تاریخ انتشار: دوشنبه 1397/03/21 - 11:25
کد خبر: 268769

در میان حاشیه حذف کد رشته‌ها؛

راز موفقیت سه تبعه افغانستانی در کنکور ارشد چه بود؟

راز موفقیت سه تبعه افغانستانی در کنکور ارشد چه بود؟

رتبه برتر کنکور ارشد سال ۹۷ در توصیه‌ای به دانشجویان مهاجر می‌گوید: مشکلاتی در زمینه تحصیل دانشجویان وجود دارد، اگر از پس این مشکلات برایند و در برابر این مشکلات تسلیم نشوند روزهای خوبی در انتظارشان است، تنها توصیه من به دانشجویان همین است.

به گزارش خبرنگار صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دهه اول خردادماه بود که نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد سال 97 اعلام شد؛ کنکوری که گرچه حاشیه هایی حول حذف تعدادی از کد رشته ها و دانشگاه ها همراه بود اما کسب رتبه های برتر سه تبعه افغانستانی در این آزمون منجرب به اظهارنظرهای متفاوت درباره این پدیده شد. در این کنکور، زینب حسینی رتبه یک‌ رشته زمین‌شناسی از دانشگاه خوارزمی تهران، مرتضی شفاهی رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد در رشته روابط بین‌الملل از دانشگاه حکیم سبزواری و عزیز الله موحدی رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد در رشته تاریخ از دانشگاه فردوسی مشهد را به‌دست آوردند.

در این میان برخی معتقد هستند تنبلی دانشجویان ایرانی و نداشتن آینده ای روشن از دانشگاه دلیل اصلی بروز این اتفاق شده است اما عده ای دیگر نیز سخت کوشی افغانستانی ها را از دلایل اصلی کسب این رتبه های برتر می دانند. البته این موضوع مسبوق به سابق نیز است، و طی سال های اخیر آمار قبولی دانشجویان افغانستانی در دانشگاه های مطرح ایران، با وجود موانع مهاجرات، قوانینی و نگاهی که در میان عامه مردم نسبت به آنها وجود دارد قابل توجه است. به طور مثال در کنکور سال گذشته کارشناسی ارشد «مهدی غلامی» رتبه دوم رشته شهرسازی را کسب کرده بود.

اما رمز این موفقیت چیست؟ مسئله ای که می توان الگوی خوبی را در اختیار داوطلبان کنکور قرار دهد.

راز موفقیت سه تبعه افغانی در کنکور ارشد چه بود؟

** رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد در رشته روابط بین‌الملل
مرتضی شفاهی یکی از قبول شدگان است، او می گوید: قبولی در کنکور کارشناسی ارشد یک پروسه زمانی طولانی با پشتکار بالایی را می‌طلبد، چراکه به‌دلیل اینکه منابع زیادی وجود دارد، مشخص نیست، سؤالات از کدام منابع می‌آید. هر ساله منابع کنکور کارشناسی ارشد تغییر می‌کند و به‌ دلیل غیرتشخیص بودن چگونگی سؤالات، باید مطالب مفهومی مطالعه شود.

او از پشتکار بالای خود می گوید، و ادامه میدهد: برای پذیرفته شدن در کارشناسی ارشد روزانه بیش از 15 ساعت مطالعه می‌کردم و به‌ مرور از روزانه حدود چهار ساعت مطالعه به 15 ساعت رسیدم.

او همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا برای رسیدن به این رتبه در مؤسسات کنکور شرکت کرده است؟ گفت: به‌ دلیل بالا بودن میزان شهریه‌ها در مؤسسات کنکور شرکت نکردم، برخی از دوستانم در این مؤسسات شرکت کردند، اما از سرنوشت قبولی آنها اطلاعی ندارم.

شفاهی البته در این گفتگو که با فارس داشته است، درباره آینده خودش نیز می گوید: ترجیح می‌دهم، پس از ادامه تحصیل در دانشگاه تهران به افغانستان بازگردم تا به مردم کشورم خدمت کنم.

** رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد در رشته تاریخ
عزیزالله موحدی نیز دیگر دانشجوی رشته تاریخ ایران اسلامی دانشگاه فردوسی که رتبه یک رشته تاریخ را در کنکور کارشناسی ارشد کسب کرده است، او برخلاف هم وطن دیگر خود می گوید "وقت زیادی برای کنکور نگذاشتم اما مطالعات پراکنده زیادی در حوزه تاریخ ایران اسلامی داشتم". او در توصیه ای به دانشجویان مهاجر می‌گوید: مشکلاتی در زمینه تحصیل دانشجویان وجود دارد، اگر از پس این مشکلات برایند و در برابر این مشکلات تسلیم نشوند روزهای خوبی در انتظارشان است، تنها توصیه من به دانشجویان همین است.

