تاریخ انتشار: شنبه 1398/07/06 - 08:44
کد خبر: 329840

تحلیل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل پیرامون حضور روحانی در سازمان ملل؛

بیشتر در برابر هیچ؟

بیشتر در برابر هیچ؟

در این بیانیه آمده است: «گزاره «بیشتر در برابر بیشتر» ذهن ها را به این سمت سوق می دهد که جمهوری اسلامی چه امتیاز بیشتری قرار است بپردازد؟ و آیا تعهدات متصور در این گزاره در چارچوب مسائل هسته ای است یا فراتر از آن؟ و آیا امکان تعهدات فراتر از مسائل هسته ای از جانب جمهوری اسلامی وجود دارد یا خیر؟»

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در بیانیه ای تحلیلی نسبت به عملکرد رئیس جمهور در سفر به نیویورک واکنش نشان داد. در این بیانیه آمده است: «گزاره «بیشتر در برابر بیشتر» ذهن ها را به این سمت سوق می دهد که جمهوری اسلامی چه امتیاز بیشتری قرار است بپردازد؟ و آیا تعهدات متصور در این گزاره در چارچوب مسائل هسته ای است یا فراتر از آن؟ و آیا امکان تعهدات فراتر از مسائل هسته ای از جانب جمهوری اسلامی وجود دارد یا خیر؟»

متن این بیانیه به شرح زیر است:

هفتادوچهارمین نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل در شرایطی برگزار شد تحلیلگران اعتراف می کنند جمهوری اسلامی ایران دست برتر منطقه جنوب غرب آسیا در تحولات مختلف است، همچنین سیاست ایالت متحده آمریکا در قبال جمهوری اسلامی فشار حداکثری همراه با دروغ و نفرت پراکنی است و سخنرانی رئیس جمهور آمریکا نیز در همین چارچوب و همراه با اتهامات گسترده به جمهوری اسلامی بود. از طرفی کشورهای اروپایی عضو برجام همچنان مشی ثابت پسا برجامی خود یعنی همراهی با آمریکا در مواضع ضد ایرانی، اتلاف وقت در انجام تعهدات خود و ناکامی در جبران خروج آمریکا از برجام را حفظ کرده اند.

علی ای حال با توجه به شرایط عنوان شده تحلیل رفتار و گفتار تیم اعزامی به نشست هفتاد و چهارم مجمع عمومی سازمان ملل جهت نقد مواضع دولت و روشنگری اجتماعی امری لازم و ضروری است.

1. در ابتدا لازم است از مواضع ریاست محترم جمهور در قبال اتفاقات منطقه جنوب غرب آسیا از جمله: بیان نقش سازنده جمهوری اسلامی در منطقه، مظلومیت ملت فلسطین، جنایات رژیم غاصب صهیونیستی، تبیین نقش جنگ افروزانه آمریکا و محوریت بودن در افراطی گری و همچنین حمایت ایشان از کشورهای محور مقاومت تشکر کرد.

2. یکی از مهم‌ترین گزاره‌های مطرح شده در سخنان ریاست محترم جمهور در چارچوب برجام و مذاکرات با طرف غربی، گزاره «اگر بیشتر می خواهید، باید بیشتر بپردازید» است، گزاره ای که در تضاد با مقدمه چینی های ریاست محترم جمهور در همین سخنرانی است.

آقای روحانی در ابتدای صحبت خود جنایات آمریکا نسبت به ملت ایران را این گونه شرح می‌دهند:« چگونه می‌توان باور کرد که جنایت و فشار بر زندگی ۸۳ میلیون ایرانی به ویژه زنان و کودکان برای دولتمردان آمریکایی امری خوشایند و موجب افتخار تلقی‌شود و استفاده از تحریم علیه طیفی از کشورها همچون ایران، ونزوئلا، کوبا، چین و روسیه به یک اعتیاد مفرط تبدیل شده‌باشد. ملت ایران هرگز این جنایت‌ها و این جنایت‌کاران را نه فراموش می‌کند و نه می‌بخشد.» ایشان در ادامه با اشاره به برجام رفتار آمریکایی‌ها را نه تنها نقضِ قطعنامه ۲۲۳۱، بلکه تجاوز به حاکمیت و استقلالِ سیاسی و اقتصادی کلیه کشورهای جهان دانستند حال با این شرایط چگونه می شود از «بیشتر در برابر بیشتر» با چنین کشوری وچنین سیاستی سخن گفت؟

آیا این دو بند از گفتار ریاست محترم جمهور در تضاد کامل با همدیگر نیست؟ آیا صحبت از تعهد بیشتر به کشوری که از تعهدات قبلی خود ذیل قطعنامه 2231 سر باز زده و تحریم های حداکثری علیه ملت ایران اعمال کرده است، امری عقلانیست؟

سوال مهم تر در این زمینه این است که آیا ریاست محترم جمهور بدون مشاوره و مصوبه مجلس شورای اسلامی، بدون مصوبه شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام می تواند چنین تعهداتی را اعلام کند؟

3. گزاره «بیشتر در برابر بیشتر» ذهن ها را به این سمت سوق می دهد که جمهوری اسلامی چه امتیاز بیشتری قرار است بپردازد؟ و آیا تعهدات متصور در این گزاره در چارچوب مسائل هسته ای است یا فراتر از آن؟ و آیا امکان تعهدات فراتر از مسائل هسته ای از جانب جمهوری اسلامی وجود دارد یا خیر؟ مگر نه این که دولت با گام های کاهش تعهدات برجامی در مرحله «کمتر در برابر کمتر» است، حتی در صورت پذیرش گزاره توسط طرف بدعهد غربی چگونه می شود چنین چرخشی از سمت غرب را تضمین کرد؟

