تاریخ انتشار: جمعه 1397/03/11 - 13:34
کد خبر: 267675

میانمار با بازگشت آوارگان روهینگیایی موافقت کرد

دولت میانمار پس از ماهها، سرانجام با ورود و دسترسی بازرسان سازمان ملل به ایالت راخین که کشتار و سرکوب روهینگیایی ها در آن بوقوع پیوسته است،برای نظارت بر روند بازگشت آوارگان از بنگلادش به این کشور موافقت کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایرنا، سازمان ملل با انتشار بیانیه ای در این زمینه اعلام کرد: دولت میانمار پس از بروز درگیری ها و کشتار روهینگیایی ها در'آگوست 2017'( شهریور96) برای نخستین بار با حضور نمایندگان این سازمان در ایالت راخین به منظور نظارت بر روند بازگشت صدها هزار آواره روهینگیایی از بنگلادش به این کشور موافقت کرده است.
حملات و سرکوب شدید نظامیان میانماری علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در سال گذشته سبب کشته شدن هزاران نفر از آنها و آوارگی بیش از 700 هزار نفر در بنگلادش شد.

براساس گزارش مسئولان بنگلادشی، این کشور در حال حاضر با احتساب آوارگان قبلی روهینگیایی ، میزبان یک میلیون نفر از آنها در اردوگاههای برپا شده در خط مرزی میان بنگلادش و میانمار است.

دور جدید خشونت ها در میانمار پس از حمله شبه نظامیان میانماری موسوم به ارتش رستگاری ارکان روهینگیا(ARSA) به چندین ایستگاه پلیس در ایالت راخین آغاز شد. ارتش و گروه های بودایی با حمله به مسلمانان روهینگیا اقدام به کشتار، تجاوز و آتش زدن روستاهای روهینگیایی کردند.

سازمان ملل سرکوب روهینگیایی را 'پاکسازی نژادی' خوانده در حالیکه ارتش این کشور با رد این اتهام ، از حملات گسترده نظامی خود علیه روهینگیایی ها به عنوان برنامه مقابله با شورشیان و تروریست ها نام برده است.

بنگلادش و میانمار پس از این واقعه تلخ ، در روز 25 ماه نوامبر یک توافق نامه مشترک را برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه های خود در راخین امضا کردند.

بر اساس این توافق روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج و در مدت 2 سال انجام خواهد شد درحالی که دو کشور باید امنیت، سلامت و کرامت آنها را تامین کنند.

اما دولت بنگلادش اعلام کرده است طرح بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار که قرار بود از ماه ژانویه آغاز شود به تاخیر افتاده و میانمار را مقصر این تاخیر اعلام کرد.

طبق گزارش سازمان ملل مجوز دولت میانمار به بازرسان این سازمان امکان بررسی شرایط را برای نظارت بر بازگشت آوارگان روهینگیایی از بنگلادش به راخین فراهم می سازد.

دولت میانمار در عین حال اعلام کرده ، برخی از گروههای آوارگان تاکنون به طور داوطلبانه در مقیاس محدود به این کشور بازگشتند اما آوارگانی که در بنگلادش هستند، نگران بروز فاجعه دیگری در میانمار پس از بازگشت هستند. از این رو آنها خواستار اعطای حق شهروندی توسط نایپیدائو هستند.

دولت میانمار درعین حال اعلام کرده که نمایندگان این دولت نیز برنامه مستقل جستجو در مورد کشتار و سرکوب سال گذشته روهینگیایی ها را در دست اجرا دارد.

قراراست 'کریستین شارن بورگنر'Christine Schraner Burgener' در ماه آینده میلادی برای نخستین بار با سفر به میانمار با مسئولان این کشور در مورد وضعیت روهینگیایی ها گفت وگو کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فاتحه خوانی رئیسی بر مزار اقبال لاهوری +فیلم
پوشش مریم نواز هنگام استقبال از رئیسی + فیلم
۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا
شوخی گلزار با خانواده‌ها در برنامه تلویزیونی
درگیری شدید زن رسمی و زن صیغه‌ای در کلانتری
نگرانی از ورود هوش مصنوعی به سینما
«محبی» نامزد بهترین بازیکن سال لیگ برتر روسیه
واکنش اوسمار به تمدید قرارداد با پرسپولیس
جزئیات دیدار فرمانده ارتش پاکستان با رئیس جمهوری
فریاد نتانیاهو بر سر وزیرخارجه آلمان +فیلم
جزئیات تازه در پرونده مرگ بازیگر معروف
انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف
گروسی به ایران می آید؟
بارش‌ شدید باران در تهران و ۱۰ استان دیگر
توضیح مهم دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور درباره واردات خودرو
پرسپولیس و استقلال بعد از واگذاری چه تغییری خواهند کرد؟
همراهی نفت و طلا در روند نزولی
ادامه بارش‌ها تا پایان هفته
۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد
قول بزرگ به یحیی برای رفتن به تبریز
رونمایی اوسمار از ۴ بمب تابستانی روی آنتن زنده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top