تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/07/16 - 11:22
کد خبر: 330886

رد یک چهارم مقالات علمی ایران به خاطر مسائل سیاسی

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مورد ظلم واقع شدن ایران را در مجامع علمی بین‌المللی فریاد زده‌ایم، تأکید کرد: نژادپرستی علمی کار ما را سخت‌تر کرده اما مسیر پیشرفت علمی هنوز بسته نشده و چاپ نکردن مقالات در مجلات خارجی به معنای ایزوله کردن خودمان در دنیاست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، شاهین آخوندزاده در گفت‌وگو با ایسنا، به سیاست‌های تحریمی و دشواری‌های چاپ مقالات در ژورنال‌های خارجی پرداخت و در پاسخ به اینکه در راستای مقابله با این موضوع چه راهکاری اندیشیده شده، تشریح کرد: به عنوان محقق و مدیر امور پژوهشی علوم پزشکی سعی کردیم در مجامع بین‌المللی فریاد بزنیم که در این رابطه ایران مورد ظلم واقع شده است.

وی با اشاره به مقاله‌ای که اخیراً در ژورنال‌های معتبر علمی نیچر (Nature) و لَنسِت (Lancet) به چاپ رسانده و مصاحبه‌ای که اخیراً در رابطه با همین موضوع با مجله The scientist داشته است، گفت: در این مقاله و مصاحبه اذعان کردم که تحریم علمی و نژادپرستی علمی علیه ایران صورت می‌گیرد و ژورنال‌های معتبر یا به طور مستقیم می‌گویند مقالات ما را به خاطر ایرانی بودن نویسندگان آن‌ها چاپ نمی‌کنند؛ یا اینکه به دنبال بهانه برای چاپ نکردن آن‌ها هستند.

این محقق یک درصد برتر دنیا ادامه داد: این مسائل کار را برای محققان ایرانی سخت کرده به طوری که اگر قبلاً از بین ۱۰۰ مقاله‌ای که به ژورنال‌های خارجی می‌فرستادیم، ۵ الی ۱۰ مقاله به خاطر مسائل سیاسی  و ملیت ما رد می‌شد، اکنون تعداد مقالات رد شده ما به ۲۵ رسیده است.

آخوندزاده تصریح کرد: در چنین شرایطی دو حالت وجود دارد؛ یک اینکه بگوییم دنیا مقالات ما را چاپ نمی‌کند و باید به چاپ مقالات در مجلات داخلی اکتفا کنیم؛ که این رویه اشتباه است.

وی با بیان اینکه نژادپرستی علمی کار ما را سخت‌تر کرده اما این مسیر هنوز بسته نشده و چاپ نکردن مقالات در مجلات خارجی به معنای ایزوله کردن خود در دنیاست، اظهار کرد: باید سعی کنیم استانداردهای مجلات داخلی را بالا ببریم تا این‌ها در پایگاه‌های بین‌المللی همچون آی اس آی یا اسکوپوس نمایه شوند؛ که خوشبختانه این بحث در وزارت بهداشت به خوبی پیش می‌رود.

مجلات وزارت بهداشت دو برابر و نیم مجلات وزارت علوم نمایه می‌شوند
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: با وجود اینکه یک سوم وزارت علوم مجلات علمی-پژوهشی داریم (۴۰۰ مجله در برابر هزار و۴۰۰ مجله)، اما نسبت به مجلات نمایه شده ما در آی اس آی، مدلاین و اسکوپوس دو برابر و نیم آن‌هاست. بنابراین در این مسیر حرکت می‌کنیم که استانداردهای مجلات داخلی را بالا ببریم؛ در عین حال به شدت مخالف توقف چاپ مقالات ایرانی در ژورنال‌های خارجی هستیم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حمله سایبری دی‌ داس چیست؟
چرا ژیلا صادقی از تلویزیون رفت؟ +فیلم
این غذاها قاتل کبد است!
ژیلا صادقی: من پاسپورت آمریکا دارم +فیلم
اشک‌های بی‌امان ژیلا صادقی در برمودا +فیلم
دستمزد ۱۴۰۳ ثابت ماند، حق مسکن کارگران افزایش نیافت
اراده کامل ایران برای پاسخ نظامی به اسرائیل به شکلی قوی‌تر
هشدار سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران به حامیان رژیم صهیونیستی
وکیل مدافعان شیطان در تهران!
۶ جنگنده ارتش چین از خط میانی تنگه تایوان عبور کردند
عراق: خواهان گسترش درگیری‌ها در منطقه نیستیم
بارش‌های اخیر شدت خشکسالی را کاهش نداد
حمایت رهبر اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا از نتانیاهو
گروسی: مدرکی درباره ساخت سلاح اتمی در ایران نیست
تداوم یاوه گویی‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران
اردن کمک به صهیونیست‌ها را تائید کرد
عطوان: تهدید اسرائیل جنگ روانی است
اظهارات تحقیرآمیز مشاور موساد درباره سرسپردگی دولت باکو به اسرائیل
اسرائیل دست از پا خطا کند با هزاران موشک در هم کوبیده می‌شود
هاآرتص: هر تهدید ایران، ما را به لرزه درمی‌آورد
گفت و شنود/ مگه کوری؟!
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top