تاریخ انتشار: چهارشنبه 1397/03/02 - 12:47
کد خبر: 266731

۲ جهش فضای مجازی در ایران در افق ۱۰ و ۲۵ ساله

یک کارشناس فضای مجازی با ابراز «با انفجار فضای مجازی مواجهیم»، افزود: بر اساس پژوهش‌های علمی در افق ۵ تا ۱۰ سال آینده جهش نخست و در افق ۲۰ تا ۲۵ سال آینده جهش دوم را در فضای مجازی خواهیم داشت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ محمد رضا عرب بافرانی ادامه داد: محور جهش نخست، یکپارچه شدن خدمات در فضای مجازی است که از یک طرف شبکه با سرعت بالای چند گیگ بر ثانیه را داریم که به‌واسطه فناوری‌های نو ابزارهای مختلف به آن متصل هستند و از طرف دیگر فناوری‌های دیگر را داریم که ابزارهای مختلف با حداقل نیاز به پردازش و امکانات سخت‌افزاری کار ابرکامپیوتر را انجام می‌دهند و این شبکه به‌سهولت و با سرعت بالا در دسترس خواهد بود و زندگی اجتماعی افراد را بیش از پیش درگیر می‌کند و مانند دستیار و منشی شخص عمل خواهد کرد و هوش مصنوعی فراگیر می‌شود.

عرب گفت: در جهش دوم فضای مجازی که از آن به‌عنوان گذر تمدنی یاد می‌شود روندها به‌سمتی است که در آینده 25 تا 30 ساله هر 5 حس طبیعی بشر، شبیه‌سازی می‌شود و در این صورت از دست قوانین فیزیکی جهان مادی خلاص می‌شود و هر شیئی و پدیده‌ای را به اطلاعات تبدیل می‌کند و این موضوع بشر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و زبان و مفهوم ملت و دولت و عرصه‌های سیاسی، بوروکراسی و ادارات و مدارس تحت تأثیر کلی قرار می‌گیرد و نظام‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، تربیتی و آموزشی دستخوش تغییر خواهد شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: هنوز فهم دقیق و درستی از فضای مجازی در کشورمان وجود ندارد به همین علت سردرگم هستیم و قرارگاه مدیریت فضای مجازی کشور نقشه‌ای ندارد.

عرب با بیان اینکه فضای مجازی در دستور کار نیست، ادامه داد: عده‌ای فضای مجازی را فرصت و عده‌ای آن را تهدید می‌دانند.

وی اضافه کرد: شورای عالی فضای مجازی متناسب با تحولات این حوزه اگر در هر ساعت هم جلسه تشکیل دهد باز هم کم است.

عرب گفت: فضای مجازی فقط مربوط به وزارت ارتباطات نیست و دیگر دستگاه‌ها و قوا هم باید در این حوزه ورود کنند.

وی با تصریح به اینکه "باید برای فضای مجازی قانون داشته باشیم"، گفت: کنار لایه‌هایی مانند زیرساختی، ابزار، محتوا، لایه نظامات اجتماعی حاکم بر فضای مجازی وجود دارد که باید به آن پرداخت و آن را طراحی کرد اما مغفول است و نهادهای طراح در این حوزه نداریم.

این کارشناس فضای مجازی اضافه کرد: باید ابزار بومی و تحت حاکمیت خودمان داشته باشیم.

احمدرضا متین‌فر یکی دیگر از کارشناسان فضای مجازی نیز با اشاره به اینکه فضای مجازی توانایی تحمیل رفتار را دارد، گفت: این فضا برای آزاد شدن انباشتی از انرژی‌های درونی توانایی تخلیه روحی دارد که در فضای واقعی امکان انجام آن وجود ندارد و فضای مجازی همه خلأهای فضای حقیقی را می‌تواند پر کند.

وی ادامه داد: کاربر باید اثرات مثبت فضای مجازی را به‌نفع خود به‌کار بگیرد و با اثرات منفی آن مقابله کند.