** رتبه یک‌ رشته زمین‌شناسی از دانشگاه خوارزمی تهران
زینب حسینی یکی دیگر از دانشجویان برتر کنکور ارشد است که در رشته زمین‌شناسی دانشگاه خوارزمی تحصیل می‌کند و توانسته در گرایش زمین‌شناسی مهندسی رتبه نخست کنکور کارشناسی ارشد را کسب کند. او همچنین رتبه چهار گرایش هیدروژئولوژی، رتبه شش گرایش سنجش از دور، رتبه 10 گرایش تکتونیک  و رتبه 18 گرایش‌ زمین شناسی زیست محیطی و پترولوژی را از آن خود کرده است. او چندی پیش در گفتگویی با ایسنا درباره موفقیت خود می گوید: از مهر ماه سال گذشته شروع به درس خواندن برای کنکور کردم در این مدت سعی کردم سراغ منابع متعدد نروم و برای هر درس باتوجه به اهمیتی که داشت، منابع محدودی را برگزینم؛ این منابع را چندین بار و به ‌طور دقیق مطالعه کردم تا کاملا به موضوعات مسلط شدم. البته جزوه برخی اساتید و تست‌های کنکورهای سال قبل را که به ‌همراه پاسخ تشریحی مطالعه می‌کردم خیلی کمک کننده بود.

حسینی در خصوص مشکلاتی که پیش روی دانشجویان افغان در ایران وجود دارد نیز اظهار کرد: مهمترین مشکل دانشجویان مهاجر شهریه آنهاست چون دانشجویان خارجی باید ۸۰ درصد شهریه شبانه را پرداخت کنند. او ادامه میدهد: با توجه به این‌که شغل اکثریت مهاجران افغانستانی، کارگری است؛ این میزان شهریه، رقم بالایی محسوب می‌شود و گاه برخی افراد به دلیل بالا بودن هزینه‌ها مجبور به انصراف از تحصیل شده‌اند. این دانشجوی دانشگاه خوارزمی خاطرنشان کرد: البته قانونی در سال گذشته اجرا شد و به دنبال  آن تعدادی از دانشجویان افغانستانی که دارای رتبه‌های تک رقمی  و دو رقمی بودند، از پرداخت شهریه معاف شدند؛ اگر این قانون امسال هم به همان منوال اجرا شود من و دوستانی که موفق به کسب رتبه‌ زیر صد شده‌اند؛ شهریه پرداخت نخواهند کرد.

او در خصوص وضعیت کشور افغانستان و اینکه به عنوان یک دانشجوی نخبه چگونه می‌تواند به این کشور کمک کند نیز گفت: هرکسی دوست دارد به کشورش کمک کند ولی متاسفانه اکنون افغانستان به لحاظ اوضاع سیاسی و امنیتی در شرایط بدتری نسبت به گذشته قرار دارد و آینده آن مبهم است اما در هرحال تمایل دارم به هر شکلی که امکان آن فراهم شود به کشورم  خدمت کنم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اردن: نتانیاهو تنها کسی است که از تنش‌ها در منطقه سود می‌برد
با این وضعیت استقلال قید قهرمانی را بزند
خضریان: نباید فرصت میدان‌داری به افراد لابی‌باز در مجلس دوازدهم داده شود
شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل: ایرانی‌ها، ما را مسخره‌ می‌کنند
پرسپولیس رکورد لیگ را شکست
چرا اسماعیلی‌فر آن حرکت را انجام داد؟
خانم بازیگر کارگردان شد و جایزه بین‌المللی گرفت
۳دستور ضربتی رئیسی برای کمک به مردم سیستان و بلوچستان
آمریکا و تجاوز به حق وتو !
برای جلوگیری از بستری‌های بی دلیل بیماران چه باید کرد؟
روایتی تکان‌دهنده از اوضاع وخیم اسرای اهل غزه
نظریه‌پرداز برجسته آمریکایی: اسرائیل از حمله ایران شوکه شد
کدام مراکز مجاز به ارائه خدمات زالو درمانی هستند؟
واکنش سفارت ایران در لندن به اتهامات بی دلیل به سپاه
سرکرده فروش کوکائین در فضای مجازی دستگیر شد
ایران مالک یک پهپاد سنگین و قدرتمند است
خط و نشان ترامپ برای حسین وفایی
۹۵۶ هزار نفر در نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کردند
درس اخلاق آیت‌الله جاودان درباره امان‌نامه +فیلم
یک سد دیگر سرریز شد
جزئیات برگزاری نوزدهمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top