تاریخ انتشار: دوشنبه 1398/05/28 - 11:13
کد خبر: 324484

تلاش غربی‌ها برای افزایش فرزندآوری و توصیه بالعکس آن برای کشورهای دیگر؛

داستان‌سرایی رسانه انگلیسی برای فریب جمعیتی

درست زمانی که تصمیم‌گیران و مسئولین جمهوری اسلامی متوجه فریب سیاست‌های کنترل جمعیتی و کاهش فرزندآوری شدند و تصمیم بر تغییر رویه جمعیتی کشور گرفتند؛ سیاست‌های جمعیتی و فرزندآوری در ایران مورد توجه رسانه‌های خارجی قرار گرفت و این رسانه‌ها همواره با حساسیت بیشتری این مسئله را دنبال می‌کنند.

به گزارش خبرنگار زنان «خبرنامه دانشجویان ایران»، درست زمانی که تصمیم‌گیران و مسئولین جمهوری اسلامی متوجه فریب سیاست‌های کنترل جمعیتی و کاهش فرزندآوری شدند و تصمیم بر تغییر رویه جمعیتی کشور گرفتند؛ سیاست‌های جمعیتی و فرزندآوری در ایران مورد توجه رسانه‌های خارجی قرار گرفت و این رسانه‌ها همواره با حساسیت بیشتری این مسئله را دنبال می‌کنند. در این بین بارها دیده شده که این رسانه‌ها از جزئی‌ترین مسائل مربوط به سیاست‌های افزایش جمعیتی ایران نیز به سادگی عبور نمی‌کنند.

اخیراً بی‌بی‌سی فارسی طی گزارشی با تیتر "آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به آمار امریکا خواهان افزایش جمعیت ایران شد" ضمن تحریف بیانات رهبری سعی کرده با استفاده از فریب رسانه‌ای سران جمهوری اسلامی را افرادی کم‌اطلاع از سیاست‌ها و آمارهای جمعیتی سایر کشورها نشان دهد. هرچند هدف نهایی بی‌بی‌سی دلسرد کردن مردم از پذیرش حقیقت بحران پیری جمعیت در ایران و تبعات آن است اما برای رسیدن به این هدف، این رسانه می‌کوشد با بی‌اعتبار کردن سیاست‌های کلی جمعیت و تشویق فرزندآوری ، افکار عمومی و برخی سیاست‌گذاران را نسبت به صحت توصیه‌های رهبری که مبتنی بر نظرات کارشناسان جمعیتی است دچار تردید کند.

این در حالی است که رهبری در دیدار با زوج‌های جوان با اشاره بر اهمیت نقش افزایش جمعیت و فرزندآوری، درباره وجود نگاه مثبت بعضی از کشورهای غربی به فرهنگ فرزندآوری، افزودند: « به هر حال افزایش فرزند باید به صورت یک فرهنگ دربیاید. شما ببینید، در بعضی از کشورهای غربی ــ مثلاً در آمریکا ــ خانواده‌ای پانزده تا بچّه دارند، بیست تا بچّه دارند و از این قبیل، تشویق [هم] می‌شوند و هیچکس مذمّتشان نمی‌کند. امّا نوبت به کشور ما که میرسد، این طرف قضیّه تشویق میشود، [یعنی] کم‌فرزندی و مانند اینها. بنابراین این هم یک نکته است که ان‌شاءاللّه باید مورد توجّه باشد.»

همچنین با وجود شانتاژها و پروپاگاندای این رسانه انگلیسی درباره سیاست‌های فرزندآوری و افزایش جمعیت در ایران، بد نیست اشاره شود که در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری حمایت‌های خوبی انجام می‌شود، مثلاً سیاست‌های جمعیتی بریتانیا به ترتیب دو بخش سیاست‌های فرزندآوری و سیاستهای مهاجرت، مسئله افزایش جمعیت دنبال می‌شود.

در بخش سیاست‌های فرزندآوری برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری خدماتی نظیر اعتبار مالیاتی، پرداخت مزایا به ازاء فرزند، مزایا به فرزندخواندگی، مرخصی با حقوق بارداری والدین و فرزندخواندگی قانونی، کمک هزینه بارداری، حمایت بر درآمد، هدیه مادر شدن با اطمینان و مزایای مسکن ارائه می‌شود. همچنین در این کشور با وجود برخی دیدگاه‌های نژاد پرستانه، مسئله پذیرش نخبگانی مهاجران نیز در استراتژی‌های جمعیتی لحاظ شده است.

هرچند این رسانه خارجی تلاش می‌کند موضوع افزایش جمعیت را کم‌اهمیت یا نادرست جلوه دهد اما بسیاری از کشورهای اروپایی برای فرزندآوری خانواده‌ها و افزایش جمعیت سیاست‌های حمایتی انجام می‌دهند. برای مثال در کشور سوئد یکی از این تسهیلات اجتماعی که برای کودکان سوئدی قائل است"بارن بیدراگ" Barnbidrag یا همان "کمک هزینه کودک" است.این کمک هزینه، مبلغ مشخص و بلاعوضی است که دولت سوئد در ازای هر کودکی که در سوئد متولد می شود تا زمانی که کودک به سن 16 سالگی برسد،به والدین کودک پرداخت می کند. مادران ایسلندی نیز می توانند از «خدمات پزشکی رایگان» پیش از زایمان برخوردار باشند.

هر چند به دلیل پیری جمعیت برخی کشورها این سیاست‌های جمعیتی نیز کمکی به موضوع افزایش جمعیت این کشورها نمی‌کند. بنابراین مسئولین و تصمیم‌گیران باید بدانیم تا پیش از اینکه بطور کامل مسئله پیری جمعیت حاد شود باید سیاست‌های حمایتی و قانونی از فرزندآوری را دنبال کنیم؛ در غیر این صورت در آینده حتی این سیاست‌های حمایتی نیز نقش نوش‌دارو پس از مرگ سهراب را پیدا کرده و نتواند مانع معضل پیری جمعیت و فروپاشی اقتصادی کشور شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
قطر: بهترین راه توقف تنش منطقه، پایان دادن به جنگ غزه است
غرب و اسرائیل مواظب رفتارهایشان باشند!
جهان ۲۴۶ میلیارد دلار زیان، فقط به خاطر لجبازی های اردوغان
ایران از همیشه در منطقه قوی تر است
زمین‌لرزه شدیدی جنوب ژاپن را لرزاند
پیام شبانه سردار قاآنی به اسماعیل هنیه
انتقاد افسران صهیونیست از ناتوانی نیروی هوایی در مقابله با حملات پهپادی حزب‌الله
وزیر امور خارجه ایران عازم نیویورک شد
زمان حمله اسرائیل به ایران فاش شد
وزیر امور خارجه ایران عازم نیویورک شد
قوانین کپی رایت اینستاگرام: سفری در دنیای مالکیت معنوی
دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه تهران تمام الکترونیک برگزار می‌شود
بلیچینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟
قطار ملی ساخت ایران بزودی وارد خطوط مترو می‌شود
سیل بهاری چقدر خسارت داشته است؟
دعوت از وزاری چند کشور برای حضور در نمایشگاه کتاب
۷ پیشنهاد خرید کادو برای دانشجوی حقوق از وکیل استور
مسعود نجابتی تندیس طلای چهره هنر انقلاب را به مردم غزه تقدیم کرد
افزایش ۲۰ درصدی در حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری اعمال شد
۴ نکته مهم همکاری نکردن کودک برای از پوشک گرفتن + راه‌حل‌های آن!
ارسال ۷۰۰بسته مواد غذایی به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top