تاریخ انتشار: شنبه 1398/02/21 - 13:51
کد خبر: 311631

صنعت داروسازی از کجا ضربه می خورد

صنعت داروسازی ایران به رغم اینکه سهم ۹۷ درصدی در تامین نیاز دارویی کشور را عهده دار است، اما همچنان با مشکلاتی مواجه است که امکان توسعه و پیشرفت صنعت دارو را محدود کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، صنعت داروسازی کشور در این سال‌ها و به دنبال تشدید تحریم‌ها، آن طور که باید نتوانسته از ظرفیت بالای خود برای رشد و توسعه صنعت استفاده کند و به ناچار برخی شرکت‌های دارویی مجبور هستند دست و پا بسته به تولیدات خود ادامه دهند. این در حالی است که بارها گفته شده، صنعت داروسازی کشور این توان را دارد که بتواند ظرفیت صادرات دارویی را دو چندان افزایش دهد. اما، موانع و مشکلات متعددی بر سر راه این صنعت قرار دارد که باعث شده ظرفیت‌های تولید دارو، بدون استفاده بماند.

از سوی دیگر، اظهارات اخیر وزیر بهداشت، در حمایت از تولید داخل و وجود مافیای دارویی، نشان از این واقعیت دارد که در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت داروسازی کشور، سنگ اندازی می‌شود. حالا باید از دست اندر کاران صنعت دارویی کشور، سوال کرد که سایه مافیای دارویی بر سر صنعت، تا چه اندازه خطرناک است.

سعید نمکی وزیر بهداشت، با اشاره به شرایط سخت و دشوار کشور، گفت: این دغدغه نباید متوجه مردم و بیماران شود که در تأمین داروهای مورد نیازشان دچار مشکل شوند.

وی، یکی از اولویت‌های وزارت بهداشت در حوزه دارو را، حمایت از تولید داخل عنوان کرد و افزود: آنچه مسلم است، اینکه اگر صنعت دارویی کشور دچار مشکل شود، نخواهیم توانست از محل واردات، نیاز داخلی را تأمین کنیم.

نمکی، ممنوعیت واردات داروهای مشابه تولید داخل را مورد تاکید قرار داد و گفت: سیاست وزارت بهداشت، حمایت از داروی با کیفیت تولید داخل است.

در همین حال، وزیر بهداشت در حاشیه مراسم رونمایی از چند قلم دارو در استان البرز، در ارتباط با رانت‌هایی که در صنعت داروسازی کشور وجود دارد، تاکید کرد: با تمام قدرت برای جمع‌کردن بساط رانت وارد میدان شده‌ام و معتقد به شفاف‌سازی هستم. دولت نباید راه را برای بخش خصوصی ببندد و راه برای برخی باز باشد.

نمکی با تاکید بر اینکه اجازه نمی‌دهم مشابه دارویی که در داخل تولید می‌شود، با رانت وارد کشور شود، گفت: اجازه تولید داروی بی‌کیفیت را نخواهیم داد و نباید داروی بی‌کیفیت وارد بازار کشور شود.

در همین حال، عباس کبریایی زاده نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، تاکید کرد: اگر می‌خواهیم رونق تولید اتفاق بیافتد، باید بوروکراسی «مرگ آور» که باعث آسیب صنعت شده و فساد اداری که در گوشه و کنار نهادها و دستگاه‌های دولتی وجود دارد و محصول همین بوروکراسی و دیوان سالاری اداری است، برچیده شود.

وی افزود: انتظار صنعت از مسئولان، این است که کاری بکنند تا قیمت تمام شده کالا در ایران مقرون به صرفه و قابل رقابت با کالاهای خارجی باشد و فشارهای وارده بر صنعت را کم کنند.

