تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/01/20 - 19:33
کد خبر: 307944

ساخت ۲ماهواره بومی به اتمام می‌رسد

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از اتمام ساخت ۲ ماهواره بومی «پارس یک» و «ناهید یک» در سال جاری و تحویل آن به پرتابگر خبر داد و گفت: طرح اندازه گیری خسارت سیل به کشاورزی گلستان اجرا می شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ حسین صمیمی امروز سه شنبه در نشست پژوهشگاه فضایی ایران، از آماده شدن ۲ ماهواره ایرانی «ناهید یک» که یک ماهواره مخابراتی است و نیز ماهواره «پارس یک» به عنوان ماهواره سنجش از دور در سال جاری خبر داد و گفت: این ماهواره امسال تحویل پرتابگر می‌شود.

وی با بیان اینکه ساخت ماهواره‌ها با هدف کاربردی شدن تحقیقات فضایی انجام شده است، افزود: ساخت ماهواره مخابراتی ناهید یک در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده و ماهواره سنجشی پارس یک با همکاری بخش خصوصی صورت گرفته است و ما معتقدیم که با سرانجام رساندن این پروژه‌ها، شاهد پیشرفت فضایی خواهیم شد که منجر به پیشرفت سایر حوزه‌ها نیز می‌شود.

صمیمی با اشاره به اینکه با استفاده از حداکثر توانایی موجود، پروژه بالن فضایی برای کمک به مدیریت بحران در مناطق سیل زده کشور به کار گرفته شد، گفت: این پروژه نمونه‌ای از مشارکت حداکثری بخش تحقیقاتی، بخش دانش بنیان، بخش خصوصی و دولت برای مدیریت بحران به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه این آمادگی وجود دارد که این بالن در استان‌های مختلف و برای شرایط آب و هوایی مختلف تعریف و به کارگرفته شود، خاطرنشان کرد: با اثبات این فناوری، راه برای صادرات این محصول به کشورهای مختلف نیز باز خواهد شد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به کاربردهای فناوری سنجش از دور در سیستم خدمات رسانی در مدیریت بحران گفت: بالن فضایی مدیریت بحران با تاکید بر توانمندی بخش تحقیقات فضایی کشور، در دو اشل ۵۰ کیلویی و ۳۰۰ کیلویی تست و عرضه شده است که هم اکنون بالن «بام ۵۰» با قابلیت حمل محموله ۵۰ کیلوگرم در آسمان پلدختر به پرواز درآمده است.

وی اضافه کرد: بالن بام ۳۰۰ را نیز که توانایی حمل محموله تا ۳۰۰ کیلوگرم را دارد در بهمن ماه ۹۷ در مانوری در شهرک تحقیقاتی کاوش تا ارتفاع ۳۵۰ متر، تست کردیم و کارایی دوربین دید در شب آن و نیز محموله مخابراتی را مورد ارزیابی قرار دادیم.

صمیمی با بیان اینکه بالن مدیریت بحران در صورت تأمین منابع در سایر استان‌ها نیز نصب خواهد شد، افزود: بالن هلیومی بام ۵۰ که ۱۵ متر طول و ۸ متر قطر دارد به صورت دستی و اتوماتیک اجرا و قابلیت کنترل دارد و در منطقه پلدختر دیتاها را دریافت کرده و به مردم اینترنت نسل چهارم را به صورت رایگان ارائه می‌دهد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران همچنین از اجرای طرح اندازه گیری آسیب‌های ناشی از سیل با استفاده از فناوری سنجش از دور و با تمرکز بر استان گلستان خبر داد و گفت: این طرح با هدف تعیین ارزیابی خسارت‌ها و با تمرکز بر واقعه سیل در استان گلستان و بخش‌های آق قلا و گمیشان صورت می‌گیرد تا با نمونه برداری میزان خسارت به محصولات کشاورزی در این بخش‌ها مشخص شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
غرب و اسرائیل مواظب رفتارهایشان باشند!
جهان ۲۴۶ میلیارد دلار زیان، فقط به خاطر لجبازی های اردوغان
ایران از همیشه در منطقه قوی تر است
زمین‌لرزه شدیدی جنوب ژاپن را لرزاند
پیام شبانه سردار قاآنی به اسماعیل هنیه
انتقاد افسران صهیونیست از ناتوانی نیروی هوایی در مقابله با حملات پهپادی حزب‌الله
وزیر امور خارجه ایران عازم نیویورک شد
زمان حمله اسرائیل به ایران فاش شد
وزیر امور خارجه ایران عازم نیویورک شد
قوانین کپی رایت اینستاگرام: سفری در دنیای مالکیت معنوی
دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه تهران تمام الکترونیک برگزار می‌شود
بلیچینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟
قطار ملی ساخت ایران بزودی وارد خطوط مترو می‌شود
سیل بهاری چقدر خسارت داشته است؟
دعوت از وزاری چند کشور برای حضور در نمایشگاه کتاب
۷ پیشنهاد خرید کادو برای دانشجوی حقوق از وکیل استور
مسعود نجابتی تندیس طلای چهره هنر انقلاب را به مردم غزه تقدیم کرد
افزایش ۲۰ درصدی در حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری اعمال شد
۴ نکته مهم همکاری نکردن کودک برای از پوشک گرفتن + راه‌حل‌های آن!
ارسال ۷۰۰بسته مواد غذایی به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان
بانوی نماینده مجلس پاکستان: ایران تنها کشور پیشرو در حمایت از مردم غزه است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top