تاریخ انتشار: دوشنبه 1398/05/07 - 17:30
کد خبر: 322033

چرا ۹۰۰ تن سیب خراب شد؟!

مدیرعامل اتحادیه باغداران تهران گفت: ممنوعیت صادرات و انجام ذخایر احتیاط ملی بر اساس مشورت‌های اشتباهی که مغرضانه به دولت دادند، باعث شد بیش از هزار تن از سیب ذخیره شده در انبار‌ها کیفیت خود را از دست دهد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، مجتبی شادلو مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی باغداران تهران در گفتگو با تسنیم اظهار کرد: ۹۰۰ تن سیبی که در دماوند خراب شده است در قالب ذخایر احتیاطی ملی بود؛ اما از آنجا که عده‌ای نیت خیر نداشتند از اواخر سال گذشته مکررا به دولت مشورت‌های غیر واقعی و بر اساس خواسته‌های خود دادند، مبنی بر اینکه میزان تولید کم است و اجاره صادرات ندهید.

وی افزود: به همین منظور دولت علاوه بر ذخیره میوه برای تنظیم بازار شب عید متناسب با نیاز هر استان، ۷ تا ۸ هزار تن سیب برای ذخیره احتیاط ملی نیز ذخیره کرد تا بازار دچار چالش شدید نشود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی باغداران تهران ادامه داد: مقداری از سیب‌های طرح ذخایر احتیاطی ملی در دماوند ذخیره شد تا در بهار به بازار عرضه شود و تا خرداد ماه نیز نگهداری شدند؛ اما دیدند که مشورت‌های داده شده، درست نبود و با کمبود مواجه نشدیم.

وی تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز کار اشتباهی کرد و صادرات سیب را از ۱۵ اسفند سال ۹۷ تا اوایل اردیبهشت سال جاری به خاطر همین مشورت‌ها ممنوع کرد، زیرا فکر می‌کردند که بازار از سیب خالی می‌شود.

شادلو اظهار کرد: بسته شدن صادرات و انجام ذخایر احتیاط ملی براساس مشورت‌های اشتباهی که صورت گرفته بود، باعث شد که بخشی از سیب ذخیره شده در انبار‌ها کیفیت خود را از دست دهد.

وی تاکید کرد: اوایل اردیبشت ماه متوجه شدند که میزان تولید سیب در کشورمان کم نیست و میزان زیادی سیب مردم، غیر از سیب‌های تنظیم بازاری در سردخانه‌ها موجود است که آن‌ها نیز به بازار عرضه شد.

شادلو گفت: در نهایت تصمیم گرفته شد این سیب‌ها (ذخایر احتیاطی) آزاد شود، اما زمانی بود که سیب‌های تازه نیز به بازار آمدند و دیگر از آن سیب‌ها استقبال زیادی نشد.

شادلو گفت: بخشی از این سیب‌ها که ظرفیت صادراتی دارند صادر می‌شود و بخش دیگری نیز که ظرفیت تازه خوری ندارد به صورت کنسانتره به دیگر کشور‌ها صادر خواهند شد.

وی در پاسخ به اینکه چرا سیب‌های سردخانه‌ای به این اندازه دیر در بازار عرضه کردید گفت: این ذخیره احتیاطی بود و باید تا زمانی که سیب تازه به بازار می‌آمد نگهداری می‌شد

وی گفت: از ۸ هزار تن ذخیره احتیاطی سیب، کمتر از ۷ هزار تن به بازار عرضه شد و هزار و خرده‌ای تن از آن باقی ماند، یعنی ۸۰ درصد از این ذخیره به وقت خود به بازار عرضه شد.

بازرس اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی باغداران ایران با بیان اینکه دو ماه، زمان موثر صادرات سیب در اسفند و فروردین ماه است افزود: با ایجاد ممنوعیت به صادرات لطمه وارد شد و بازار صادراتی ما در هندوستان، افغانستان و عراق به خاطر نگرانی دولت و مشورت‌های اشتباه از دست رفت.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آخرین خبرها از سیل جنوب
این مار باستانی اندازه اتوبوس بوده است !
واکنش اردوغان به حادثه اصفهان
واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
ورود سامانه بارشی جدید و فراگیر به کشور
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
خدمات رسانی به ۱۰هزار حادثه‌دیده در پی سیل و آبگرفتگی
ترافیک سنگین در جاده چالوس
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از طریق برنامه‌های فرهنگی
حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی پروژه الماس مال صادر شد
اعمال محدودیت های ترافیکی راهپیمایی مردمی حمایت از اقدام سپاه
مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته‌ها به خانواده‌ها اختصاص می‌یابد؟
ارتباطات استان سیستان و بلوچستان پایدار است
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
به بهانه اختلال در کار؛ گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد
پلمب ۱۰ مؤسسه پایان نامه فروشی در روزهای آینده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top