پیمان ترحمی مدیر یکی از شرکت‌های داروسازی کشور، درباره تأمین نقدینگی را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیران صنایع دارویی برشمرد و گفت: صنعت داروسازی نیاز به نقدینگی دارد. این یک واقعیت است که اغلب صاحب نظران و فعالان این حوزه بر آن تاکید دارند. دیون شرکت‌ها باید هرچه سریع‌تر از سوی بیمه‌ها پرداخت شود تا چرخه گردش پول در صنعت بیش از این دچار اختلال نشود. قطعاً اگر می‌خواهیم دچار کمبود دارویی نشویم، این موضوع باید در اولویت برنامه‌های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو قرار گیرد.

هاله حامدی فر یکی از فعالان صنعت داروسازی کشور، گفت: قیمت دارو باید در تک تک اقلام به سوددهی قابل قبول برای سرمایه گذاری روی بهتر شدن کیفیت تولید، صادرات و…، برسد تا شاهد رشد صنعت داروسازی کشور باشیم.

وی تاکید کرد: سود بخور و نمیر برای صنعت داروسازی فایده‌ای ندارد و نمی‌تواند این صنعت را به جایگاه واقعی خودش برساند.

حامدی فر اظهار داشت: اگر کسی واقعاً تصمیم گرفت قیمت دارو را منطقی کند، باید یک بار برای همیشه صنعت داروسازی را به موقعیت واقعی خودش برساند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان بیوتکنولوژی پزشکی، با انتقاد از تخصیص ارز دولتی برای دارو، گفت: ارز دارو باید تک نرخی شود تا علاوه بر اینکه جلوی سوءاستفاده را بگیرد، باعث شود بدبینی نسبت به صاحبان صنعت و بازرگانان فعال در این عرصه، از بین برود.

حامدی فر، با عنوان این مطلب که مجرای جبران و کنترل هزینه دارویی مردم و بیماران خیلی راحت تر از کالاهای دیگر است، افزود: با توجه به اینکه همه مردم تحت پوشش بیمه‌ها هستند، می‌توان از کانال بیمه‌ها، قیمت منطقی دارو را جبران کرد.

وی در عین حال خواستار مدیریت صحیح و قوی بیمه‌ها شد و گفت: لازم بود در اجرای طرح تحول سلامت با عزم ملی، مشکلات پیش روی طرح را حل و فصل می‌کردیم.

حامدی فر ادامه داد: باید با مدیریت صحیح و درست، پولی که دولت به شکل سوبسید ارزی در حوزه دارو وارد می‌کند، از کانال بیمه هزینه شود و این کار به آسانی قابل انجام است. زیرا، الگوی آن وجود دارد که نمونه آن را می‌توان در ترکیه شاهد بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بازگشت دوباره به استقلال؟
تکلیف حضور گل محمدی و فرهاد مجیدی در تراکتورسازی مشخص شد
سرمربی پرسپولیس پیشنهاد جدید دریافت کرد
درحمله به پایگاه نظامی عراق شرکت نکردیم
کرایه‌های حمل و نقل عمومی افزایش یافت
نخستین واکنش آمریکا به انفجار بزرگ در پایگاه حشدالشعبی عراق
زمان شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت مشخص شد
آمریکا موشک‌های پدافندی اسرائیل را شارژ کرد
شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
سامانه بارشی جدید در راه کشور
ریچارد هاس: ایران می‌تواند تنگه هرمز را ببندد
روایت چتم‌هاوس از موفقیت راهبردی ایران در حمله به اسرائیل
معاریو: ایران، روز قیامت را به اسرائیل نشان داد
قتل زن میانسال به دست دختر ۱۱ ساله
یک عادت مهم برای کاهش استرس و سلامت قلب
گفت و شنود/ به تو مربوط نیست!
صفحه نخست روزنامه‌های اول اردیبهشت
خانه سست عنکبوت/ فعالان دانشجویی در خصوص پیامدهای عملیات «وعده صادق» چه می‌گویند؟
وعده صادق ابرقدرت
بعضی القاب، صفات انحصاری صهیونیست‌هاست
لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top