تاریخ انتشار: شنبه 1398/06/09 - 11:40
کد خبر: 326115

رکود در انتظار جهان است؟

هر چند اقتصاد ایران در ماه‌های گذشته با توجه به فشار تحریم‌ها و مشکلاتی که با آنها روبه‌رو بوده با رشد اقتصادی منفی به کار خود ادامه داده است، اما آمارهای جدید از وضعیت اقتصادی بسیاری از کشورها نشان می‌دهد که آنها نیز با تداوم شرایط فعلی وارد رکود خواهند شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، جدیدترین گزارش اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که در فصل دوم سال ۲۰۱۹ میلادی سرعت رشد اقتصادی کشورهای OECD کاهش یافته و بسیاری از آنها نتوانستند روند قبلی خود را ادامه دهند.

این سازمان که در ابتدا با محوریت کشورهای اروپایی همچون انگلیس و فرانسه کار خود را آغاز کرد در مراحل بعدی اعضای جدیدی گرفت و با عضویت کشورهای ایالات متحده آمریکا، سوئیس، هلند، دانمارک، جمهوری چک، ترکیه و کره جنوبی عملا به یک سازمان جهانی بدل شده است.

جدیدترین گزارشی که از سوی این سازمان منتشر شده نشان‌دهنده آن است که در فصل گذشته سال ۲۰۱۹ تعداد زیادی از کشورهای عضو نتوانستند روند رشد اقتصادی خود را ادامه دهند.

این درحالی است که متوسط رشد اقتصادی این کشورها از ابتدای سال ۲۰۱۸ آغاز شده و جدیدترین آمار نشان می‌دهد که در فصل دوم سال ۲۰۱۹ نیز این روند ادامه داشته است و در حال حاضر به میانگین ۱.۶ درصد رسیده است.

نرخ رشد در کل اتحادیه اروپا به ۱.۳ درصد رسیده که نسبت به فصل قبل کاهش ۰.۳ درصدی را نشان می‌دهد. آلمان نیز که در سال‌های گذشته یکی از اصلی‌ترین اقتصادهای فعال در این اتحادیه بود، در فصل گذشته رشد اقتصادی تنها ۰.۴ درصدی را به ثبت رسانده است.

در این میان چین نیز که برای دورانی طولانی رشدهای اقتصادی بالا را تجربه می‌کرد در فصل گذشته با کاهش ۰.۲ درصدی رشد مواجه شده است.

براساس جدیدترین بررسی‌ها رشد اقتصادی یونان ۰.۲ درصد کاهش یافته و رشد اقتصادی ایتالیا نیز منفی شده است. در این مدت سوئد نیز با ثبت رشد ۱.۴ درصدی نسبت به دوره قبل، کاهش ۰.۶ درصدی در اقتصاد را تجربه کرده است.

همسایه غربی ایران، ترکیه که برای مدت طولانی توانسته بود نرخ رشد اقتصادی‌اش را بالا نگه دارد از فصل پایانی سال ۲۰۱۸ وارد رکود شده و دو فصل متوالی با رشد منفی را تجربه کرده است. در انگلستان نیز هر چند در ابتدای سال ۲۰۱۹ یک افزایش رشد به ثبت رسیده بود، اما در فصل دوم این سال کاهش ۰.۶ درصدی به ثبت رسیده است.

آرژانتین در این مدت رشد منفی ۶.۴ درصد را داشته و برزیل با وجود بهبود نسبی همچنان در روند کاهشی رشد به سر می‌برد.

روسیه نیز نسبت به فصل نخست سال جاری کاهش رشد قابل توجهی را پشت سر گذاشته و از حدود ۲.۸ درصد در پایان سال ۲۰۱۸ به ۰.۶ درصد در سال ۲۰۱۹ رسیده است.

هرچند باید دید عملکرد این کشورها در پایان سال جاری میلادی به چه شکل خواهد بود، اما کاهش قابل توجه میزان رشد اقتصادی در اکثر قریب به اتفاق این اقتصادها نشان می‌دهد که در صورت تداوم یا تشدید این روند، جهان باید نگران یک دوره جدید از رکود اقتصادی باشد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بعضی القاب، صفات انحصاری صهیونیست‌هاست
لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم
واکنش امیرعبداللهیان به پاسخ ایران به حمله اسرائیل در اصفهان
دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار +فیلم
واکنش اتحادیه اروپا به حادثه اصفهان
اتحادیه اروپا دو نهاد و چهار صهیونیست را تحریم کرد
تماس مهم و فوری وزیر خارجه اردن با همتای ایرانی در نیویورک
انگیزه مهاجم کنسولگری ایران در پاریس چه بود؟
بیش از ۵۰درصد بارش سال آبی این استان در ۳ روز اتفاق افتاد
آخرین خبرها از سیل جنوب
این مار باستانی اندازه اتوبوس بوده است !
واکنش اردوغان به حادثه اصفهان
واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
ورود سامانه بارشی جدید و فراگیر به کشور
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
خدمات رسانی به ۱۰هزار حادثه‌دیده در پی سیل و آبگرفتگی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top