تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/04/26 - 09:57
کد خبر: 320144

۹ ترفند ترامپ در عملیات روانی روی مخاطبان

برنی سندرز می‌گوید ترامپ خودش آتش در سبد می‌اندازد و سپس برای خاموش کردن آن انتظار تقدیر دارد. این البته تنها ترفند ترامپ در عملیات روانی روی مخاطبان نیست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مشرق، اصطلاح «مرد قدرتمند» را می‌توان به مجموعه ترفندهایی اطلاق کرد که رئیس‌جمهور آمریکا برای پیشبرد اهداف خود در سخنان و اقداماتش بکار می‌گیرد. او همه‌چیزدان، آگاه به وقوع هر بحران پیش از وقوع آن، حساس به خطرات احتمالی و دارای راه‌حل برای همه مشکلات است به شرطی که همه در حمایت از او گرد آیند. بیهوده نیست که بارها از کلمه «بُردن»، «قدرتمند» و «پیروزی» استفاده می‌کند.

بیشتر ترفندهای ترامپ در مواجهه با مردم، سیاستمداران رقیب و دولت‌های متخاصم ترفندهای جدیدی نیستند اما اینکه در دولت او تنها یک نفر و آن هم با تمام قوا در حال بکارگیری این ترفندها است، در نوع خود جالب است

برای اینکه همه در حمایت از او گرد آیند، ترامپ روش‌های ویژه‌ای دارد که احتمالاً از دوران برنامه‌سازی‌اش برای شبکه‌های تلویزیونی یاد گرفته است:

۱- آتش بزن و آب بریز
برنی سندرز سناتور دموکرات می‌گوید ترامپ خودش آتش در سبد می‌اندازد و سپس برای خاموش کردن آن انتظار تقدیر دارد. سندرز به ماجرای انصراف رئیس‌جمهور آمریکا از حمله به ایران اشاره دارد. او و تعدادی دیگر از نامزدهای انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا باور دارند ترامپ خود مقصر افزیش تنش با ایران است.

سندرز از اینکه ترامپ حتی به جنگ با ایران فکر کند احساس تأسف کرد و گفت «ترامپ همزمان با رویکرد فوق‌العاده تنش‌زا با ایران، با دیکتاتور سعودی عشق‌ورزی می‌کند و من فکر نمی‌کنم این نقشی باشد که ما باید در جهان بازی کنیم».

۲- جنگیدن برای حفظ صلح
«شما قرار است اتفاقات تروریستی بیشتری مانند حمله به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی را تجربه کنید». این‌گونه هراس انداختن در دل مردم خود چه سودی دارد؟ توجیه جنگ!

ترامپ ادعا می‌کند ایران به تهدیدی علیه کشورهای منطقه تبدیل شده و از تروریسم حمایت می‌کند، پس می‌توان و باید با اقدامات پیشگیرانه از قدرت آن کاست. اینکه خوب است! رؤسای جمهوری گذشته به بهانه‌های مختلف علیه کشورهای دیگر لشگرکشی کرده‌اند که نمونه روشن آن حمله به عراق برای پیشگیری از استفاده صدام از سلاح‌های کشتار جمعی علیه آمریکا و متحدانش است؛ تسلیحاتی که هیچ‌وقت پیدا نشد.

۳- بحران‌سازی از یک معضل با هدف بکارگیری اختیارات ویژه
تا زمانی که چند مهاجر از مرزهای آمریکا بگذرند، این مسأله نمی‌تواند مجوزی برای استفاده رئیس‌جمهور از اختیارات ویژه باشد. اما وقتی طی چند ماه همین موضوع به یک بحران بزرگ در رسانه‌ها تبدیل شد، حالا رئیس‌جمهور می‌تواند با خیال راحت به هدف خود برسد و همزمان دو بحران را حل کند: بحران ورود خطرناک مهاجرانِ غیرقانونی، بحران اختلاف نظر با کنگره که به تعطیلی جزئی دولت فدرال انجامید.

