تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/05/23 - 20:04
کد خبر: 323915

بزرگترین شکست عربستان در یمن رقم می‌خورد

روزنامه لوفیگارو در مطلبی با اشاره به سه شکست عربستان در یک دهه اخیر، ماجراجویی ریاض در یمن را بزرگترین شکست آن دانست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از باشگاه خبرنگاران، به نوشته روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس، عربستان سعودی ۲۵ مارس سال ۲۰۱۵ در راس ائتلافی متشکل از ۱۰ کشور عربی، عملیات نظامی گسترده‌ای را در یمن به راه انداخت تا منصور هادی (رئیس جمهور فراری و مستعفی یمن) را که توسط انصارالله از قدرت برکنار شده بود، به قدرت بازگرداند. محمد بن سلمان ۲۹ ساله که در آن زمان وزارت دفاع را برعهده داشت، عربستان سعودی را وارد این لشگرکشی کرد و آن را «طوفان قاطعیت» نامید.

یک ماه بعد، این ماجراجویی نام رسمی دیگری یافت و به عملیات «بازگشت امید» تغییر نام داد. این عملیات هم اکنون نیز ادامه دارد. عملیاتی که ۳ میلیون آواره و ۱۱ میلیون قطحی زده برجای گذاشته است و به نظر می‌رسد مردم یمن به خوبی از این طوفان رنج دیده اند. این عملیات در چه زمینه‌ای تعیین کننده و قاطع بود؟ چه امیدی به همراه آورد؟

از دیدگاه نظامی،  انصارالله  همچنان صنعا، پایتخت یمن را تحت کنترل دارد. این مبارزان بدون تجهیزات در برابر حملات جنگنده‌ها و بمب افکن‌های کشور‌های عربی تضعیف نشده اند.

از دیدگاه بشردوستانه، مردم یمن به شدت از تحریم‌های اعمال شده از سوی ائتلاف سعودی و شدیدترین بمباران‌های تاریخ نظامی معاصر رنج می‌برند. وبا شیوع یافته است. بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی در پی بمباران‌ها کشته شده اند.

به لحاظ سیاسی هم اوضاع کاملا فاجعه بار است. عدن، بندر بزرگ و پایتخت قدیمی یمن در جنوب این کشور هم اکنون گرفتار آشوب است. روز شنبه ۱۰ اوت، کاخ ریاست جمهوری عدن و سه پادگان این شهر به دست شبه نظامیان جدایی طلب افتاد که خواستار تشکیل دوباره کشور یمن جنوبی هستند. کشوری به نام یمن جنوبی از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۹۰ وجود داشت. این افراد مسلح تحت حمایت مالی و تجهیزاتی امارات هستند که بزرگترین متحد عربستان سعودی بوده است.

بعید نیست در این ماجراجویی علیه یمن و سپس قطر، استراتژیست قدرتمندی مانند محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی از محمد بن سلمان جوان استفاده ابزاری کرده باشد. عربستان سعودی در این دهه سه شکست در سیاست خارجی را تجربه کرد. یکی از این شکست‌ها حمایت مالی و تسلیحاتی از تروریست‌ها در سوریه از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ بود. پس از آن عربستان سعودی در سال ۲۰۱۷ با اعمال تحریم‌های گسترده به همراه امارات علیه قطر شکست خورد. اما شکست در یمن بزرگترین شکست خاندان سلطنتی آل سعود محسوب می‌شود.

در حالی که یمنی‌ها در تمام طول مرز جنوبی عربستان سعودی حضور دارند، ریاض بی اعتباری ارتش و ضعف راهبردی شدید خود را نشان داده است. اما حقیقتا بعید نیست که محمد بن زاید در همه شکست‌های یک دهه گذشته عربستان سعودی از محمد بن سلمان استفاده ابزاری کرده باشد. اگر عدن جدا شود، امارات با یمن جنوبی جدید متحد می‌شود و عربستان سعودی را تنها خواهد گذاشت.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
روشی دائمی برای خلاصی از ورود حشرات
علائم ایمنی چقدر ضروری است؟
خرید عسل؛ فرق تقلبی و اصلی را به سرعت متوجه شوید!
آیا رای دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض است؟ شکستن رای در تجدید نظر امکان دارد؟
آیت‌الله خامنه‌ای: سعدی یکی از پایه‌های بنای استوار ادب پارسی است
اردن: نتانیاهو تنها کسی است که از تنش‌ها در منطقه سود می‌برد
با این وضعیت استقلال قید قهرمانی را بزند
خضریان: نباید فرصت میدان‌داری به افراد لابی‌باز در مجلس دوازدهم داده شود
شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل: ایرانی‌ها، ما را مسخره‌ می‌کنند
پرسپولیس رکورد لیگ را شکست
چرا اسماعیلی‌فر آن حرکت را انجام داد؟
خانم بازیگر کارگردان شد و جایزه بین‌المللی گرفت
۳دستور ضربتی رئیسی برای کمک به مردم سیستان و بلوچستان
آمریکا و تجاوز به حق وتو !
برای جلوگیری از بستری‌های بی دلیل بیماران چه باید کرد؟
روایتی تکان‌دهنده از اوضاع وخیم اسرای اهل غزه
نظریه‌پرداز برجسته آمریکایی: اسرائیل از حمله ایران شوکه شد
کدام مراکز مجاز به ارائه خدمات زالو درمانی هستند؟
واکنش سفارت ایران در لندن به اتهامات بی دلیل به سپاه
سرکرده فروش کوکائین در فضای مجازی دستگیر شد
ایران مالک یک پهپاد سنگین و قدرتمند است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top