تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/03/21 - 11:45
کد خبر: 315304

در افتتاحیه اولین نمایشگاه دائمی اسباب‌بازی‌های ایرانی مطرح شد؛

باید با کالاهای فرهنگی متعارض مقابله کرد

با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اولین نمایشگاه دائمی اسباب‌بازی‌های ایرانی در مجموعه فرهنگی یادمان شهدای هفتم تیر افتتاح شد و این مقام مسئول از بخش‌های مختلف این نمایشگاه بازدید به عمل آورد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مراسم افتتاحیه اولین نمایشگاه دائمی اسباب‌بازی‌های ایرانی و بررسی و تحلیل نقش اسباب‌بازی به عنوان یک کالای فرهنگی هویت‌ساز، عصر امروز دوشنبه ۲۰ خردادماه در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه برگزار شد.

در این افتتاحیه، حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سیدمحمدحسین سجادی نیری دبیر ستاد فناوری نرم و هویت‌ساز معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، غلام‌رضا دیزجی رییس انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی، مهدی علی‌اکبرزاده مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور هنری و دیگر مسئولین، فعالین و دغدغه‌مندان حوزه فرهنگ کشور حضور یافتند.

غلامرضا دیزجی رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ایران در ابتدای این برنامه گفت: انبیا سفارش کرده‌اند که تا هفت سالگی دوره سیادت کودک است و باید از آموزش رسمی خودداری کرد.

وی افزود: مهمترین ابزار برای شکل‌گیری شخصیت کودک استفاده از ابزار بازی است و سرگرمی مولفه‌ای مهم در شکل‌گیری ارتباطات اجتماعی کودکان است و از طریق آنها می‌توانند مهارت‌های مختلف، خلاقیت و نوآوری را در خود پرورش دهند و کودک به هویت خود پی ببرد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ایران نیز گفت: راه اندازی این مرکز نیاز اساسی برای مصرف بالاتر و پاسخ به نیاز کودک به این محصولات فرهنگی است.

وی تاکید کرد: اولین عنصر فرهنگی کتاب است و تنها عنصر جایگزین کتاب قبل از آموختن بازی و اسباب بازی است که باید به صورت کارشناسی شده از طریق تولیدکنندگان با انگیزه و تحت نظر ارگان‌های مسئول تولید شود.

* چرخش اقتصادی اسباب‌بازی در دنیا امری مهم است
حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه در دوران مبارزات انقلاب افرادی بارها بارها خدمت امام خمینی(ره) رفتند تا مبارزات مسلحانه داشته باشند، گفت: روزی عده‌ای خدمت حضرت امام (ره) رفتند و درباره ضرورت مبارزه مسلحانه صحبت کردند که امام فرمودند مسیر مبارزاتی ما مبارزه مسلحانه نیست، ما مدل مبارزاتمان فرق می‌کند ما باید مدل مبارزه خودمان را داشته باشیم که البته مدل مبارزه خودمان را هم داشتیم. مجدد عده‌ای نزد امام (ره) رفتند و بیان کردند که حزب تشکیل دهند، امام(ره) باز هم اجازه ندادند و فرمودند مدل مبارزه ما مردم را به صحنه آوردن است، حزب مدل مبارزاتی ما نیست.

رئیس سازمان تبلیغات ادامه داد: ما یک خانواده بزرگ هستیم که زیست‌بوم متفاوتی دارد که اقتضائات خاص خودش و ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. بسیاری از موضوعاتمان شبیه هیچ‌جای دیگر در دنیا نیست، اختصاصات ایران اسلامی را دارد که وقتی می‌خواهد پیشرفت کند یک سوال نزد اندیشمندانش این است که الگوی پیشرفت ما کدام است. آیا اگر شبیه آن کشور یا دیگر کشورها شدیم به معنای پیشرفت است؟

حجت‌الاسلام قمی اظهار کرد: ما الگوی بومی خودمان را برای پیشرفت می‌خواهیم و علوم انسانی بومی خودمان را می‌خواهیم؛ الگوی اسلامی پیشرفت یک ضرورت عقلانی است. ما در طول تاریخ در دنیا حرف برای گفتن داشتیم و امروز هم حرف‌ها داریم. می‌خواهیم تمدن دیگری بسازیم. در سبک زندگی ما چنان معنویت در تاروپود فرهنگ، باورهایمان و اعتقادمان ریشه دوانده که شکل و شمایل تمدن‌مان، سازه‌ها و معماری‌مان متفاوت است.