ترامپ برای رساندنِ این موضوع به حد یک بحران نه تنها به کنگره درافتاد، بلکه در سخنرانی‌هایش از یک آمار خاص استفاده می‌کرد: «افسران اداره مهاجرت و گمرک ۲۶۶ هزار از بیگانگان جانی (criminal aliens) را دستگیر کردند که برخی از آنها متهم یا معترف به ۱۰۰ هزار حمله، ۳۰ هزار جرم جنسی و ۴ هزار قتل هستند».

۴- قهرمان‌سازی از شخص خود
رئیس‌جمهور آمریکا ادعا می‌کند تنها کسی است که «آمریکا را دوباره قدرتمند» می‌سازد و اگر او نباشد، حتی اگر مردم در انتخابات بعد به او رأی ندهند، اوضاع اقتصادی آمریکا بسیار فاجعه‌بار خواهد شد.

در ماجرای ساخت دیوار مرزی میان آمریکا و مکزیک، ترامپ یک داستان را ساخته و پرداخته می‌کرد که در آن «۳۰۰ زن و دختر از هراس این وضعیت وحشتناک» نجات یافتند، آن هم توسط «افسران شجاع ما در اداره مهاجرت و گمرک». البته ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود و قرار نیست بار قهرمانی این داستان فقط به دوش افسران آمریکایی باشد: «دیوارِ شایسته و بایسته هیچ‌گاه ساخته نمی‌شد. این من هستم که آن را می‌سازم».

۵- بیان ساده از موضوعات پیچیده
ترامپ از توییتر خود کمک گرفته تا هر موضوعی را با مردم در میان بگذارد. او گاهی برای بیان مطالب خود از گونه‌ای استفاده می‌کند که مورد تمسخر نخبگان قرار می‌گیرد. اما این مهم نیست. مهم این است که بسیاری از مردم با همین بیان ساده او در سخنرانی‌ها و توییت‌هایش ارتباط برقرار می‌کنند.

۶- مطمئن دروغ‌ گفتن
رئیس‌جمهور آمریکا یا دروغ نمی‌گوید، یا اگر دروغ گفت آن قدر مطمئن و به کرات آن را تکرار می‌کند که برای مخاطب هیچ شک و شبهه‌ای باقی نماند. واشنگتن‌پست گزارش داده که او در دوران ریاست‌جمهوری‌اش به طور متوسط در هر روز بیش از سه دروغ گفته است. او در گفتارش بارها از جملاتی مانند «همه می‌دانند که …» یا «بسیاری از افراد می‌گویند…» استفاده می‌کند و عبارات «هرگز» و «به هیچ‌وجه» از دهانش نمی‌افتد.

۷- مظلوم‌نمایی
دانلد ترامپ بارها به رسانه‌های مخالف تاخته است. او خود را قربانی یک تبانی بزرگ میان سیاستمداران و رسانه‌های قدرتمند می‌داند که نمی‌توانند محبوبیت او را ببینند. Fake News یک اصطلاح پرکاربرد در ادبیات و توییت‌های او است. دانلد برای اینکه مردم آمریکا بدانند او راست می‌گوید و اصلاً قصد مظلوم‌نمایی ندارد، هر از چندی یک خبرنگار را از سالن گفتگوی خبری اخراج می‌کند!

