تاریخ انتشار: شنبه 1398/04/22 - 19:43
کد خبر: 319595

نصب شبکه‌ای در مغز با سرعت 10مگابیت بر ثانیه

ابزارهای تشخیص و درمان بیماری‌ها پیشرفت‌های زیادی کرده‌اند و فناوری‌های شبکه و همراه، تأثیر زیادی در این پیشرفت‌ها داشته‌اند. سال‌ها پیش نصب یک تراشه در جمجمه و خواندن سیگنال‌های مغزی، دستاوردی بسیار شگفت‌انگیز محسوب می‌شد، اما حالا محققان مدعی شده‌اند می‌توانند شبکه‌ای از هزاران تراشه را روی مغز انسان تشکیل دهند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از شبکه؛ اگرچه ممکن است در حالت عادی اتصال تراشه‌ها و ابزارهای الکترونیکی به بدن و کار گذاشتن دستگاه‌های دیجیتال در بدن، جان بیماران را نجات دهد، اما خطراتی نیز به همراه دارد که باید پیش از فراگیر شدن چنین روش‌هایی، این خطرات را شناسایی کرده و راهکارهای مناسبی برای آن‌ها ارائه کرد.

رابط‌های مغزـ کامپیوتر این امکان را به کاربران می‌دهند که از طریق سیگنال‌های مغزی به‌عنوان‌مثال کلماتی را تایپ کنند یا یک ربات را کنترل کنند. آرتو نورمیکو (Arto Nurmikko) استاد مهندسی مغز و اعصاب دانشگاه براون معتقد است: «آنچه اکنون در این زمینه به دست آورده‌ایم، هنوز در مراحل بسیار مقدماتی است و تلاش می‌کنیم که توانایی چنین رابط‌هایی را چنان ارتقا دهیم که کاربر بتواند با کمک علائم مغزی خود فعالیت‌هایی نظیر بستن بند کفش یا نواختن پیانو را در سطحی حرفه‌ای انجام دهد.» اما دستیابی به چنین هدفی نیازمند جمع‌آوری سیگنال‌هایی باکیفیت از مغز است. او و گروهش تلاش می‌کنند، به‌جای استفاده از یک ایمپلنت مغزی، بیش از هزار ایمپلت را در مغز کار گذاشته و امکان ارتباط با کامپیوتری در خارج از بدن را فراهم کنند. در این پروژه محققانی از شرکت کوالکام، دانشگاه سن‌دیگو و براون همکاری می‌کنند. آن‌ها بر این اساس طرحی ارائه کرده‌اند که با کمک آن می‌توان شبکه‌ای متشکل از هزاران ایمپلنت‌ با توانایی ارتباطی آپ‌لینک 10 مگابیت بر ثانیه و داون‌لینک ۱ مگابیت بر ثانیه ایجاد کرد.

این محققان مدعی‌اند، نخستین گروهی هستند که موفق شده‌اند راهکاری برای ارسال بی‌سیم توان و ارتباط مگابیت‌بر‌ثانیه‌ای در یک ایمپلنت عصبی ارائه کنند. هر ایمپلنت، مساحتی معادل یک چهارم میلی‌متر مربع دارد. هر یک از این ایمپلنت‌ها به تراشه‌ای مجهز است که توان خود را از سیگنال‌های رادیویی دریافت می‌کند و تراشه الکترودی را فعال می‌کند که این تراشه می‌تواند سیگنال‌های تولیدشده توسط هر نورون را حس کرده و داده‌ها را به‌طور بی‌سیم مخابره کند. آنتن نصب‌شده در خارج از جمجمه وظیفه دریافت توان رادیویی و تبادل داده را بر عهده دارد. این‌که هزاران ایمپلنت باید از یک آنتن استفاده کنند، مشکلاتی را در زمینه داون‌لینک ایجاد می‌کند که باید راهکاری برای آن یافت. این محققان باید راهی برای همگام‌سازی شبکه بدون در اختیار داشتن مرجعی مشترک و بدون کلاک بین گره‌ها بیابند و برای این کار، توان کم و فضای فیزیکی محدودی در اختیار دارند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top