تاریخ انتشار: شنبه 1398/05/12 - 14:19
کد خبر: 322560

مهدی خطیب دماوندی

به یاد وطن دیروز!

به یاد وطن دیروز!

چند سالی است که با روی کار آمدن رسانه های مجازی و تقویت رسانه های دیداری شنیداری امثال شبکه های مختلف تلویزیونی و رادیویی ، روزنامه ها و رسانه های مکتوب جایگاه اصیل خود را از دست داده اند اما اکثر اهالی رسانه همچنان بر تاثیرگذاری این نوع رسانه ها تاکید دارند.

خبرنامه دانشجویان ایران: مهدی خطیب دماوندی*// به تازگی روزنامه وطن امروز که غالب روزنامه نگاران داخلی آن را به تیترهای جذاب اش می شناسند، بعد از ۱۰ سال فعالیت در عرصه رسانه طی صدور اطلاعیه ای خبر از تعطیلی خود داد و علت اصلی آن را مسائل مالی ذکر نمود.

جای تعجب نیست که با این وضعیت اقتصادی نامناسب و کم یابی کاغذ و گرانی جوهر و مرکب ، بسیاری از روزنامه ها و هفته نامه ها به فکر تعطیلی رسانه مکتوب باشند و به سمت خبرگزاری ها و نشریات الکترونیکی کوچ کنند.

این موضوع در مورد بسیاری از نشریات زرد و خنثی مسئله جدی به نظر نمی رسد اما برای نشریات جریان سازی همچون وطن امروز یک معزل به حساب می آید.

فارغ از اینکه آیا شورای سردبیری و کارکنان این روزنامه برای آینده کاری خود شغل جایگزین پیدا می کنند یا خیر ، مسئله اصلی از هم گسستگی یک تیم رسانه ای است که بعد از مدت های طولانی به قرابت فکری رسیده اند و حالا با پراکندگی این افراد در رسانه های مختلف باید زمان طولانی دیگری طی شود تا یک مجموعه منسجم و یکپارچه با کمترین تشتت آرا تشکیل گردد.

در میان روزنامه های مهم جریان اصولگرایی همچون کیهان ، جوان،  رسالت و ... ، روزنامه وطن امروز دارای ویژگی های منحصر بفردی است که آن را از سایر روزنامه ها متمایز می سازد.

قطع مناسب ، صفحه آرایی زیبا ، عکس های جذاب ، تیتر یک های نیش دار و مهم تر از همه محتوای به روز و کارشناسانه روزنامه وطن امروز که برآمده از ذهن شورای سردبیری خلاق این روزنامه بود ، هر دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب را مجاب می کرد که این نشریه مکتوب را به عنوان یکی از جریان ساز ترین رسانه های سیاسی در سطح کشور به شمار آورند.

از مهم ترین دلایل این اتفاق می توان به ضعف دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اشاره کرد که با عدم تخصیص بودجه کافی و یارانه لازم باعث زمین خوردن بسیاری از نشریات کاغذی می شوند.
اهمیت این موضوع درخصوص رسانه هایی که با دولت مستقر همسو نیستند دوچندان می شود.

در بسیاری از کشور های دموکراتیک، احزاب قدرتمند و رسانه های فعال عامل پویایی جریان سیاسی در کشور به حساب می آیند و فقدان آن ها منجر به فقدان جریان سیاسی در کشور می گردد.

متاسفانه در کشور ما نه احزاب از نفوذ کافی در بین لایه های مختلف مردم برخوردارند و نه رسانه ها قدرت پاسخگو نمودن مسئولان را به صورت آزادانه دارند. البته این موضوع کاملا نسبی است و موارد نقض آن نیز وجود دارد ، اما نکته اصلی اینجاست در چنین وضعیتی دولت باید با پرداخت یارانه کافی حامی جریان سازی رسانه ها در کشور باشد نه اینکه با رها کردن آنان و بروز مشکلات مالی باعث تعطیلی روزنامه ها شود.

بلاشک در کشوری که رسانه های منتقد وجود نداشته باشد، فساد افزایش می یابد و استبداد و خودرایی بر ارکان مختلف کشور حاکم می گردد.

در نهایت، نقد پایانی به مدیران روزنامه های اصولگرا وارد است که پشتیبانی لازم را در قبال رسانه های همسو و همفکر خود انجام نمی دهند.

در حال حاضر اثرگذاری روزنامه وطن امروز بیش از سایر روزنامه های اصولگراست و به دلیل وجود جوانان خوش فکر داخل ساختار روزنامه و همچنین ارتباط با بدنه دانشجویی کشور ، شاید بهتر بود یکی دیگر از رسانه های مکتوب اصولگرا سرمایه انسانی و مالی خود را به روزنامه وطن امروز منتقل می کرد و با آن تجمیع می شد.

به هر حال خلا وجود روزنامه وطن امروز در فضای رسانه ای کشور کاملا مشهود و قابل درک است و باید فکری برای راه اندازی مجدد آن نمود ، در غیر این صورت نظریه پردازان باید به دنبال ایجاد یک رسانه جایگزین برای وطن امروز باشند که علاوه بر تکثر نشریات کاغذی کیفیت آن نیز قابل توجه باشد.

* مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
رگبار باران و باد شدید در ۹ استان
بالاخره چند موشک ایران به اسرائیل اصابت کرد؟
این برنامه جدید، رقیب تازه اینستاگرام است
ائتلاف چند کشور علیه ایران
پاسخ مثبت ۲مربی سرشناس به قلعه نویی
مسلخ ۵ ساعته برای بازیکن پرسپولیس
حرکت جدید و عجیب ترامپ برای بردن در انتخابات آمریکا
انفجار فوتبالی در مونیخ و منچستر
مربی برزیلی از برزیل ایران خاطره خوب دارد
خوش‌آمدگوییِ مادر ۲ شهید سمنانی به رئیسی +فیلم
رئیس جمهور در بدو ورود به سمنان چه گفت؟ +فیلم
تهران رکورددار چند قلوزایی
تسلیحات استفاده شده در عملیات وعده صادق +فیلم
علی باقری: ایران نشان داد ضامن امنیت منطقه است
فواید بی‌نظیر ریواس
به آمریکا گفتیم کاری به شما نداریم و هدف اسرائیل است
خلیلی معاون اول قوه قضاییه شد
امیرعبداللهیان وارد نیویورک شد
در نخستین سفر استانی ۱۴۰۳؛ رئیس جمهور وارد سمنان شد +فیلم
به کودکان بیسکوییت و کلوچه ندهید
دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه تهران تمام الکترونیک برگزار می‌شود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top