وی تصریح کرد: در این سال‌های اخیر بسیار منفعل بوده‌ایم، اما حالا می‌خواهیم پیشرفت کنیم و یک قدم از آرمان‌هایمان کوتاه نمی‌آییم، ولی باید دنبال پیشرفت خودمان باشیم که مهندسی فرهنگی هم نام دارد. یعنی ما یک نظام ارزشی معیار و مطلوب داریم که همه شاخص‌ها را بر اساس نظام مطلوب خودمان شکل می‌دهیم که یکی از آن معیارها بازی است. بازی در عقبه تاریخی ما پدیده‌ای غنی بوده است. در عقبه تاریخی ما بازی باعث پیوند انسان‌ها بوده است، صمیمیت را بیشتر می‌کرده و تحرکات انسان‌ها بیشتر می‌شده است. تفریح و بازی تنها برای کودکان نبوده، بلکه بزرگترها هم از آن بهره می‌بردند. خیلی از تفریحات حلال ما جزو بازی بوده است.

حجت‌الاسلام قمی درباره اسباب‌بازی متناسب زیست بوم کشورمان گفت: باید به دنبال اسباب‌بازی متناسب با زیست‌بوم خودمان باشیم، البته چشممان را بر روی دست‌آورد دیگر کشورها نمی‌بندیم اما همه چیز را با آغوش باز و بدون بررسی جوانب و تبعاتش نمی‌پذیریم. اگر یک نوع بازی متولد شده که آدم‌ها سرهایشان را داخل گوشی می‌برند و از همدیگر فاصله می‌گیرند، باید به آفات و تبعات‌اش فکر کنیم.

وی بیان کرد: این همه خلاقیت میان جوانان کشورمان موج می‌زند، حتماً می‌توانیم اسباب‌بازی متناسب زیست‌بوم و فرهنگ خودمان، به عنوان اسباب‌بازی جذاب‌تر، گیراتر از اسباب‌بازیهای غیربومی با ابزار نوین و فناوری دیجیتال تولید کنیم. باید صنایع فرهنگی را به صورت جدی‌تر و خلاقانه‌تر پیگیری و دنبال کنیم.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه گفت: شما تصور کنید که فرزند ایرانی در بغل پدرش است اما کسی دیگر ذهن او را به اختیار می‌گیرد که نظام ارزشی دیگری دارد و این واقعاً خوب نیست.

وی همچنین افزود: البته ما بعد اقتصادی موضوع اسباب‌بازی را هم دست‌کم نمی‌گیریم. چرخش اقتصادی اسباب‌بازی در دنیا امری مهم است و بعد از اسلحه و مواد مخدر و… تجارت اسباب‌بازی در دنیا رونق اقتصادی پدید می‌آورد.

این مقام مسئول اظهار داشت: از منظر تولید ملی هم باید به مسئله اسباب‌بازی و نوشت‌افزار توجه نشان داد که مثلاً چند درصد این محصولات ایرانی است؟ حتی چند درصد کتاب‌ها برای کودکان ترجمه‌ای است؟ که حتی نقاشی‌هایش هم خارجی است که بسیار آفات و صدمات زیادی را برای کودکان ما به دنبال دارد.

وی اظهار کرد: اسباب‌بازی بر روی ابعاد شناختی و هویتی فرزندان اثر مستقیم دارد و کسی که بر زیست‌بوم فرهنگی کشورش حساس است حتماً ضرورتی را در این بخش‌ها ایجاد می‌کند. اینکه می‌گوئیم اقتصاد باید به سمت تولید ملی برود اقتضا می‌کند که در موضوع اسباب‌بازی اهتمام ورزیده شود و ما دست تمام کسانی که در این حوزه تولید ملی دارند را می‌فشاریم.

حجت‌الاسلام قمی تصریح کرد: باید تولید ملی محصولات اسباب‌بازی را بیشتر کرد و همچنین دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط از جمله سازمان تبلیغات اسلامی وظیفه دارند از این حوزه حمایت کنند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به برگزاری نمایشگاه اسباب‌بازی گفت: مسئله مهم در ایجاد چنین نمایشگاه‌هایی میدان دادن به جوانان خلاق برای خلق اسباب‌بازی متناسب با زیست‌بوم خودمان است تا آن را تقویت کنند.

