تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/07/29 - 20:15
کد خبر: 287285

لزوم راه‌اندازی مرکز ملی اینترنت اشیا

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیرگفت: با توجه به سابقه ایران در زمینه ابر رایانه‌ها، پیشنهاد می‌شود یک مرکز ملی اینترنت اشیا راه‌اندازی کنیم چرا که یکی از مشکلات بزرگ ما بحث سیستم مرکزی است که در خارج از کشور وجود دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از دانشگاه امیرکبیر، سیداحمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه خوشبختانه حرکت دانشگاه‌های خوب کشور در بحث نوآوری و فناوری علم بسیار خوب بوده است گفت: برنامه راهبردی دانشگاه در حوزه ict خوب و قابل قبول بوده است، به طوری که توانمندی مطلوبی در این زمینه صورت گرفته و دیده شده است.

معتمدی تصریح کرد: یکی از مشکلات بزرگ ما بحث سیستم مرکزی است که در خارج از کشور وجود دارد، پیشنهاد می‌کنم با توجه به سابقه ما در زمینه ابر رایانه‌ها، بتوانیم یک مرکز ملی iot را راه اندازی کنیم.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: این دانشگاه 2 سال پیش برج ابن سینا را افتتاح کرد و ابتدا ۱۰ شرکت دانش‌بنیان مورد حمایت قرار گرفتند و امسال تعداد این شرکت‌ها به ۱۲۳ رسیده است.

معتمدی افزود: به ازای افزایش شرکت‌های دانش بنیان میزان سرمایه گذاری و اشتغال به همین نسبت افزایش پیدا کرده است.

وی گفت: یکی از بهترین راه‌های برون رفت از مشکلات اقتصادی و بحث‌های مربوط به اقتصاد مقاومتی، توسعه شرکت‌های نوآور، فناور و دانش بنیان است.

ماهواره امیرکبیر آماده تحویل به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است
محمدجواد آذری جهرمی در بازدید از برج فناوری دانشگاه امیرکبیر با اشاره به فعالیت‌های علمی این دانشگاه، افزود: دستاوردهای این دانشگاه نشان می‌دهد که این نهاد علمی و آموزشی ریل‌گذاری مناسبی برای توسعه علم و فناوری داشته است و دانشجویان و نخبگان و استادان این دانشگاه نیز این مسیر را به پیش می‌برند.

وی با بیان این‌که مطالبی را که در گذشته در خصوص فعالیت‌های این دانشگاه به من ارائه شده بود، امروز مشاهده کردم، یادآور شد: ماهواره امیرکبیر از جمله دستاوردهای این دانشگاه است که امروز با تلاش‌های صورت گرفته آماده بهره‌برداری است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تحویل این ماهواره به وزارت ارتباطات در آینده نزدیک خبر داد و یادآور شد: با تحویل آن، این ماهواره در نوبت پرتاب قرار می‌گیرد تا از آن برای پایش بخش‌هایی چون بخش کشاورزی استفاده شود.

آذری جهرمی عمر مداری این ماهواره را دو سال عنوان کرد و یادآور شد: برای آنکه به تصاویری با این دقت و وضوح دسترسی داشته باشیم، در شرایط فعلی نیاز به هزینه‌های زیادی است و ما امیدواریم با قرار دادن این ماهواره در مدار از دستاوردهای آن استفاده کنیم.

وی با اشاره به طراحی و ساخت ماهواره دانشگاه شریف تاکید کرد: در حال حاضر دو ماهواره دانشگاه شریف و امیرکبیر آماده پرتاب است که امیدواریم به سرعت پرتاب شوند و مردم بتوانند از ثمره آن بهره‌برداری کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که در حال حاضر در عصر انقلاب چهارم و عرضه نوآوری قرار داریم، خاطر نشان کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این حوزه پیشگام است و با راه‌اندازی برج فناوری تلاش دارد تا علم را به تجارت برساند و این امر نشان می‌دهد که این دانشگاه در مسیر درستی از پدیده تحولات قرار دارد.

