تاریخ انتشار: یکشنبه 1398/05/27 - 13:51
کد خبر: 324373

قانون اساسی ما یکی از قوانین پیشرو در جهان است

علی بهادری جهرمی، رئیس مرکز امور مشاوران و وکلا در برنامه بدون توقف گفت: قانون اساسی ما یکی از قوانین پیشرو در جهان است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، علی بهادری رئیس مرکز امور مشاوران و وکلا ۲۶ مرداد با حضور در برنامه بدون توقف که هر شب از شبکه سه سیما در حال پخش شدن است، گفت: ما باید تکلیف خودمان درباره مطالبه نظم اجتماعی را مشخص کنیم، به عنوان مثال وقتی در مجلس شورای اسلامی قانونی تصویب می‌شود اینکه دوره‌ای کوتاه یا بلند، بودن یا نبودن آن را بررسی کند نظم را در جامعه مستقر نمی‌کند سیره عقلای عالم هم این گونه تغییر و تحول را قبول ندارد.

وی افزود: در اکثر کشورهای دنیا وقتی نظمی را در ریشه‌های یک نظام قانون‌گذاری می‌کنند به سرعت در آن تغییر ایجاد نمی‌کنند؛ نرخ تغییر قوانین اساسی کشورهای دنیا بسیار کند و سخت است، ما می‌توانیم در اصول مردم سالاری دینی پیشگام شویم اما در اصل دموکراسی که متعلق به کشور، تفکر یا مبنای دیگری است پیشگامی و جلو زدن مثال از پاپ کاتولیک‌تر شدن است.

بهادری ادامه داد: نظام ما به معنای دموکراسی سکولار نیست بلکه بر مبنای مردم سالاری دینی است؛ حتی کشورهای دارای دموکراسی هم از دموکراسی کشور دیگر تقلید نمی کند چه برسد به اینکه بخواهند بر آن پیشی بگیرند.

رئیس مرکز امور مشاوران و وکلا درباره این شبهه که چرا یک نسل برای نسل آینده تصمیم می‌گیرد، عنوان کرد: در کشور ما هر نسلی برای خود تصمیم می‌گیرد نسل امروز و آینده کشورمان هر روز در درباره آینده کشور خود تصمیم گرفته و مشارکت دارد؛ نسل امروز خود نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان، رئیس جمهور و حتی رهبر خود را انتخاب می‌کنند، نمایندگان منتخب شما در مجلس خبرگان هر لحظه می‌توانند درباره رهبری کشور تصمیم بگیرند.

وی  درباره جایگاه ولی فقیه و وظایف او گفت: درباره جایگاه ولی فقیه و وظایف او متمم زده می شود درباره شخص ولی فقیه یک مرتبه مصوبات قانونی آن اصلاح شده است که می‌تواند تکرار شود؛ قانون اساسی ما یکی از قوانین پیشرو در جهان است.

بهادری درباره مادام العمر یا دوره ای بودن رهبری، اظهار کرد: در قانون اساسی کشورمان رهبری مادام العمر نیست، در بسیاری کشورهای جهان حدودا ۴۰ کشور نظیر هلند، اسپانیا، آلمان، سوئد، بلژیک، انگلستان، عربستان و ... روسای آنها مادام العمر هستند و مصونیت دارند؛ در برخی کشورهای دیگر روسا دوره‌ای هستند یعنی ۴، ۸ یا ده سال می‌توانند بر جایگاه خود بمانند.

رئیس مرکز امور مشاوران و وکلا افزود: کشورها با روسای دوره‌ای دو دسته هستند که برخی در همان دوره می‌توانند رئیس کشور را عزل کنند اما بیشتر نمی‌توانند عزل کنند، در کشورهایی که امکان عزل وجود دارد همین فرایند به راحتی و سادگی ممکن نیست به عنوان مثال در کشور آمریکا باید قوه قضا و مجلس با اکثریت مطلق به وقوع جرم از ناحیه رئیس معتقد باشند.

وی ادامه داد: در جمهوری اسلامی امنیت جایگاهی رئیس کشور متزلزل‌ترین شرایط را در جهان دارد و هرگز اینگونه نیست که نتوان رئیس کشور یا رهبری آن را برکنار کرد، رهبری نه تنها برکنار بلکه معزل می شود به عنوان مثال اگر رهبری حتی یک روز پس از انتخاب کوچکترین خطا نظیر ساقط شدن از عدالت یا قاعده شرعی را کنار گذاشتن و بسیاری شرایط دیگر را نداشته باشد برکنار می‌شود.

بهادری گفت: در گذشته رهبری برای ما انتخاب شد و بنا بود که پس امام راحل رهبری کشور را بر دست گیرد اما به دلیل ساقط شدن از شرایط رهبری همان نمایندگانی که او را انتخاب کرده بودند برکنار کردند، این سابقه باز هم ممکن است تکرار شود، امروز نمایندگان شما رهبری را انتخاب کردند و مطابق نص قانون اساسی هر لحظه می‌توانند او را کنار بگذارند.

رئیس مرکز امور مشاوران و وکلا بیان کرد: رهبری سالی دوبار چک می‌شوند، هر ۶ ماه یکبار مجلس خبرگان جلسه تشکیل می‌دهند و قانون نظارت بر استمرار رهبری را چک می‌کنند هر لحظه خبرگان می‌توانند تشکیل جلسه داده و رهبری را برکنار کنند.

وی اظهار کرد: اگر ما مطمئن باشیم شرایط کسی را که انتخاب کردیم از همه بهتر است آیا او را برکنار می‌کنیم؛ هر عقل سلیمی بهترین را قبول دارد؛ بقیه کشورها هم اگر می‌توانستند سازوکاری را تعریف کنند که بهترین رهبری یا رئیس را انتخاب کنند چنین کاری را انجام می‌دادند اما نتوانستند تنها ما در این زمینه پیشرو هستیم، خبرگان ما اگر تشخیص دهد که کسی پیدا شده که از رهبر مستقر فعلی بهتر است او را جایگزین می‌کند.

بهادری در پاسخ به این سوال که در کشور ما رئیس جمهور خطا کرده باشد امکان عزل وجود دارد یا نه عنوان کرد:‌  در گذشته درباره بنی‌صدر مجلس شورای اسلامی اعلام کرده است رئیس جهور کفایت سیاسی ندارد و رهبری او را برکنار کردند، عزل رئیس جمهور به دو شکل است یا مجلس بر عدم کفایت او نظر داده یا بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی عدم کفایت رئیس جمهور به رای دیوان عالی کشور می‌رسد که هر دو به رهبری پیشنهاد شده و ایشان هم می‌توانند او برکنار کنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اعمال محدودیت های ترافیکی راهپیمایی مردمی حمایت از اقدام سپاه
مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته‌ها به خانواده‌ها اختصاص می‌یابد؟
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
به بهانه اختلال در کار؛ گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد
پلمب ۱۰ مؤسسه پایان نامه فروشی در روزهای آینده
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top