشکلات صنفی بسیاری مواجه هستند، نمی‌شوند.

دبیر شورای مرکزی صنفی دانشگاه امیرکبیر نگرانی از شفاف‌سازی را مهم‌ترین دلیل مقاومت مسئول امور دانشجویی برای برگزاری انتخابات شورای صنفی در خوابگاه‌های این دانشگاه دانست و گفت: در این زمینه با مسئولان رایزنی‌های بسیاری انجام داده‌ایم اما آن‌ها تحت هیچ شرایطی حاضر به پذیرش این امر نیستند. امیدواریم در این دوره بتوانیم به خواسته قانونی دانشجویان خوابگاهی برای داشتن شورای صنفی جامه عمل بپوشانیم و انتخابات شورای صنفی خوابگاه‌های دختران و پسران برگزار شود.

ابرامی گفت: متاسفانه مسئولان، اداره خوابگاه‌ها توسط دانشجویان را علت اصلی خودداری از برگزاری انتخابات شورای صنفی در خوابگاه‌های این دانشگاه می‌دانند، این در حالی است که مسئول و کادر خوابگاه مستقیما با حکم اداره امور خوابگاه‌ها که عمدتا از یک طیف فکری هستند، مشخص می‌شوند و به هیچ کسی جز اداره امور خوابگاه ها پاسخگو نیست و بارها ثابت شده است این اداره به شورای صنفی به صورت غیر واقعی پاسخ داده بنابراین اعتماد ما کاملا به آنها از بین رفته است.

این دانشجوی رشته مکانیک تاکید کرد: من به عنوان دبیر شورای مرکزی صنفی دانشگاه امیرکبیر معتقد هستم بارها اداره امور خوابگاه ها گزارش‌های غلط و دستکاری در خصوص مسایل خوابگاه‌ها داده است و ما نمی توانیم مسایل خوابگاهی را با استناد به آنها پیگیری کنیم و معتقد هستیم نمایندگان منتخب خود دانشجوها در قالب شوراهای صنفی  می توانند به عنوان چشم و گوش دانشجویان در خوابگاه‌ها حضور داشته باشند و در این شرایط است که ما در شورای مرکزی می توانیم گزارشات صحیح و نزدیک به واقعیت از خوابگاه‌ها دریافت و متناسب با آنها اقدام کنیم.

ابرامی همچنین سنوات آموزشی را مهم‌ترین دغدغه و مشکلات دانشجویان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر سنوات آموزشی به مهم‌ترین مطالبات و خواسته‌های دانشجویان در آشفته بازار انواع مشکلات آموزشی دانشجویان تبدیل شده است. متاسفانه برآوردن خواسته‌های رفاهی دانشجویان به بهانه‌هایی نظیر کمبود امکانات و بودجه به فراموشی سپرده می‌شود، اما مشکلات و دغدغه‌ها آموزشی دانشجویان که اغلب در اختیار اساتید و مسئولان دانشگاه است را می‌توان با پیگیری شورای صنفی رفع شود.

وی همچنین افزود: سنوات دانشجویان از جمله مواردی بود که از طریق شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر بسیار مورد پیگیری قرار گرفت و دانشگاه با استفاده از اختیارات خود تا حدودی سقف سنواتی را کاهش داد و در حال حاضر دانشجویان تا 10 ترم تحصیلی می‌توانند بدون هزینه از غذا و خوابگاه نیز استفاده کنند.

این دانشجوی رشته مهندسی مکانیک خاطرنشان کرد: عدم پرداخت گرنت کمک هزینه پژوهشی به دانشجویان کارشناسی ارشد از سوی اساتید از دیگر مشکلات فعلی دانشجویان به حساب می‌آید که متاسفانه هیچگاه این گرنتها به دانشجویان نمی‌رسد و البته ما معتقد هستیم نفوذ برخی از اساتید عامل اصلی مشکلات آموزشی دانشگاه امیرکبیر است.

