تاریخ انتشار: جمعه 1398/03/03 - 11:01
کد خبر: 313156

کوچک‌ترین اشتباه آمریکا نفت را ۲۰۰ دلار می‌کند

در حالی که تنش‌ها در منطقه خاورمیانه بالا گرفته است، برخی از کارشناسان بازار نفت معتقدند که وقوع هرگونه درگیری یا رویارویی نظامی می‌تواند تأثیرات شدیدی بر اقتصاد جهانی به‌دنبال داشته باشد و قیمت نفت را به ۲۰۰ دلار در هر بشکه برساند؛ موضوعی که هیچ‌کدام از کشورهای بزرگ مصرف‌کننده نفت، علاقه‌ای به آن ندارند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، تولیدکنندگان عمده عضو اوپک در منطقه حاشیه خلیج فارس حدود ۲۰ درصد از نفت جهان را از طریق تنگه هرمز تأمین می‌کنند که خلیج فارس را به بازارهای جهانی متصل می‌کند. این تنگه که در باریک‌ترین قسمت خود ۳۴ مایل عرض دارد، بین ایران و عمان واقع شده است و در صورت وقوع هرگونه جنگی در منطقه، این آبراه حیاتی به‌راحتی قابل مسدود شدن است.

حمل نفت از طریق این تنگه حتی بدون شلیک یک گلوله به نفتکش‌های عبوری هم می‌تواند متوقف شود. اگر شرکت‌های بیمه‌کننده کشتی‌ها احساس کنند که یک ریسک قریب‌الوقوع حمله به یک تانکر نفتکش در منطقه وجود دارد، یا پوشش بیمه‌ای خود را تعلیق می‌کنند یا نرخ بیمه کشتی‌های عبوری را به‌شکل فوق‌العاده‌ای بالا خواهند برد. در این وضعیت، کشتی‌داران ممکن است تصمیم بگیرند تا زمانی که اوضاع آرام شود، نفتی از این مسیر ترانزیت نکنند.

عربستان از این شرایط نفع نمی‌برد
در این باره بهروزی فر، کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه امیدوارم که جنگ نه تنها بین ایران و آمریکا بلکه بین آمریکا و عربستان نیز رخ ندهد، به ایسنا گفت: هر اتفاقی که در منطقه بیفتد دامن تمام کشورهای منطقه را خواهد گرفت و پیش بینی من این است که اگر اتفاقی بیفتد قیمت نفت به‌راحتی تا ۲۰۰ دلار افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به سوابق تاریخی در این حوزه، اظهار کرد: در زمان جنگ ایران و عراق حدود ۵ میلیون بشکه نفت از بازار خارج شد و همین مساله موجب شد که قیمت نفت حدود چهار برابر افزایش یابد و به سقف ۴۴ دلار برسد که اگر ارزش آن را به زمان حال بسنجیم بالاتر از ۱۵۰ و ۲۰۰ دلار است.

این کارشناس حوزه انرژی با تاکید به اینکه اگر جنگی صورت گیرد چندان دور از ذهن نیست که با افزایش قیمت نفت مواجه شویم، گفت: باید در نظر گرفت که منطقه خاورمیانه بیشترین ذخایر نفت دنیا را دارد و حجم قابل توجهی از تجارت نفت دنیا از تنگه هرمز و خلیج فارس می‌گذرد؛ لذا اگر اتفاقی بیفتد، قیمت نفت به شکل غیرمنتظره ای افزایش می‌یابد.

بهروزی‌فر با بیان اینکه وقوع جنگ به نفع هیچ کدام از کشورهای حاشیه خلیج فارس نیست، تصریح کرد: در صورت وقوع جنگ، با توجه به اینکه روسیه از آتش دور است و حجم قابل توجهی تولید و صادرات دارد، می‌تواند بازار را در دست بگیرد و عملاً تحریم‌های آن هم به طور اتوماتیک حذف خواهد شد. در آن صورت حتی عربستان صعودی با اینکه می‌تواند بخشی از صادرات را از خلیج فارس و غرب کشورش انجام دهد، بازهم منتفع این ماجرا نخواهد شد چراکه این جنگ دامن عربستان را هم خواهد گرفت.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top