متین‌فر افزود: کاربر آینده باید کنش فعال و آگاه داشته باشد و گزینشگر باشد و از رسانه و فضای مجازی در راستای رشد، تعالی و ارتقای خود استفاده کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه اضافه کرد: مهمترین و دقیق‌ترین نهاد خانواده است و خصلت‌های ارزشی و نظام‌باور فرد در آن شکل می‌گیرد و باید برای مواجه شدن با فضاهای جدید آماده باشیم اما با فضای مجازی نهاد مقدس خانواده متزلزل شد.

وی متذکر شد: بر اساس تحقیقات میدانی به‌روی جوانان در سطح شهر تهران، به‌واسطه فضای مجازی در لایه فرهنگی، مدگرایی و مصرف‌گرایی افزایش یافت.

متین‌فر ادامه داد: بسترسازی برای تهاجم فرهنگی، نافرمانی مدنی، ایجاد محرک‌های قومی برای تبادلات فرهنگی غیرقابل کنترل که در شبکه‌های پیام‌رسان غیربومی دامن زده می‌شود از دیگر تأثیرات فضای مجازی است.

وی افزود: نمی‌خواهیم دور خود را دیوار بکشیم اما حق ایرانی این نیست که حکمرانی فضای مجازی دست بیگانگان باشد.

این کارشناس فضای مجازی گفت: بر اساس این پژوهش در حوزه اجتماعی ارتباط نامتعارف بین اقشار مختلف رخ داد.

وی با ابراز اینکه کلینیک‌های ترک اعتیاد اینترنتی و بازی‌های کامپیوتری به‌وجود آمده است، خاطرنشان کرد: تهدید بنیاد خانواده از دیگر مضرات کنترل نکردن فضای مجازی است که باید در این زمینه آموزش دهیم.

متین‌فر با تأکید به اینکه در آینده فضای مجازی در همه ساعات انسان نفوذ دارد، گفت: حاکمیت باید بپذیرد تحول فناورانه بزرگ و مهم در حال وقوع است و باید در دستور کار نظام قرار بگیرد.

وی ادامه داد: باید باور داشته باشیم که باید برنامه‌ریزی کنیم تا تبعات این تغییر و تحولات را به‌نفع خودمان تمام کنیم و با تبعات منفی آن مقابله کنیم.

متین‌فر اضافه کرد: قوانین و مقررات در زمینه فضای مجازی بسیار ضعیف است و خلأ قانونی داریم.

وی گفت: شبکه ملی اطلاعات باید زودتر به سرانجام برسد و این حق شهروند ایرانی است که از شبکه بومی و ملی اطلاعات استفاده کند که کدهای اخلاقی کشورش در آن رعایت شود.

این کارشناس فضای مجازی بر لزوم ارتقای سواد مجازی تأکید و اضافه کرد: این فضا هم تهدید است و هم فرصت که باید با آن فعالانه برخورد کنیم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بعضی القاب، صفات انحصاری صهیونیست‌هاست
لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم
واکنش امیرعبداللهیان به پاسخ ایران به حمله اسرائیل در اصفهان
دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار +فیلم
واکنش اتحادیه اروپا به حادثه اصفهان
اتحادیه اروپا دو نهاد و چهار صهیونیست را تحریم کرد
تماس مهم و فوری وزیر خارجه اردن با همتای ایرانی در نیویورک
انگیزه مهاجم کنسولگری ایران در پاریس چه بود؟
بیش از ۵۰درصد بارش سال آبی این استان در ۳ روز اتفاق افتاد
آخرین خبرها از سیل جنوب
این مار باستانی اندازه اتوبوس بوده است !
واکنش اردوغان به حادثه اصفهان
واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
ورود سامانه بارشی جدید و فراگیر به کشور
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
خدمات رسانی به ۱۰هزار حادثه‌دیده در پی سیل و آبگرفتگی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top