وی در پایان اظهار داشت: در این زیست بوم و این فرهنگ غنی و با بچه‌هایی که بمب استعداد هستند حتماً باید به تولید اسباب‌بازی‌های پرمغز و پرمحتوا و جذاب و خواستنی اهتمام بورزیم.

* با کالاهایی که در تعارض فرهنگی با ما هستند باید جدا مقابله کنیم
فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این مراسم گفت: مهمترین دارایی ما برای آینده کودکان هستند نه نفت و گاز و سایر منابع انرژی، چون منابع انسانی قابل خرید نیستند.

نظری افزود: اسباب بازی یک حامل فرهنگی است، بچه‌ها با اسباب بازی زندگی می‌کنند. جهان آینده و آرمان شهر کوچک فردایشان را در اسباب بازی پیدا می‌کنند. وی گفت: اگر امروز اهمیت این مقوله و نیز اهمیت اسباب بازی ملی در تشخیص هویت کودکانمان درک نشود آسیب می بینیم.

این مقام مسئول افزود: استیلای فرهنگی یک کشور بر کشور دیگر می‌تواند از طریق اسباب بازی صورت گیرد، اگر برای بدست آوردن حامل‌های فرهنگی بیگانه پول هم خرج شود که حتی دیگر نهادن اسم «تهاجم فرهنگی» بر این پدیده نیز کم است.

وی گفت: در نمایشگاه کتاب امسال دیدیم متاسفانه چه حجم کتاب‌های ترجمه مورد اقبال قرار گرفته است. اگر در حوزه‌ای دست به سوی کشورهای دیگر دراز کنیم بد است و اگر در حوزه فرهنگ باشد بسیار بدتر است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: تولید، یک فرآیند است از ایده تا تبدیل به کالا و باید اجزای این فرآیند چیده شود از جمله محل‌های عرضه. وی ادامه داد: نظام نوآوری در صنایع فرهنگی یعنی ایده‌ای طرح شود و قوانین حمایت از آن ایده از جمله نهادهای حمایتی و در نهایت محل عرضه وجود داشته باشد که در این بخش‌ها خیلی خلا داریم و امید است این گفتمان عمومی و برجسته‌سازی که طی سال‌های گذشته صورت گرفته با قوت بیشتری ادامه یابد.

نظری افزود: اسباب بازی در تشکیل معماری هویتی نسل آینده ما نفش مهمی دارد و آموخته‌ها از طریق اسباب بازی از نظر دوام نیز بسیار ارزشمندتر خواهد بود. در نظام آموزشی مبتنی بر حفظیات سال‌ها کودک می‌خواند و دانش‌هایی را به حافظه می‌سپارد که کارایی آن را در زندگی نمی‌داند و ماندگاری هم ندارند، بنابراین احتیاج به دانشی داریم که در طول زمان از دست نرود و مهارت‌هایی بیاموزیم که در زندگی به کار بیاید.

وی ادامه داد: داد و ستد فرهنگی خوب است اما با کالاهایی که در تعارض فرهنگی با ما هستند باید جدا مقابله کنیم.

نظری گفت: نهادهای تصمیم‌گیرنده و تصمیم‌سازی در این حوزه باید هماهنگ باشند، صدای واحد در زمینه این محصولات فرهنگی باید به گوش برسد. وی تاکیدکرد: برای ایجاد یک رشته اسباب بازی در دانشگاه تلاش شذه است و ایجاد این رشته آرزو نیست و می‌تواند محقق شود.

* برپایی نمایشگاه اسباب بازی‌های ملی رخدادی ارزشمند است
مهدی علی‌اکبرزاده مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور هنری در آئین گشایش نخستین نمایشگاه دائمی اسباب بازی اظهار داشت: مدتی است اسم اسباب بازی زیاد به گوش می‌رسد که اتفاق مبارک و مورد استقبال آموزش و پرورش است.

