تاریخ انتشار: یکشنبه 1398/08/19 - 03:20
کد خبر: 334364

چرا توییتر از بن سلمان پول می‌گرفت؟

جزئیات تازه از رسوایی توئیتر نشان می‌دهد، برخی کارکنان این شبکه اجتماعی در قبال دریافت صدها هزار دلار، به رژیم آل‌سعود در شناسایی و سرکوب منتقدان کمک می‌کردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از کیهان، براساس گزارش‌های تازه از رسوایی توئیتریکی از کارکنان این شبکه اجتماعی در فاصله کمتر از یک سال حدود ۳۰۰هزار دلار از آل‌سعود پول دریافت کرده تا از حداقل ۶ هزار حساب کاربری مخالفان سعودی جاسوسی کند.

هفته گذشته وزارت دادگستری آمریکا تصریح کرد سه تن از جمله دو کارمند سابق توئیتر متهم به جاسوسی برای عربستان هستند. «ریاض» در واکنش به بازداشت این دو جاسوس مدعی شده آنها هیچ ارتباطی با مقامات سعودی ندارند، اما کاربران، تصاویری را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد رابطه نزدیک یکی از جاسوسان با شاه، ولی‌عهد و «بدرالعساکر» مدیر دفتر بن‌سلمان است.

در حالی که دو عربستانی متهم در این پرونده جاسوسی در عربستان آزاد هستند، قاضی آمریکایی هم متهم دیگر این پرونده یعنی «ابوعمو» که تابعیت آمریکایی دارد و از کارمندان توئیتر بوده را به قید ضمانت آزاد کرد. «کریس بلاک»، وکیل مدافع «ابوعمو»، گفته: «اگر دادستان‌ها به این حکم قاضی اعتراض کند، او باید تا زمانی که قاضی در دادگاه منطقه درباره او حکم بدهد، در حبس بماند».

«ابوعمو» (۴۱ ساله) روز جمعه در دومین جلسه رسیدگی به اتهاماتش، در دادگاه فدرال «سیاتل» در ایالت «واشنگتن» آمریکا حضور یافت. او به همراه «علی الزباره» (۳۵ ساله)، دیگر شهروند عربستانی به جاسوسی برای عربستان و جمع‌آوری غیرقانونی اطلاعات شخصی کاربران منتقد عربستان در توئیتر متهم است. «ابوعمو»، به گزارش رویترز عربی، از اواخر ۲۰۱۴ تا ابتدای ۲۰۱۵ از حساب‌های کاربری متعددی با دریافت حداقل ۳۰۰ هزار دلار، اقدام به جاسوسی کرده است.

«علی الزباره» در سال ۲۰۱۵ اطلاعاتی از دست‌کم ۶۰۰۰ کاربر به ویژه درباره «عمر عبدالعزیز»، مخالف عربستانی که خانواده‌اش به کانادا پناهنده شدند و چهره نزدیک به «جمال خاشقجی»، روزنامه‌نگار عربستانی که در سفارت این کشور در استانبول به قتل رسید، جمع‌آوری و ارائه کرد. شخص سوم، شخصی به نام «احمد المطیری»، شهروند (۳۰ ساله) عربستانی نیز متهم به این است که فرستاده ریاض برای ارتباط با کارمندان سابق توئیتر است و گمان می‌رود او به «الزباره» برای فرار از آمریکا در اواخر ۲۰۱۵ که آن هنگام، مدیریت توئیتر برای اولین بار او را مورد بازخواست قرار داده بود، کمک کرده است.

همه این‌ها در حالی است که «سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه عربستان روز پنج‌شنبه در ریاض میزبان «جینا هاسپل»، رئیس‌ سازمان سیا بود و با او درباره چند موضوع مهم گفت‌وگو کرد! پیش از این رسوایی مشابهی نیز برای فیس بوک رخ داده است.

خبر دیگر اینکه، روزنامه انگلیسی «مترو» نوشت، «ترکی الجاسر» روزنامه‌نگار عربستانی، که از اسفند گذشته در زندان به سر می‌برد، تحت شکنجه کشته شده است. او متهم بود که با نام کاربری «کشکول» در توئیتر، دست به افشای اطلاعات خانواده پادشاه عربستان می‌زده است. مترو همچنین فاش کرد، دستگیری وی در پی جاسوسی دولت سعودی از دفتر توئیتر در شهر دبی امارات صورت گرفته بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حمایت رهبر اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا از نتانیاهو
گروسی: مدرکی درباره ساخت سلاح اتمی در ایران نیست
تداوم یاوه گویی‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران
اردن کمک به صهیونیست‌ها را تائید کرد
عطوان: تهدید اسرائیل جنگ روانی است
اظهارات تحقیرآمیز مشاور موساد درباره سرسپردگی دولت باکو به اسرائیل
اسرائیل دست از پا خطا کند با هزاران موشک در هم کوبیده می‌شود
هاآرتص: هر تهدید ایران، ما را به لرزه درمی‌آورد
گفت و شنود/ مگه کوری؟!
صفحه نخست روزنامه‌های سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
دستاوردهای اقدام نظامی ایران علیه رژیم اسرائیل
آیا اسرائیل به وعده صادق پاسخ خواهد داد؟
در اولین حراج امسال ۷۲۱۸ سکه فروخته شد
رئیس جمهور پنجشنبه به سمنان سفر می‌کند
افزایش سرعت اینترنت ثابت و همراه در کشور
«السودانی» و «بایدن» در کاخ سفید دیدار کردند
جزییات افزایش تعرفه پرستاری
هشدار سازمان مدیریت بحران درباره بارش‌های سیل آسا در استان‌های جنوبی کشور
کاهش ۵ درصدی مالیات بر تولید موجب کسری بودجه نمی‌شود
صدور۱.۶ میلیون مجوز کسب و کار الکترونیکی
کمیسیون امنیت ملی مجلس: پیام ما صلح و در عین حال آمادگی است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top