تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/02/30 - 10:55
کد خبر: 266333

تبعات اقتصادی عرضه پول مجازی تلگرام چیست؟

با ۵ خطر مهم «ارزِ گرام» آشنا شوید

برخی از مسئولین کشور در اظهارنظرهای خود یکی از مهم‌ترین علل فیلتر شدن پیام‌رسان تلگرام را پدیده‌ای به نام «ارزگرام» عنوان می‌کنند، به همین بهانه در این گزارش به بررسی این موضوع پرداختیم و ۵ مورد از خطرات و معایب آن را معرفی کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ برخی از مسئولین کشور در اظهارنظرهای خود یکی از مهم‌ترین علل فیلتر شدن پیام‌رسان تلگرام را پدیده‌ای به نام «ارزگرام» عنوان می‌کنند، درواقع چند ماه پیش اخباری مبنی‌بر ارائه یک ارز دیجیتالی از سوی تلگرام بر سر زبان‌ها افتاد اما در 15 دی‌ماه بود که تلگرام به صورت رسمی اعلام کرد تا اوایل سال 2018 پول مجازی خود یعنی گرام(Gram) را برای جذب سرمایه جهت توسعه بلاک چین و پیام‌رسان تلگرام عرضه می‌کند، اما نکته قابل ذکر اینجاست که تلگرام کشور‌هایی که در فهرست تحریم‌های آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل قرار دارند را از خریداری ارز دیجیتالی رمزنگاری شده اختصاصی خود موسوم به Gram تحریم کرده است. این درحالی است که به اعتراف مدیران این پیام‌رسان بیش از 60 درصد کاربران تلگرام ایرانی هستند.

اصلا گرام چیست و چه معایبی دارد؟
تلگرام در بسیاری از کشورها عضو فعال دارد و هر کشوری ارز خاص خود را دارد و در مبادلات پولی و مالی خود از آن استفاده می‌کند که هیچ‌ یک از این ارزهای موفق نشده‌اند غالب گردش مالی را به خود اختصاص دهند، این موضوع سبب شد تلگرام به دنبال معرفی یک رمز ارزی جدید باشد که نیازهای بسیاری از افراد از جمله بیش از 100 میلیون کاربر تلگرام در سراسر جهان را تامین کند تا به این صورت بخش بزرگی از اقتصاد بازار و خدمات بر بستر یک پیام‌رسان ایجاد شود چیزی شبیه «WeChat»، البته آی گپ نیز در فکر ورود به بازار است و روزانه تبادلات مالی زیادی به وسیله آن انجام می‌شود با این تفاوت که این تبادلات به کمک بانک‌‎های داخلی و بر بستر ریال ایران انجام می‌شود.

نبود شفافیت مالی و خروج ارز از کشور
یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که دولت‌های تمام جوامع در حوزه اقتصاد با آن درگیرند شکل‌گیری بازارهای به اصطلاح زیرزمینی است زیرا در این حالت تعداد تراکنش‌های مالی و سطح هر کدام از مبادلات پنهان است و امکان نظارت بر آن را بسیار مشکل می‌کند، شاید بتوان پولشویی و قاچاق و خروج ارز را ساده‌ترین عواقب این مسئله دانست زیرا صاحبان کسب و کار در سایه هستند به راحتی می‌توانند از پرداخت مالیات فرار کنند و اموال خود را برای زمان مورد نظر خود احتکار کنند. میلیاردها دلار ارز از کشور خارج شود و در ازای آن کالا و یا خدماتی به کشور بازنگردد کما اینکه این موضوع را هم اکنون برای تبادلات مالی با اروپا و آمریکا نیز شاهدیم که حاصل آن افت شدید ارزش پولی ریال و بالعکس صعود نجومی ارزش دلار و یورو است.

