تاریخ انتشار: شنبه 1398/05/26 - 18:28
کد خبر: 324267

تقلای آمریکا برای یارگیری در ائتلاف دریایی

وزارت خارجه لهستان از بررسی ایده مشارکت در ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، لهستان از احتمال مشارکت خود در ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس خبر داده  و اعلام کرده که هرگونه اقدام برای تثبیت این منطقه قابل دفاع است.

یک سخنگوی وزارت خارجه لهستان روز جمعه به خبرگزاری «رویترز» در این زمینه گفت: «از دیدگاه ما هرگونه اقدام برای تثبیت این منطقه قابل دفاع است. باید منتظر بمانیم تا نتیجه بررسی‌ها مشخص شود و این که لهستان به چه شکلی می‌تواند به چنین ابتکار عملی بپیوندد.»

این در حالی است که وزیر خارجه لهستان نیز روز گذشته با خبرگزاری رسمی آلمان «دی پی ای» در این زمینه گفت‌وگو کرد.

در حالی که آمریکا همه تلاش خود را به کار بسته تا به زعم خود ائتلافی دریایی را در خلیج فارس ایجاد کند، ولی جز چند متحد انگشت‌شمار، کسی به این طرح روی خوش نشان نداده است. آلمان روزهای اخیر بارها اعلام کرده که  به ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس نخواهد پیوست.

«آندریاس نیک»، عضو کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان نیز جمعه ۱۱ مرداد ماه در مصاحبه‌ای با «دویچه ‌وله» تصریح کرد که پارلمان این کشور با پیوستن به ائتلاف دریایی تحت رهبری آمریکا علیه ایران مخالف است. نیک به حمایت‌ها در مجلس آلمان از طرح انگلیس برای تشکیل ائتلافی تحت رهبری کشورهای اروپایی اشاره کرد و گفت به نظر می‌رسد پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا با توجه به اختلافات اروپایی‌ها با آمریکا، دیگر جزو گزینه‌های مورد بررسی در آلمان نیست.

شبکه انگلیسی «اسکای نیوز» نیز  به نقل از منابع فرانسوی گزارش داد که پاریس هیچ میلی برای مشارکت در ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا ندارد و به اروپایی‌ها توصیه کرده به ائتلاف آمریکا ملحق نشوند.

با وجود تلاش‌های چند هفته‌ای واشنگتن برای تشکیل ائتلاف و دعوت از ۶۰ کشور برای حضور در این ائتلاف، تا کنون کشورهای خیلی کمی برای مشارکت در آن اعلام آمادگی کرده‌اند و کشورهای مهمی مثل ژاپن، آلمان، فرانسه و حتی اسپانیا که متحدان آسیایی و اروپایی آمریکا محسوب می‌شوند به این ابتکار روی خوش نشان نداده‌اند.

از زمان روی کار آمدن  «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا  روابط واشنگتن با برخی پایتخت‌های اروپایی مثل برلین و پاریس چندان مساعد نیست.ترامپ اخیرا نیز از تلاش‌های «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه برای تنش زدایی در خلیج فارس شدیدا انتقاد کرده بود و گفته بود ماکرون نماینده آمریکا برای مذاکره با ایران نیست. در مقابل وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای به سخنان رئیس جمهور آمریکا درباره ایران اعلام کرد که پاریس کاملا به صورت مستقل به ابراز مواضع خود می‌پردازد و به امنیت و صلح در منطقه غرب آسیا کاملا پایبند است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
بیش از ۳۰۰ جنازه از گورهای جمعی در غزه پیدا شده
محکومیت بدوی توماج صالحی به اعدام
اگر اسرائیل به رفح حمله کند فلسطینی ها به خواسته ۷۰ سال خود می‌رسند
روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
استخوان‌ها هنوز شهادت می‌دهند!
اعلام رسمی حضور حمید مطهری در کادر فنی تراکتور
پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد
این خودرو ۵۵ میلیون تومان ارزان شد
ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top