تاریخ انتشار: سه شنبه 1397/11/16 - 09:24
کد خبر: 301093

اشرف غنی به تکاپو افتاد

درباره مذاکرات صلح با طالبان که زلمی خلیل زاد، نماینده ویژه آمریکا آن را رهبری می کند تاکنون چهار جلسه برگزار شده و مسکو نیز طی روزهای آینده میزبان مذاکره با نمایندگان دفتر دوحه طالبان است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، به نقل از خراسان، درباره مذاکرات صلح با طالبان که زلمی خلیل زاد، نماینده ویژه آمریکا آن را رهبری می کند تاکنون چهار جلسه برگزار شده و مسکو نیز طی روزهای آینده میزبان مذاکره با نمایندگان دفتر دوحه طالبان است. در میان این دو طیف مذاکرات یک مسئله مشترک است؛ غیبت نمایندگان دولت وحدت ملی. این غیبت در حالی است که حامد کرزای، رئیس جمهور پیشین و نمایندگان احزاب جمعیت اسلامی، حزب اسلامی، وحدت اسلامی، جبهه نجات و محاذ ملی به نشست مسکو دعوت شده‌اند.

اما، محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان، در تازه‌ترین اظهارات خود درباره مذاکرات صلح گفته که او و نیروهای امنیتی این کشور تا زمانی که یک قطره خون در بدن داشته باشند، «صلح گذرا» را نمی‌پذیرند. محمد اشرف غنی در سخنرانی خطاب به نیروهای امنیتی افغانستان گفت به صلحی تن نخواهد داد که در آن نقش نیروهای افغان تضمین نشده باشد. این سخنان غنی پاسخی به اظهارات «شیرمحمد عباس استانکزی»، یک عضو ارشد و نماینده دفتر طالبان در قطر است که گفته بود پس از خروج نیروهای آمریکا از افغانستان، نیروهای امنیتی این کشور «وجود نخواهند داشت و دوباره ساخته خواهند شد.»زلمی خلیل زاد گفته طالبان معتقد است مذاکره با غنی به او به عنوان کاندیدا اعتباری برای انتخابات ریاست جمهوری می دهد . خبرگزاری افق می نویسد: درحالی‌که افغانستان خود را برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۸ آماده می‌کند، این زلمی خلیل‌زاد است که با مذاکرات جنجالی صلح خود با طالبان، ناگهان و به‌صورت غیررسمی، برگزاری این روند را در معرض تردید قرار داد. اکنون به همان اندازه که سرنوشت آینده حکومت و ساختارهای نظام سیاسی و امنیتی و حقوقی افغانستان با تردید و ابهام سؤال‌برانگیز شده است، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و نهایی شدن نتایج انتخابات پارلمانی آینده نیز در هاله‌ای از ابهام و بی‌سرنوشتی نگران‌کننده قرار دارد؛ ابهامی فزاینده که به‌موازات مرور زمان و نزدیک شدن طالبان به مطالبات خود و به‌دنبال آن طرح مطالباتی تازه، پیچیدگی بیشتری می‌یابد و نگرانی‌ها در خصوص سرنوشت سیاسی آینده کشور را تشدید می‌کند. پیش‌ازاین خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، تشکیل حکومت موقت و الغای انتخابات ریاست‌جمهوری، به‌عنوان خواسته‌های محوری طالبان، به رسانه‌های همگانی درز کرده بود، اما به تازگی دفترطالبان در قطر، خواستار انحلال اردوی ملی به این دلیل شده که این اردو ساخت آمریکاست؛ موضوعی که مستلزم فروپاشی کامل نظام و نهادهای نظامی و غیرنظامی آن و استیلای کامل آی اس آی پاکستان بر سرشت و سرنوشت سیاسی افغانستان است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بعضی القاب، صفات انحصاری صهیونیست‌هاست
لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم
واکنش امیرعبداللهیان به پاسخ ایران به حمله اسرائیل در اصفهان
دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار +فیلم
واکنش اتحادیه اروپا به حادثه اصفهان
اتحادیه اروپا دو نهاد و چهار صهیونیست را تحریم کرد
تماس مهم و فوری وزیر خارجه اردن با همتای ایرانی در نیویورک
انگیزه مهاجم کنسولگری ایران در پاریس چه بود؟
بیش از ۵۰درصد بارش سال آبی این استان در ۳ روز اتفاق افتاد
آخرین خبرها از سیل جنوب
این مار باستانی اندازه اتوبوس بوده است !
واکنش اردوغان به حادثه اصفهان
واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
ورود سامانه بارشی جدید و فراگیر به کشور
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
خدمات رسانی به ۱۰هزار حادثه‌دیده در پی سیل و آبگرفتگی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top