مسئله قابل توجه و خطرناک این است که دولت جهت ترمیم سیاست شکست خورده خود در برجام و ارتباط با غرب حاضر به پرداخت هزینه های کلان جهت بازگشت به میز مذاکره است، همان سیاست استعماری و قلدرمابانه غربی ها در جهت محدودیت های موشکی،نظامی، امنیتی و منطقه ای نسبت به جمهوری اسلامی. موارد اعلام شده خطوط قرمز جمهوری اسلامی، غیرقابل مذاکره و خارج از چارچوب مذاکرات هسته ای است که این امر جای هیچ گونه ملاحظه ای نخواهد داشت.

4. ریاست محترم جمهوری در بخشی از سخنرانی خویش ضمن اشاره به اینکه اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۷، بالاترین نرخ رشد اقتصادی در جهان را همراه با کاهش مستمر نرخ تورم داشت، همچنین رشد تولید ناخالص داخلی ایران بدون نفت در ماه‌های اخیر و مثبت بودن تراز تجاری تلویحا از پیشرفت جمهوری اسلامی با مقاومت در برابر فشارحداکثری صحبت می کنند، بر چه مبنایی همچنان سیاست غالب دولت خود را در سازش با غرب قرار می دهند؟ مگر نه آن گونه که ریاست محترم جمهور خود می‌گویند تجربه مذاکره با غرب شکست خورده و مقاومت ملت ایران جواب داده است، پس در این شرایط صحبت از بیشتر در برابر بیشتر بر چه مبنایی است؟

5.گزاره دیگری در صحبت ریاست محترم جمهور مبنی بر «عکس یادگاری آخرین ایستگاهِ مذاکره است، نه اولین ایستگاه»، گزاره ای کاملا مخالف بیانات مقام معظم رهبری است، رهبر معظم انقلاب هر گونه مذاکره و نشست دو جانبه با آمریکا را ممنوع کردند و مذاکرات را مشروط به برگشت دولت آمریکا به برجام و در چارچوب 1+5 کردند، در حالی که همگان بر این باورند که مخاطب عبارت عکس یادگاری شخص دونالد ترامپ می باشد و جهت استفاده تبلیغاتی برای انتخابات 2020 آمریکا به وی اطلاق می شود و از این جهت این گزاره هدفی کاملا غلط دارد و بی اعتنایی به سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی است.

6. با توجه به اتهامات بی اساس و سراسر دروغ سه کشور اروپایی طی بیانیه ضد ایرانی خود و همچنین اتهامات بوریس جانسون «نخست وزیر انگلیس» در خصوص احتمال مقصر بودن ایران در حملات اخیر انقلابیون یمن به پالایشگاه آرامکو و جوسازی منفی گسترده علیه جمهوری اسلامی همراه با سعودی و آمریکا در همین ایام، چرا باید تصاویر زننده خنده های رئیس جمهور ایران در کنار نخست وزیر انگلیس و سایر رهبران کشورهای اروپایی در این فضای اتهام و دروغ پراکنی انتشار پیدا کند؟ در صورتی که شئون دیپلماتیک حتی ایجاب می کرد دیدار با جانسون به علت گستاخی ها و بی احترامی های وی لغو شود.

در پایان انتظار می رود جناب آقای روحانی و دستگاه دیپلماسی در مناسبات و نشست های بین الملی ضمن پایبندی به اصول مبنایی جمهوری اسلامی، سیاست های کلی نظام اسلامی و با رعایت شان مقتدرانه انقلاب اسلامی با عبور از تئوری سازش با غرب به گفتمان مقاومت برگردند و با تکیه بر ظرفیت های داخلی و ارتباطات سازنده با دیگر کشورها، دیپلماسی ارتباط عزتمندانه با جهان منهای استعمار،استکبار و زیاده خواهی را سرلوحه برنامه خویش قرار دهند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
1398/07/07 - 11:25

تا زمانی که مشکلات ساختاری داخل کشور حل نشود، و اصلاحات ساختاری در اقتصاد،نظام پولی و بانکی کشور صورت نگیرد، دست آقایون و آقازاده های دزد و رانتخوارشان از اقتصاد کشور کوتاه نشود، و تمامی مسئولین فاسدی که در طول این ۴۰ سال در هر رده ای که از موقعیتشان سواستفاده کرده و فساد نموده اند و به قول معروف نون و نمک انقلاب ، نظام و شهدای مردم مظلوم رو خورده و حالا کلاس سکولار و لیبرال شدنشان را به رخ مردم می کشند و بخاطر منافعشان و پاسپورت خارجی و اقامت خارج از کشور دم از اعتدال گرایی و اصلاح طلبی می زنن و به افراد فرودست برچسب تندروی و افراط گرایی,پوپولیستی زده و بقول معروف اصولگرای اعتدالگرا یا اصلاح طلب شده اند!!!.فرزندانشان رو به خارج از کشور فرستاده و برای خودشان در خارج خانه و کار و کاسبی راه انداخته اند محاکمه نشوند،مذاکره با ترامپ یا غیر ترامپ برای این مردم مظلوم و شهیدپرور بی فایده که هیچ ،پر ضرر هم هست.
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top