تاریخ انتشار: یکشنبه 1398/05/27 - 18:49
کد خبر: 324431

جبل الطارق درخواست آمریکا را زیاده‌خواهی دانست

دولت محلی جبل طارق اعلام کرد درخواست آمریکا برای توقیف نفتکش ایرانی با نظام تحریم‌های اتحادیه اروپا همخوانی ندارد و به همین دلیل این درخواست قابل اجرا نیست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر،  دولت محلی جبل طارق روز یکشنبه رسما درخواست آمریکا برای ادامه توقیف نفتکش «گریس ۱» (آدریان دریا) حامل نفت ایران را رد کرد.

به نوشته پایگاه «گیبرالتار کرونیکل»، در بیانیه دولت محلی جبل طارق عنوان شده است که درخواست واشنگتن برای توقیف این نفتکش «ماهیتا» با تحریم‌های آمریکا مرتبط است و از آنجا که این تحریم‌ها یکجانبه بوده و با نظام تحریم‌های اتحادیه اروپا همخوان نیست، امکان اجرای آن وجود ندارد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «نظام تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران اساسا با نظام تحریم‌های ایالات متحده [علیه ایران] متفاوت است.»

این بیانیه می‌افزاید: «[از همین رو] حاکمیت مرکزی جبل طارق [در زمینه توافق استرداد] نمی‌تواند برای ارائه مساعدت توقیفی مورد درخواست ایالات متحده، از دیوان عالی حکم دریافت کند. ناتوانی حاکمیت مرکزی در دریافت حکم مورد درخواست نتیجه اجرای قوانین اتحادیه اروپا و تفاوت میان نظام تحریم‌های اتحادیه اروپا و ایالات متحده در ارتباط با ایران است.»

کشتی گریس حدود دو ماه پیش با بیش از دو میلیون بشکه نفت ایران توسط نیروی ویژه ارتش انگلیس در نزدیکی ساحل جبل طارق توقیف شد. لندن مدعی بود که این کشتی قصد داشته محموله خود را به سوریه تحویل دهد و این اقدام ناقض تحریم‌های اتحادیه اروپاست. جمهوری اسلامی ایران با رد ادعای انگلیس در مورد مقصد کشتی، تأکید کرده است که تحریم‌های اتحادیه اروپا یکجانبه است و ایران الزامی به پایبندی به این تحریم‌ها ندارد.

پس از اقدامات تقابلی و رایزنی‌های دیپلماتیک ایران، روز پنج‌شنبه دیوان عالی جبل طارق بالأخره به آزادی این کشتی حکم داد. با این وجود وزارت دادگستری آمریکا از جبل طارق خواست بر اساس توافق استرداد قضایی متقابل، این کشتی را توقیف کرده و به آمریکا تحویل دهد. جبل طارق اعلام کرده بود این درخواست را بعد از آزادی کشتی مورد بررسی قرار می‌دهد. با بیانیه امروز، جبل طارق رسما این درخواست را رد کرده است.

گریس ۱ که اکنون به آدریان دریا تغییر نام داده و تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته، در حال حاضر در ساحل شرقی جبل طارق لنگر انداخته و در حال آماده‌سازی مقدمات ترک این منطقه است. گفته می‌شود این نفتکش پس از استقرار خدمه جدید، به مسیر خود ادامه می‌دهد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
کارگر رکن جهش تولید/ حال خوب کارگر، حال خوب کشور
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
بیش از ۳۰۰ جنازه از گورهای جمعی در غزه پیدا شده
محکومیت بدوی توماج صالحی به اعدام
اگر اسرائیل به رفح حمله کند فلسطینی ها به خواسته ۷۰ سال خود می‌رسند
روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
استخوان‌ها هنوز شهادت می‌دهند!
اعلام رسمی حضور حمید مطهری در کادر فنی تراکتور
پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد
این خودرو ۵۵ میلیون تومان ارزان شد
ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top