عدم ثبات مدیریتی برای سود بیشتر ایرانیان
اگر بخواهیم این موضوع را روشن‌تر بگوییم بهتر است با یک مثال که همه آن را درک کرده‌ایم آغاز کنیم، برجام قرار بود حاصل برجام رونق بازار و افزایش ارزش ریال باشد اما دیدیم که نتیجه آن دقیقا به صورت عکس بود، در سیستم گرام هم، موضوع از سوی مسئولین ایرانی قابل پیگیری نیست، اگر سبک مدیریتی مسئولان آن همچون برجام به تحریم مبادلات مالی ایرانیان تغییر کند چه اتفاقی در انتظار کاربران ایرانی است؟

همچنین دنیای کنونی دنیای فناوری اطلاعات است اگر هفته بعد یک پیام‌رسان دیگر با قابلیت‌های بیشتر عرضه شود ممکن است ارزش «گرام» به شدت سقوط کند، مطمئنا حرفه‌‌ای‌ترین سرمایه‌گذاران بورس در دنیا هم در طرحی که هر آن ممکن است شکست بخورد تمام اموال خود را سرمایه‌گذاری نمی‌کنند.

اختلال در مدیریت بازار ارز
مبادلات ارزی از سوی بانک مرکزی قابل مدیریت است، اما درخصوص ارز مجازی این چنین نیست زیرا کنترل از دست دولت‌ها خارج شد می‌شود، ارزهای دیجیتال اینچنینی بازارهای ارزی کشورها را دور می‌زنند که به واسطه این عملکرد، مدیریت مالی از دست حکومت خارج شده و در اختیار کمپانی‌های خاصی قرار می‌گیرد و بانک مرکزی که مدیریت معادلات مالی از جمله چاپ اسکناس و تعیین سیاست‌های پولی را برعهده دارد به حاشیه رانده شده و بسته تمایل این کمپانی‌ها بازار ارز، که به صورت مستقیم با معیشت مردم در ارتباط است دچار نوسان می‌شود.

تهدیدهای اقتصادی
شرکت‌های نرم‌افزاری برای حضور در کشورهای مختلف باید تابع قوانین و شرایط آن کشورها باشند ام تلگرام در گذشته با مواردی همچون فعالیت داعش که از ویژگی سکرت چت در جریان حمله به مجلس شورای اسلامی و حرم امام خمینی(ره) استفاده کرده بود و یا عدم برخورد مناسب با کانال‌های مروج خشونت در جریان اغتشاشات دی ماه نشان داد هیچ ارزشی برای منافع حتی کشوری که بیشترین کاربر را د آن دارد قائل نیست. حال اگر بخشی از اقتصاد کشور به تلگرام منتقل شود، مسئولان و مردم مجبور خواهند بود با همه شرایط تلگرام همکاری کنند. این یعنی مشکلاتی که امروز کشور به دلیل وابستگی به دلار با آن دست به گریبان است با وابستگی به گرام چند برابر می‌شود.

از بین رفتن بسیاری از مشاغل
تلگرام اعلام کرده که قصد دارد به وسیله دریافت حق کمیسیون درآمد زیادی کسب کند. این یعنی تلگرام نقش واسطه میان فروشنده و خریدار را بازی می‌کند که حاصل آن از بین رفتن برخی شغل‌ها مانند حمل‌ونقل، واسطه‌گری جز و... است که ممکن است در مدت زمان کوتاهی چند صدهزار نفر که پیش از این در حوزه‌های مذکور در کشور مشغول به کار بودند بیکار شوند.

حال چه باید کرد؟
تغییر تلگرام از یک پیام‌رسان به بنگاه اقتصادی می‌تواند برای کشور با خاطراتی همراه باشد اما اگر این موضوع در پیام رسان‌های داخلی رخ دهد (مانند آی‌گپ) رونق اقتصاد را در پی دارد زیرا می‌توان برای ساماندهی ارزهای دیجیتال خارجی و همچنین ایجاد ارز‌های مجازی بومی نیز برنامه‌ریزی کرد اما ارز گرام علاوه‌بر کاهش شفافیت و خروج ارز از کشور، موجب از بین رفتن بسیاری از شغل‌ها می‌شود. در پایان باید گفت:  با حضور ارز گرام بخش‌های اقتصادی کشور با مشکلات بزرگی روبه‌رو خواهد شد که احساس نیاز به برخورد سریع با تلگرام را دوچندان می‌کند و باید هرچه زودتر از فعالیت آن جلوگیری شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top