وی با اشاره به اجرای طرح اتاق بازی و اسباب بازی در مدارس کشور، افزود: یک هزار مدرسه ابتدایی در سال تحصیلی گذشته مجهز به اتاق‌های بازی و اسباب بازی شدند و برای سال تحصیلی آینده تلاش برای افزایش این رقم است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش برپایی نمایشگاه دائمی اسباب بازی‌های ملی را رخدادی ارزشمند برشمرد و ادامه داد: این نمایشگاه به تأمین اسباب بازی مورد نیاز در اجرای این طرح آموزش و پرورش کمک می‌کند و کمک به تولیدکنندگان و مدیران مدارس در جهت عرضه و تأمین کالاهای مورد نیاز است.

علی‌اکبرزاده تاکید کرد: در کنار تولیدکنندگان اسباب بازی هستیم، چراکه رونق تولید را هم فراهم خواهند کرد. این تولیدات به راحتی از تولیدات خارجی جلو خواهند زد و بسیار باکیفیت هستند.

* ۴۰۰ شرکت فعال در صنایع خلاق فرهنگی شناسایی شده‌اند
سیدمحمدحسین سجادی‌نیری دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم گفت: تلاش چند ساله حول چند محور از جمله کمک به شرکت‌های فعال در حوزه صنایع خلاق فرهنگی مانند اسباب بازی در قالب شرکت‌های دانش بنیان صورت گرفته است.

وی افزود: قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در زمینه فناوری‌های برتر مطرح شده و تلاش می‌شود شامل فناوری‌های نرم نیز بشود، در حدود سه سال گذشته ۵۰ شرکت دانش بنیان در عرصه صنایع خلاق فرهنگی مورد حمایت قرار گرفته‌اند که عمدتاً در حوزه دیجیتال بوده‌اند. وی ادامه داد: تاکنون حدود ۴۰۰ شرکت فعال در صنایع خلاق فرهنگی شناسایی شده‌اند که یکی از شاخه‌های فعالیت آنها حوزه اسباب بازی است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به پراکندگی حوزه‌های خلاق فرهنگی در کشور گفت: نگاه جامع و فرانگر نسبت به زیر شاخه‌ها لازم بود. در جذب بازارهای بین‌المللی و سرمایه از سوی بخش خصوصی، کشور پتانسیل لازم را دارد اما نگاه جامع و فرانگر شاید تاکنون کمتر وجود داشته باشد.

نیری از اعلام آمادگی معاونت علمی ریاست جمهوری برای تعامل با دست اندرکاران و متولیان عرصه تولید اسباب بازی خبر داد و افزود: تلاش داریم زیرشاخه‌ها و پوشه هر بخش را به شرکت‌های فعال و خلاق آن حوزه بسپاریم و موانع را از خود آنها بشنویم.

وی همچنین تاکید کرد: امیدوارم بخش خصوصی بتواند در سرمایه‌گذاری برای ایده‌ها وارد شود، از کپی خارج شویم و وارد ایده‌های خود شویم. همین جا از تمام ضعف‌هایی که سازمان ما داشته و بی‌توجهی‌هایی که کرده عذرخواهی می‌کنم.

* مجموعه سرچشمه پاتوق فکری انقلاب اسلامی است
سیدمحمد هاشمی مدیرعامل مجموعه فرهنگی یادمان شهدای هفتم تیر که امروز میزبان در این مراسم اظهار داشت: مجموعه سرچشمه یک کار محوری برای خود تعریف کرده که آن کار منجر به برگزاری این نمایشگاه دائمی شده است و برنامه داشتیم این مجموعه، پاتوق فکری انقلاب اسلامی شود.

وی با بیان اینکه مسئله اسباب بازی با تربیت در ارتباط است، اظهار داشت: از اینکه برنامه افتتاحیه اولین نمایشگاه دائمی اسباب‌بازی‌های ایرانی در این مجموعه انجام شد خوشحالیم و امیدوارم بتوانیم به هدف خود دست پیدا کنیم.

وی در پایان گفت: درب مجموعه فرهنگی یادمان شهدای هفتم تیر به روی هر نوع برنامه فرهنگی فکری انقلاب باز است.

گفتنی است، در این مراسم از عزیز مقصود پور و محمدعلی رئیس دانا دو تن از فعالان و پیشکسوتان عرصه اسباب بازی تقدیر شد.

لازم به ذکر است در پایان این مراسم با حضور حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اولین نمایشگاه دائمی اسباب‌بازی‌های ایرانی در مجموعه فرهنگی یادمان شهدای هفتم تیر افتتاح شد و این مقام مسئول از بخش‌های مختلف این نمایشگاه بازدید به عمل آورد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top