تاریخ انتشار: شنبه 1398/03/18 - 09:42
کد خبر: 314826

حکم اعدام در انتظار «کوچک‌ترین زندانی سیاسی» در عربستان

منابع رسانه‌ای از صدور حکم اعدام برای نوجوان ۱۸ ساله اهل قطیف در شرق عربستان خبر دادند. مقام‌های سعودی او را زمانی‌که چهارده سال داشت به اتهام مشارکت در تظاهرات ضد حکومتی بازداشت کردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» آمریکا اعلام کرد، «مرتجی القریرص» نوجوان 18 ساله اهل استان عمدتا شیعه‌نشین القطیف در شرق عربستان، که چهار سال پیش به اتهام مشارکت «در تظاهرات روی دوچرخه با کودکان» در شهر العوامیه بازداشت شده است، با حکم اعدام روبرو است.

این شبکه تلویزیونی خاطرنشان کرد، طبق فهرست اتهامات مطرح‌شده علیه القریرص، او این «جرم» را زمانی مرتکب شد ‌که 10 سال داشت و تظاهرات گروهی متشکل از 30 کودک دوچرخه‌سوار را در جریان اعتراضات منطقه العوامیه هدایت می‌کرد.

بر این اساس، 3 سال بعد از این تظاهرات ضد حکومتی در العوامیه، مقام‌های سعودی مرتجی القریرص را زمانی‌که به همراه خانواده خود عازم بحرین بود در گذرگاه زمینی «ملک فهد»- که دو کشور را به هم متصل می‌کند- بازداشت کردند.

حالا با گذشت 4 سال از بازداشت القریرص، او 18 ساله شده است و در دادگاه جنایات تروریستی به اتهام عضویت در «یک گروه تروریستی تندرو» و «دیگر اتهامات مانند پرتاب کوکتل مولوتف به مرکز پلیس در العوامیه، ارتکاب خشونت در جریان اعتراضات، کمک به ساخت کوکتل مولوتف، تیراندازی به سمت نیروهای امنیتی و مشارکت در مراسم تشییع جنازه برادرش در سال 2011» محاکمه می‌شود. برادر مرتجی القریرص، یعنی« علی القریریص» در سال 2011 به ضرب گلوله نیروهای امنیتی سعودی به شهادت رسید.

سی‌ان‌ان یادآور شد، نهاد حقوق بشر اروپایی- سعودی پیشتر گفته بود که مرتجی القریرص بعد از بازداشت شدنش به مدت چند ماه در سلول انفرادی به‌سر برد و نیروهای امنیتی به منظور گرفتن اعتراف از این متهم، او را تحت شکنجه قرار می‌دادند.

عربستان سعودی در آوریل گذشته حکم اعدام 37 متهم را اجرا کرد که اما برخی رسانه‌ها از شیعه بودن 32 نفر از اعدام‌شدگان خبر دادند.

مردم شرق عربستان طی سال‌های اخیر بارها در اعتراض به اقدامات سرکوبگرانه رژیم سعودی و کشتار ده‌ها معترض در شهرهای العوامیه و قطیف تظاهرات کرده‌اند، اما هر بار با سرکوب شدید نظامیان آل‌سعود مواجه شدند

دیده‌بان حقوق بشر اواخر آگوست 2018 میلادی در بیانیه‌ای تلاش مقام‌های عربستان برای اعدام فعالان حقوق بشری این کشور را اقدامی «وحشتناک» توصیف کرده بود. اعدام در عربستان سعودی عموما به‌روش گردن زدن صورت می‌پذیرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
بیش از ۳۰۰ جنازه از گورهای جمعی در غزه پیدا شده
محکومیت بدوی توماج صالحی به اعدام
اگر اسرائیل به رفح حمله کند فلسطینی ها به خواسته ۷۰ سال خود می‌رسند
روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
استخوان‌ها هنوز شهادت می‌دهند!
اعلام رسمی حضور حمید مطهری در کادر فنی تراکتور
پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد
این خودرو ۵۵ میلیون تومان ارزان شد
ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top