ابرامی خاطرنشان کرد: انتخابات شورای صنفی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از 15 اردیبهشت ماه جاری آغاز و نتایج آن تا پایان ماه اعلام می‌شود. امیدواریم بتوانیم با برگزاری این انتخابات در خوابگاه‌ها، فضای رعب و وحشت کاسته شود.

ضرورتی برای داشتن شورای صنفی خوابگاهی نمی‌بینیم
در ادامه مهندس یوسفی‌خواه مدیرکل دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در گفت و گو با ایسنا، اداره خوابگاه‌ها توسط دانشجویان را علت اصلی عدم برگزاری انتخابات شورای صنفی در خوابگاه‌ها عنوان کرد و گفت: هر خوابگاه این دانشگاه توسط یک کادر 6 تا 20 نفره اداره می‌شود، بنابراین چون معتقد هستیم خود دانشجویان خوابگاه‌ها را اداره می‌کنند در نتیجه ضرورتی برای داشتن شورای صنفی نمی‌بینیم.

وی در ادامه در پاسخ به ضرورت برگزاری انتخابات شورای صنفی دانشجویان در تمامی واحدهای دانشگاهی براساس آئین نامه ابلاغی شوراهای صنفی توسط وزارت علوم، گفت: آئین نامه وزارت علوم در زمینه شورای صنفی در دانشگاه‌ها بومی سازی می‌شود و دانشگاه‌ها می‌توانند با توجه به شرایط خود بندهای این آئین نامه را بومی کنند، ولی در اصل به کلیات اجرای آن معتقد هستیم. به همین دلیل ترجیح دادیم شورای صنفی در خوابگاه‌ها نداشته باشیم.

مهندس یوسفی‌خواه در پایان با تاکید بر اینکه تصمیمی برای برگزاری انتخابات شورای صنفی در خوابگاه‌ها نداریم، گفت: خوشبختانه تعامل ما با شورای صنفی مرکزی دانشگاه بسیار خوب است و اگر مساله‌ای در حوزه خوابگاه‌ها باشد از طریق این شورا به مسئولان منعکس خواهد شد.

بر اساس آیین‌نامه شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌ها موظف به برگزاری انتخابات شورای صنفی در تمامی واحدها اعم از دانشکده‌ها، پردیس‌ها و خوابگاه‌ها هستند و دانشگاه‌ها نمی‌توانند بر اساس سلیقه خود مانع برگزاری این انتخابات در یکی از واحدهای خود باشند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
هاآرتص: هر تهدید ایران، ما را به لرزه درمی‌آورد
گفت و شنود/ مگه کوری؟!
صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
دستاوردهای اقدام نظامی ایران علیه رژیم اسرائیل
آیا اسرائیل به وعده صادق پاسخ خواهد داد؟
در اولین حراج امسال ۷۲۱۸ سکه فروخته شد
رئیس جمهور پنجشنبه به سمنان سفر می‌کند
افزایش سرعت اینترنت ثابت و همراه در کشور
«السودانی» و «بایدن» در کاخ سفید دیدار کردند
جزییات افزایش تعرفه پرستاری
هشدار سازمان مدیریت بحران درباره بارش‌های سیل آسا در استان‌های جنوبی کشور
کاهش ۵ درصدی مالیات بر تولید موجب کسری بودجه نمی‌شود
صدور۱.۶ میلیون مجوز کسب و کار الکترونیکی
کمیسیون امنیت ملی مجلس: پیام ما صلح و در عین حال آمادگی است
فعالیت سفارت هلند در تهران از سر گرفته شد
رئیسی: افزایش تولید مسکن به تحقق جهش تولید کمک می‌کند
زلفی‌گل: تلاش برای تحقق شعار سال وظیفه همه اقشار به ویژه دانشگاهیان است
زمان‌بندی برگزاری نوبت نخست کنکور
وزارت علوم امریه سربازی جذب می‌کند
«تمساح خونی» ۱۰۰ میلیاردی شد
امیرعبداللهیان: پاسخ ایران به صهیونیست‌ها لازم و مشروع بود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top