یکی از مهمترین موارد مظلوم‌نمایی وی ارتباطش با روسیه است که همچنان در ابهام مانده است. او البته از فرصت استفاده می‌کند و به گونه‌ای هوشنمندان توییت می‌زند که شما احساس می‌کنید یک عده قصد دارند با ایجاد مزاحمت، او را کلافه کنند و او در حال فریاد زدن است:

۸- ایجاد دوقطبی احساسی
وقتی مردم احساس کنند دو قطب مخالف با هم در حال جنگ هستند، همین که از قطب مخالفِ شما بدشان بیاید کافی است تا به سمت شما بیایند. این کاری است که ترامپ انجام می‌دهد. او کلمات احساسی با بار مثبت و منفی را بکار می‌گیرد و خود را در جایگاه مثبت‌ها می‌نشاند. الکس جستل در ژانویه ۲۰۱۷ میلادی ۱۰۰ توییت آخر ترامپ را بررسی کرده و دقیقاً ۴۵ کد مثبت و ۴۱ کد منفی را به دست آورده است. به همین دلیل است او ترامپ از کلماتی مانند «our» و «their» زیاد استفاده می‌کند.

۹- کم آوردی طنازی کن
ترامپ هر گاه که در گفتگوها با خبرنگاران کم می‌آورد از طنز استفاده می‌کند تا دوباره اوضاع را در دست بگیرد. یکی از نمونه‌های واضح آن، پرسشی بود که او هر جوابی می‌داد علیه خودش بود. خبری افشا شده بود که او زنان را خوک‌های چاق و سگ تشبیه کرده بود. وقتی خبرنگار از او در مورد چنین اظهاراتی پرسید ترامپ وسط حرف او پرید و گفت: «من فقط رُزی اُدانل را گفتم!». حاضران آن چنان به خنده افتادند که دیگر کسی نیاز ندید ترامپ از خودش دفاع کند.

او قبلاً در مناظره انتخاباتی نیز وقتی جب بوش از او بخاطر تغییر موضعش نسبت به داعش انتقاد کرد، در حین پرسش هیچ نگاهی به بوش نکرد و پس از پایان اعتراضات بوش، ترامپ رو به جمعیت گفت: «این آقا کیه؟»

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
جمعی از کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند
تمرین پرسپولیس با حضور بیرانوند برگزار شد
مسابقه آلومینیوم اراک و پرسپولیس با حضور تماشاگر برگزار می شود
چند درصد مردم ایران تلویزیون می‌بینند؟
تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
تحویل واحدهای مسکونی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا پایان شهریور
مراسم روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
ادای احترام رئیس جمهور به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
القسام: پاسخ ایران، قواعد جدیدی در درگیری با اسرائیل ایجاد کرد
دستگیری بیش از ۱۳۳ نفر در تظاهرات دانشگاه نیویورک در حمایت از غزه
افزایش ۴۰۰ درصدی روان‌پریشی اسرائیلی‌ها پس از حمله ایران
بورل: اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت درباره غزه پایبند نبوده است
کاهش قیمت جهانی طلا
حمایت از صنایع پیشران برای رشد تولید
قطع ارائه خدمات دولتی به صاحبان مجوز فاقد شناسه یکتا
افزایش امنیت با توسعه هوشمندسازی در طرح‌های پلیسی
ارائه رایگان خدمات سلامت روان در مراکز جامع خدمات سلامت کشور
لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی سربازان
آخرین وضعیت سیل سیستان و بلوچستان
شلیک وعده صادق‌ به دستگاه اطلاعاتی اسرائیل
آمریکا درحال آماده‌سازی بسته کمکی یک میلیارد دلاری برای اوکراین
تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
تحویل واحدهای مسکونی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا پایان شهریور
مراسم روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی سربازان
اهدای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی به رئیسی
دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
محدودیت تردد در دانشگاه شریف در روزهای کنکور
شناسایی ۳۰۰ تارنمای تبلیغ فروش سوالات کنکور؛ دستگیری ۲۰ متهم
محدودیت تردد در دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود
نخستین هم‌اندیشی اعضای هیئت علمی گروه‌های آموزشی هنر، ارتباطات و رسانه برگزار شد
هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان جذب فراگیر کارشناسی ارشد
تشکیل کمیته اقتصادی برای درآمدزایی غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد
تنوع فرصت‌های شغلی در دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران
برگزاری ۹۰ رویداد در نود سالگی دانشگاه تهران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top