آذری جهرمی یادآور شد: باید علاوه بر شاخص‌های اندازه‌گیری تولیدات علمی، شاخص‌های دیگری داشته باشیم تا با آن مجموعه‌های دولت و دانشگاه‌ها مورد ارزیابی قرار گیرند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: در این راستا در تلاش هستیم تا با هزینه‌کرد مناسب در مسیر توسعه علم دنیا قرار گیریم که این افتخار بزرگی برای کشور خواهد بود.

وی با بیان این‌که در این راستا باید دانشگاه‌ها با امضای تفاهم‌نامه‌ای در این حوزه حرکت کنند، ادامه داد: علاوه بر سوپرکامپیوترها نیاز است دانشگاه‌ها به سمت حوزه رمزشکنی برای پدیده‌هایی که نیاز به محاسبات سریع دارند، حرکت کنند که در این راستا با اعلام فراخوانی بتوانند فعالان این عرصه را جذب و اقدام به توسعه این فناوری در کشور کنند.

آذری جهرمی با اشاره به اجرای سند ایران‌دیجیتال گفت: این سند با همکاری دانشگاه و با متخصصانی از حوزه‌های فنی، فرهنگی، اجتماعی و فقهی اجرایی می‌شود.

وی در عین حال با انتقاد از رویکرد دانشگاه‌ها برای در اختیار داشتن آزمایشگاه‌های مرتبط با حوزه‌های فناوری اطلاعات، اظهار کرد: در حال حاضر همه دانشگاه‌ها می‌خواهند اتاق تمیز و تست خلا داشته باشند که با توجه به شرایط کنونی این امر هزینه‌بر است و از این‌رو لازم است تا دانشگاه‌ها به سمت شبکه‌ای کردن آزمایشگاه‌ها و استفاده از توانمندی‌های یکدیگر حرکت کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر این‌که پیچیدگی سرعت از دیگر تحولات دنیای امروز است، اضافه کرد: با افزایش سرعت تحولات فناوری به معادلات ما افزوده شده است و ما باید با توان بیشتری در این زمینه حرکت کنیم و نباید بازار پیش‌رو را از دست دهیم.

آذری جهرمی تاکید کرد: اگر ما امروز این فرصت را از دست دهیم، فرصت‌سوزی بزرگی کرده‌ایم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
قطر: بهترین راه توقف تنش منطقه، پایان دادن به جنگ غزه است
غرب و اسرائیل مواظب رفتارهایشان باشند!
جهان ۲۴۶ میلیارد دلار زیان، فقط به خاطر لجبازی های اردوغان
ایران از همیشه در منطقه قوی تر است
زمین‌لرزه شدیدی جنوب ژاپن را لرزاند
پیام شبانه سردار قاآنی به اسماعیل هنیه
انتقاد افسران صهیونیست از ناتوانی نیروی هوایی در مقابله با حملات پهپادی حزب‌الله
وزیر امور خارجه ایران عازم نیویورک شد
زمان حمله اسرائیل به ایران فاش شد
وزیر امور خارجه ایران عازم نیویورک شد
قوانین کپی رایت اینستاگرام: سفری در دنیای مالکیت معنوی
دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه تهران تمام الکترونیک برگزار می‌شود
بلیچینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟
قطار ملی ساخت ایران بزودی وارد خطوط مترو می‌شود
سیل بهاری چقدر خسارت داشته است؟
دعوت از وزاری چند کشور برای حضور در نمایشگاه کتاب
۷ پیشنهاد خرید کادو برای دانشجوی حقوق از وکیل استور
مسعود نجابتی تندیس طلای چهره هنر انقلاب را به مردم غزه تقدیم کرد
افزایش ۲۰ درصدی در حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری اعمال شد
۴ نکته مهم همکاری نکردن کودک برای از پوشک گرفتن + راه‌حل‌های آن!
ارسال ۷۰۰بسته مواد غذایی به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top